Διεθνή

Νεκρός ο Bob Lee, ιδρυτής της εταιρείας “CashApp” – Βρέθηκε μαχαιρωμένος

Η αντίδραση του Έλον Μασκ στην είδηση - ΒΙΝΤΕΟ

Parallaxi
νεκρός-ο-bob-lee-ιδρυτής-της-εταιρείας-cashapp-992820
Parallaxi

Νεκρός βρέθηκε ο μεγιστάνας της τεχνολογίας και ιδρυτής της εταιρείας “Cash App“, Μπομπ Λι (Bob Lee), ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στο Σαν Φρανσίσκο.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο βρήκε έναν 43χρονο άνδρα με τραύματα από μαχαίρι και τον περιθάλψε πριν ο ίδιος αφήσει την τελευταία του πνοή αργότερα στο νοσοκομείο.

Το CBS News, ανέφερε πως πρόκειται για τον Bob Lee, ο οποίος είναι επίσης γνωστός με το όνομα “Crazy Bob“ και ο οποίος πέρα από την ίδρυση της εταιρείας “Cash App”, βοήθησε στον σχεδιασμό του Android, ενώ είχε επενδύσει στην SpaceX του Έλον Μασκ.

Η επίθεση έλαβε χώρα στην συνοικία Rincon Hill στο κέντρο της πόλης στις 2:35 τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle, ο Μπομπ Λι βρέθηκε αναίσθητος στο έδαφος με δύο τραύματα από μαχαίρι στο στήθος του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ αναφέρθηκε στο περιστατικό, λέγοντας πως “το βίαιο έγκλημα στο [Σαν Φρανσίσκο] είναι φρικτό φαινόμενο και ακόμη κι αν συλληφθούν οι δράστες, συχνά απελευθερώνονται αμέσως”.

Ο 43χρονος Λι ήταν ο επικεφαλής προϊόντων της εταιρείας κρυπτονομισμάτων MobileCoin και πατέρας δύο παιδιών.

Το “Cash App” είναι μια εφαρμογή πληρωμών που βασίζεται σε smartphone που επιτρέπει μεταφορές χρημάτων από άτομο σε άτομο και αξίζει πλέον 40 δισεκατομμύρια δολάρια (32 δισεκατομμύρια λίρες), σύμφωνα με το Forbes.

Από την κυκλοφορία του το 2013, η βάση χρηστών του έχει εκτοξευθεί στα ύψη, αγγίζοντας επτά εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες το 2017 και ανεβαίνοντας στα 30 εκατομμύρια το 2020, σύμφωνα με το CNN.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα