Top

Νέες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης- Σοκάρουν οι εκτιμήσεις για τα καμμένα στρέμματα

Νέο μέτωπο στα ορεινά της Πάρνηθας.

Parallaxi
νέες-περιοχές-σε-κατάσταση-έκτακτης-α-797854
Parallaxi
Πάρνηθα
Εικόνα: Η εικόνα της Πάρνηθας/ Καρέ: Φωτεινή Καλαντζή, “Πυρκαγιά Ενημέρωση”- Facebook

Update 17:00

Φωτιά στην Ηλεία: Κόλαση φωτιάς στη Νεμούτα – Δραματική έκκληση των κατοίκων

Νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Νεμούτα Ηλείας. Σύμφωνα με τον ιερέα του χωριού, το «χωριό καίγεται, δεν έχει έρθει τίποτα, μόνο ένα ελικόπτερο».

Ο ιερέας κάνει έκκληση για βοήθεια, καθώς, όπως λέει, δεν έχουν «νερό να πιούνε», με τους πυκνούς καπνούς να έχουν καλύψει ολόκληρο τον ουρανό.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Όπως φαίνεται από τις δραματικές εικόνες που μεταδίδει το MEGA, ο ιερέας του χωριού μαζί με τον αντιδήμαρχο συντονίζουν τους λιγοστούς κατοίκους που έχουν απομείνει και όλοι μαζί προσπαθούν να σβήσουν στις φλόγες, αφού δεν υπάρχει ούτε ένα όχημα της πυροσβεστικής. Οι κάτοικοι, με κλαδιά, τσουγκράνες και λάστιχα προσπαθούν να σβήσουν ό,τι μπορούν.

«Εκλιπαρούμε για πυροσβεστικά οχήματα, για εναέρια μέσα», λέει απελπισμένος ο αντιδήμαρχος. Οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή είναι συνεχείς, με τους ελάχιστους κατοίκους που έχουν μείνει πίσω να παλεύουν, να είναι εξοργισμένοι καθώς δεν έχουν βοήθεια από πουθενά. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δε βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης.

villia nemouta 2


Update 16:00

Φωτιά στην Ηλεία – Αναζωπύρωση στη Νεμούτα – Νέο μέτωπο απειλεί το χωριό

Στα πρώτα σπίτια του χωριού Νεμούτα έφτασαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι φλόγες στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας, ενώ γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες να ανακοπεί το μέτωπο.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες Πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και το ελικόπτερο Ericsson από αέρος αυτή την στιγμή στη Νεμούτα καθώς οι αναζωπυρώσεις λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το μέτωπο της Νεμούτας κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την Αρκαδία καθώς ενισχύεται από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή αυτή την ώρα. Σύμφωνα με το ilialive υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα στην περιοχή Χάνια Νεμούτας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού, ενω η προσπάθεια των κατοίκων είναι τιτάνια καθώς προσπαθούν με κάθε μέσο να κρατήσουν τις φλόγες μακρία από τα σπίτια του χωριού.

Κάτοικοι και πυροσβέστες έχουν παραταχθεί ακριβώς πάνω από το σημείο όπου έχει ξεσπάσει η νέα ισχυρή φωτιά με στόχο να ανακόψουν την πορεία της.

Με αγροτικά μηχανήματα και ό,τι άλλο μέσο διαθέτουν, έχουν σπεύσει έτσι ώστε να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη λαίλαπα που για ακόμα μια φορά έχει «θεριέψει» και πλησιάζει απειλητικά στον οικισμό.


Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε πριν από λίγη ώρα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όσα είπε κατά την ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας παρακάτω:

«Ολη τη νύχτα δουλέψαμε σκληρά για να οριοθετήσουμε τα μέτωπα στην Αττική.

«Στην Εύβοια καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια. Σημαντικό μέτωπο και στη Φωκίδα. Στις άλλες φωτιές αντιμετωπίζουμε αναζωπυρώσεις», προσέθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Στην Αττική οι αναζωπυρώσιες είναι συχνές αλλά αντιμετωπίζονται . Καταφέραμε χθες να ανακόψουμε τη φωτιά στη Μαλακάσα, σήμερα είναι καλύτερη η εικόνα στο Πευκόφυτο.

»Στην Εύβοια η φωτιά στο ξεκίνημα κινήθηκε στο βόρειο ορεινό όγκο και πήρε γρήγορες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις για αυτό εκκενώσαμε 39 οικισμούς και κοινότητες.

»Στη Φωκίδα, όπου η φωτιά ξεκίνησε από τη χρήση τροχού από συμπολίτη μας, υπάρχει μεγάλος αριθμός αναζωπυρώσεων. Η φωτιά έχει κάψει τεράστια έκταση που φτάνει ως την Ιτέα και το Μαλανδρίνο.

»Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι σήμερα σε όλη την επικράτεια πολύ υψηλός.

Όλες μας οι δυνάμεις επίγειες και από αέρως είναι σε πλήρη κινητοποίηση.

Μία εκτίμηση για τα καμμένα στρέμματα 

Σοκάρει με τα λεγόμενά του για τα καμμένα στρέμματα ο καθηγητής, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα στρέμματα γης που έγιναν στάχτη σε ολόκληρη την χώρα αγγίζουν τις 500 χιλιάδες.

«Το έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, οι υψηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν μια ώριμη καύσιμη ύλη. Ακόμα και μια σπίθα μπορεί να προκληθεί φωτιά υπό αυτές τις συνθήκες», είπε ακόμη.

«Πολλοί ισχυρίζονται ότι χωρίς ισχυρούς ανέμους είναι έυκολο να περιοριστεί η φωτιά, αλλά αυτό δεν ισχύει», τόνισε ακόμη.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι σε μερικές περιοχες το έδαφες έφτανε τους 65 βαθμούς Κελσίου ενώ στην έναρξη της πυρκαγιάς καταγράφηκαν θερμοκρασίες 600 βαθμών κελσίου, από την τήξη ζαντών αυτοκινήτων . «Αυτό σε συνδυασμό με την ακτινοβολία που υπήρχε, τροφοδότησε ακαριαία την πυρκαγιά.», διευκρίνισε.

«Η επόμενη μέρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Η κλιματική κρίση βρίσκεται μπροστά μας.», είπε μεταξύ άλλων.

Άλλες εκτιμήσεις για τα καμμένα στρέμματα 

Ανανεωμένες εκτιμήσεις των καμένων εκτάσεων στη Βαρυμπόμπη και την Εύβοια, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες VIIRS της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Forest Fire Information System (FFIS), έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Συγκεκριμένα, όπως εκτιμά, η έως τώρα καμένη έκταση στην περιοχή της Αττικής ανέρχεται σε 7.615 εκτάρια και η καμένη έκταση στην Εύβοια είναι 19.794 εκτάρια (αρκετά χαμηλότερη της προηγούμενης εκτίμησης για περίπου 35.000 εκτάρια). Με δεδομένο ότι ένα εκτάριο ισούται με δέκα στρέμματα, οι καμένες εκτάσεις είναι 76.150 και 197.940 στρέμματα αντίστοιχα.

Η αρχική εκτίμηση της καμένης έκτασης για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον δήμο Δελφών, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες VIIRS, είναι 1.801 εκτάρια (περίπου 18.000 στρέμματα).

Το ΕΑΑ επισημαίνει ότι οι τιμές αυτές αποτελούν εκτιμήσεις, καθώς οι πυρκαγιές βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Η ομάδα του BEYOND θα επανέλθει με πιο λεπτομερή αποτίμηση της καμένης έκτασης ύστερα από επεξεργασία δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης Sentinel.

Φωτιά στην Αττική 

Νέο μέτωπο στα ορεινά της Πάρνηθας 

Αυτήν την ώρα, υπάρχουν δύο μέτωπα φωτιάς, στα οποία επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις.

Το ένα είναι στα ορεινά της Πάρνηθας, στα όρια πάνω από το Κρυονέρι, όπως είπε στο ΣΚΑΪ ο Νίκος Βασιλείου, εκπρόσωπος φορέα διαχείρισης Πάρνηθας.

Το δεύτερο μέτωπο, στο οποίο δίνουν μάχη οι πυροσβέστες είναι στη Μαλακάσα και αυτό ξεκίνησε μετά από αναζωπύρωση.

Χωρίς νερό Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη και Ροδόπολη

Έκκληση για νερό έκανε, μάλιστα, μέσω του Πρώτου Θέματος ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αγίου Στεφάνου, Δημήτρης Μπαμπανίκας.

«Ενώ υπάρχουν γεννήτριες που διυλίζουν το νέρο δεν υπάρχουν γεννήτριες να το στείλουν στα σπίτια», είπε.

Φωτιά στην Φωκίδα- Δύσκολο το χθεσινό βράδυ στην περιοχή 

Σε εξέλιξη παραμένει για τρίτη ημέρα η φωτιά στη Φωκίδα, που ξεκίνησε από την περιοχή Ελαία.

Το βράδυ ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ανέμων, που άλλαζαν φορά αρκετές φορές, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των αρχών. Κάποια στιγμή κινούνταν προς Ερατεινή, ενώ δόθηκε μάχη για να την αναχαιτίσουν στον Πάνορμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα είναι βελτιωμένη, ωστόσο οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες για την οριοθέτησή της.

Στο σημείο επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Κήρυξη της Δωρίδας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κήρυξε τη Δωρίδα η Πολιτική Προστασία ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότησε το Δήμο με 50.000 ευρώ.

Ειδικότερα η απόφαση αφορά τις Κοινότητες Ελαίας (Βελενίκο), Καλλιθέας, Ερατεινής, Τολοφώνα, Πάνορμου, Μακρινής της Δημοτικής Ενότητας Τολοφώνος και των Κοινοτήτων Σώταινας και Αμυγδαλιάς της Δημοτικής Ενότητας Λιδωρικίου του Δήμου Δωρίδας, της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,

Η κήρυξη στοχεύει την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 05-08-2021 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 07 Φεβρουαρίου 2022. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ 50.000 ΤΟΥ Δ. ΔΩΡΙΔΑΣ

Στο μεταξύ με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών επιχορηγούνται, με  1,5 εκατ. ευρώ 17 Δήμοι και 5 Περιφέρειες της χώρας, που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ημερών.

Η έκτακτη χρηματοδότηση γίνεται στο πλαίσιο του «Προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού» και προορίζεται για την κάλυψη των πρώτων αναγκών.

Κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΔΕ Αρχ. Ολυμπίας και Φολόης

Μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε άμεσα ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με το υπ’ αρ. 5753/04-08-2021 έγγραφό του, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Αρχαίας Ολυμπίας και Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η απόφαση καθορίζει την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις παραπάνω περιοχές στις 4-8-2021. Η κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου και για έξι (6) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου 2022. Με την κήρυξη των προαναφερόμενων Κοινοτήτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα καταγράψει τις ζημιές τις οποίες υπέστη το αγροτικό και το δημοτικό δίκτυο και οι άλλες υποδομές των πληγεισών Κοινοτήτων, ώστε να αποκατασταθούν με σχετικές χρηματοδοτήσεις. Για τον σκοπό αυτό η Δημοτική Αρχή, θα έχει στενή συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Νέα αναζωπύρωση στη θέση Δερβενακίων στο χωριό Δούκα

Νέα αναζωπύρωση που λόγω των ανεμών έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις στη θέση Δερβενακίων στο χωριό Δούκα.

Δείτε βίντεο:

Στάχτη το πανέμορφο δάσος της Νεμούτας

Το άλλοτε καταπράσινο δάσος της Νεμούτας σήμερα είναι όλο στάχτη, μετά την μεγάλη πυρκαγιά που πέρασε χθες το απόγευμα από την περιοχή.

Οι πρώτες εικόνες είναι αποκαρδιωτικές και ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου στην Ηλεία χάθηκε.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ανατολική Μάνη

Σαφώς καλύτερη είναι σήμερα Σάββατο 07.08.2021 η εικόνα στην Ανατολική Μάνη, που χθες καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και τη νύχτα έζησε εφιαλτικές στιγμές.

Αυτή τη στιγμή, στην ευρύτερη περιοχή , δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο,  ωστόσο χρειάζεται προσοχή καθώς παραμένουν πολλές μικροεστίες φωτιάς σε αρκετά σημεία από τις Αιγιές μέχρι και τα παράλια της Μάνης.

Πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και πολίτες με υδροφόρες βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση αναζωπύρωσης.

Ερυθρός Σταυρός Σπάρτης: Επείγουσα έκκληση για τα οικόσιτα ζώα

Το Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας νερά ,χυμούς ,γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου ,δημητριακά, μπισκότα, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια για τους πυρόπληκτους αλλά και για τα οικόσιτα ζώα στο χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λακωνίας- Αγίου Νίκωνος 124 Σπάρτη ,από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00π.μ.-12.00μ.μ. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: Τράπεζα: EUROBANK Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013 IBAN: GR2602602400000300201205013 Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές»

Φωτιά στην Εύβοια 

«Θα καούμε ζωντανοί στην Ιστιαία, οι φλόγες μας περικύκλωσαν», λένε οι κάτοικοι

Τα αεροπλάνα και οι τόνοι νερού που πέφτουν τις τελευταίες ώρες πάνω από κρίσιμα μέτωπα της Εύβοιας έδωσαν τη λύση σε όλο το νυχτερινό θρίλερ και παράλληλα μια ανάσα σε πυροσβέστες, εθελοντές και μηχανήματα που δουλεύουν μέρες τώρα ακατάπαυστα.

Η νυχτερινή μάχη στο Σπαθάρι, τα Καλύβια, και τον Κάκαβο πήρε πριν λίγο μία εντελώς διαφορετική τροπή όταν το ρωσικό Β 200 και τα ελικόπτερα έφτασαν πάνω από τα χωριά και έριξαν νερό. Οι φλόγες δεν πρόλαβαν να εγκλωβίσουν πυροσβέστες και κατοίκους που βρίσκονταν μέσα στα χωριά για να τα υπερασπιστούν και οι οποίοι δεν έφυγαν από κει παρά τις εκκλήσεις που γινόταν όλη τη νύχτα και χθες το απόγευμα.

«Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Θέλουμε να κρατήσουμε τα μεγάλα μέτωπα. Να μην περάσουν το Καντήλι» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός. Το Καντήλι είναι ένα παλιό Λατομείο που με τις εξορύξεις και τους γύρω δρόμους λειτουργεί σαν αντιπυρική ζώνη για το πέρασμα της φωτιάς από την Βόρεια στην Κεντρική Εύβοια.

Αντίθετα το δυτικό μέτωπο, δηλαδή αυτό που αναπτύχθηκε μετά το Δρυμώνα και πήρε κατεύθυνση προς την Ιστιαία ,το ξημέρωμα οι πυροσβέστες, οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και τα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού με τις αντιπυρικές ζώνες δίνουν πραγματική μάχη να κρατήσουν τη φωτιά έξω από το χωριό Σήμια που το έχουν κυκλώσει οι φλόγες, ενώ παράλληλα άρχισαν εκεί να επιχειρούν αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Την ίδια στιγμή διάφορες εστίες στην Κοκκινομηλιά, το Μαρούλι, τις Μηλιές, τον Κρυονερίτη και τις Αγδίνεςαναζωπυρώθηκαν δημιούργησαν νέα μέτωπα και χωματουργικά μηχανήματα των δήμων μαζί με πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μία πραγματική μάχη με τη βοήθεια και των εναέριων μέσων

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Χρειάζεται ακόμη πάρα πολλή προσπάθεια» τονίζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Σπανός και συνεχίζει «χρειαζόμαστε ενίσχυση των δυνάμεων. Μόνο με χωματουργικά και σκαπτικά μηχανήματα δεν σβήνει η φωτιά. Έχει προκληθεί μία τεράστια καταστροφή. Πάνω από 300 χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτες».

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους

«Καιγόμαστε, τα παιδιά μας θα καούν ζωντανά. Δεν γίνονται ρίψεις νερού. Είμαστε περικυκλωμένοι από τη φωτιά»τονίζουν εναγωνίως οι κάτοικοι της Ιστιαίας, οι οποίοι παρακαλούν η Πυροσβεστική να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς, διαφορετικά, όπως λένε, η φωτιά θα τους περικυκλώσει.

Οι κάτοικοι ζητούν να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από αέρος, γιατί η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου. «Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Μας έχουν ξεχάσει», λένε οι κάτοικοι, ζητώντας εδώ και τώρα να πετάξουν τα Καναντέρ για να βοηθήσουν στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Ο δήμαρχος του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, καταγγέλλει πως μέχρι τις 08:00 δεν πέταξαν στην περιοχή εναέρια μέσα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φτάσει η φωτιά στη Χαλκίδα.

«Έχουμε καταστραφεί ολοσχερώς. Έχουν καεί σπίτια, έχουν καεί επιχειρήσεις. Η φωτιά δεν σταματά πουθενά, δεν έχουμε καμία βοήθεια. Οι πυροσβέστες μαζί με εθελοντές προσπαθούσαν να σβήσουν τα σπίτια. Συνεχίζουμε για έκτη μέρα. Το μέτωπο τώρα καίει στο χωριό Σπαθάρι. Από το πρωί προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο στα σπίτια τους να σβήσουν τις εστίες, γιατί όταν λείπει ο κόσμος η φωτιά μπορεί να κάψει περισσότερα σπίτια. Χρειάζονται πολλά χέρια, γιατί δεν υπάρχει βοήθεια από εναέρια και επίγεια μέσα».

«Σας παρακαλώ στείλτε εναέρια βοήθεια. Δεν μπορώ να μιλήσω δεν μπορώ να πω πολλά βλέπω τις φλόγες να έρχονται. Έχει φτάσει μέχρι εδώ η φωτιά, θα καούμε! Είμαστε στο Πευκί, και έτσι όπως πάει θα το κάψει όλο, θα τους κάψει όλους εκεί. Δεν θα προλάβουμε να φύγουμε καθώς υπάρχει συνωστισμός με τα αυτοκίνητα. Σας παρακαλώ κάντε κάτι! Μας έχουν αφήσει στο έλεος του θεού να καούμε. Είναι δύο μέτωπα, αν έρθουν δύο αεροπλάνα θα τη σβήσουν τη φωτιά. Θα καούμε! Είμαστε στο δήμο Ιστιαίας, το βλέπουμε, έρχεται! Δεν μπορούμε να μετακινηθούμε εύκολα γιατί είναι όλοι πυρόπληκτοι εδώ. Καιγόμαστε και λένε ότι είμαστε εντάξει» λέει χαρακτηριστικά πολίτης που βρίσκεται στο Πευκί.

Κελαϊδίτης: Εάν δεν ενισχυθούν τα εναέρια μέσα απειλείται η Κεντρική Εύβοια

Ο Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε σε δραματικούς τόνους:

«Το μέτωπο από Σπαθάρι μέχρι την πλαγιά στην πόλη της λίμνης δημιουργεί προβλήματα καθώς είναι πολύ μεγάλο σε μήκος και απειλεί την Κεντρική Εύβοια.

Τα εναέρια μέσα δεν είναι αυτά που θα έπρεπε  και φοβόμαστε ότι θα προχωρήσει προς Νότια Εύβοια καθώς και οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί.

Πρόβλημα υπάρχει και με το μέτωπο προς Αιδηψό.

Η κατάσταση είναι εναντίον μας, εάν δεν ενισχυθούν τα εναέρια μέσα και γενικότερα υπάρχει μεγάλη απελπισία από όλη αυτή την εξέλιξη.

Παίζουμε ένα παιχνίδι με το χρόνο και χρόνος δεν υπάρχει. Εάν δεν ενισχυθούν τα εναέρια μέσα θα δούμε σκηνές όπως αυτές στην Αγία Άννα», τόνισε ο Γιώργος Κελαϊδίτης.

Με πληροφορίες από skai.gr / Πρώτο Θέμα / doridanews.gr / ilialive.gr / patris news.gr/ fly news.gr / evima.gr / iefimerida. gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα