Top

Νέες καταγγελίες για κλοπές σε καμένα σπίτια στην Αττική

Tι λένε κάτοικοι σε τηλεοπτικό σταθμό.

Parallaxi
νέες-καταγγελίες-για-κλοπές-σε-καμένα-798140
Parallaxi

UPDATE- 09. 41:

Η ΕΥΔΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία από χθες βράδυ έχει αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση της Βόρειας Αττικής.

UPDATE- 09.22:

Πάνω από 500 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ περιπολούν σε σημεία. Στις περιπολίες συνεχίζει να συμμετέχει και ο στρατός.
Από μέρους της αστυνομίας η επιτήρηση γίνεται με ένστολες περιπολίες αλλά και με κλιμάκια της Ασφάλειας με συμβατικά αυτοκίνητα και πολιτική περιβολή.

UPDATE- 09.09:

Σημειώνεται ότι, οι περισσότεροι δρόμοι στις περιοχές της πυρκαγιάς άνοιξαν τη νύχτα. Μέχρι και τώρα, ωστόσο, κάποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ έκλεισαν και νέοι στο τμήμα του Κρυονερίου και η λεωφόρος Μαραθώνος προς Καλέντζι.
Διακοπές ρεύματος σημειώνονται παράλληλα ξανά λόγω καπνού.

Για λεηλασίες και πλιάτσικο στις καμένες περιουσίες τους κάνουν λόγο πυρόπληκτοι κάτοικοι της Αττικής.

Σύμφωνα με όσα είπαν κάτοικοι στο Open, κάποιοι επιχείρησαν εν μέσω θλιβερής κατάστασης να κλέψουν ό,τι σώθηκε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Κρυονέρι γίνονται περιπολίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να αποτραπεί πέρα από αναζωπύρωση και πλιάτσικο.

Μηχανήματα και εργαλεία προσπάθησαν κάποιοι να κλέψουν στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες κάτοικος των Αφιδνών που είδε το μισό σπίτι της να καίγεται έπεσε και θύμα ληστείας.

Υπενθυμίζεται ότι, στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 5η Αυγούστου, στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενισχυμένες μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με πεζοπόρα τμήματα από τη Κύπρο, τη Γαλλία και το Ισραήλ.

Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 3 Ε/Π. Στη διαδικασία συνδράμει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Στα λοιπά μέτωπα, από το Κρυονέρι και τη Βαρυμπόμπη έως τη Μαλακάσα, τον Άγιο Στέφανο, τις Αφίδνες και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σημειώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, ενώ υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέχουν συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες από iefimerida

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα