Διεθνή

Nεκρός ο 75χρονος που προσπαθούσε να διαπλεύσει με κανό τον Ατλαντικό

Την είδηση γνωστοποίησε η ομάδα στήριξής του. 

Parallaxi
nεκρός-ο-75χρονος-που-προσπαθούσε-να-δια-244709
Parallaxi
Eικόνα Αρχείου

Νεκρός είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 75χρονος Γάλλος που επιχειρούσε να διαπλεύσει με κανό τον Ατλαντικό.

Την είδηση γνωστοποίησε η ομάδα στήριξής του. 

«Δυστυχώς, αυτή τη φορά ο ωκεανός ήταν πιο δυνατός από τον φίλο μας, που αγαπούσε τόσο πολύ την ιστιοπλοΐα και τη θάλασσα», τονίζει η ομάδα στο Facebook.

Την Παρασκευή ο ίδιος ενεργοποίησε τον σωστικό πομπό εντοπισμού του και έκτοτε η ομάδα υποστήριξης δεν έχει καμία επαφή μαζί του, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σαβέν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα μιας και υπήρχε βλάβη στις μπαταρίες και τους ηλιακούς συλλέκτες που χρησιμοποιούσε.

Ο Ζαν-Ζακ Σαβέν, που έκλεισε τα 75 του στις 14 Ιανουαρίου, πάνω στο κανό Audacieux, μήκους οκτώ μέτρων και πλάτους 1,70, απέπλευσε την Πρωτοχρονιά από το Σάγκρες, στη νότια Πορτογαλία.

Ο στόχος του: να γίνει «ο πρεσβύτερος του Ατλαντικού» για «να ξεγελάσει τα γεράματα».

Η κόρη του, η Μανόν, σε ένα μήνυμα που έστειλε στους φίλους του και στο Γαλλικό Πρακτορείο, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της, σημειώνοντας ότι οι γαλλικές, πορτογαλικές και αμερικανικές υπηρεσίες διάσωσης συντονίζονται για να τον βρουν.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους επικοινωνίας της ομάδας των εθελοντών βοηθών του, την τελευταία φορά που επικοινώνησε ο Σαβέν βρισκόταν στα βόρεια της Μαδέρας και κατευθυνόταν στο νησάκι Πόντα Ντελγκάντα, στο αρχιπέλαγος των Αζορών, για επισκευές.

Το 2019 ο πρώην στρατιωτικός χρειάστηκε πάνω από τέσσερις μήνες, στριμωγμένος μέσα σε ένα σκάφος σε σχήμα βαρελιού, διαμέτρου 2,10 μέτρων, για να διαπλεύσει μόνος του τον Ατλαντικό, παρασυρμένος από τους ανέμους και τα ρεύματα.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα