Διεθνή

Νεκροί οι δύο δράστες της επίθεσης στη Βαρκελώνη-Το ισλαμικό κράτος ανέλαβε ευθύνη.

Διαρκής ενημέρωση.

Parallaxi
νεκροί-οι-δύο-δράστες-της-επίθεσης-στη-221580
Parallaxi

Νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς έπεσε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της Βαρκελώνης το απόγευμα, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα LaVanguardia.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε νωρίτερα δύο ύποπτους στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση. Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι στιγμής πόσοι ακριβώς είναι οι δράστες της επίθεσης.

Η στιγμή της σύλληψης σε βίντεο.

Συνοψίζοντας τι συνέβη απόψε:

Ένα λευκό νοικιασμένο φορτηγάκι FIAT έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων στο δημοφιλές πεζόδρομο της Ράμπλας στη Βαρκελώνη. Δεκατρείς άνθρωποι είναι επιβεβαιωμένα νεκροί και 80 τραυματίες σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση. Το αυτοκίνητο συνέχιζε την πορεία τους για εκατοντάδες μέτρα πάνω στους ανθρώπους μέχρι που προσέκρουσε σε ένα κιόσκι που πουλά εφημερίδες και σταμάτησε. Ακολούθησε πανικός και χάος με δεκάδες ανθρώπους να βρίσκονται αιμόφυρτοι παντού και άλλους να τρέχουν να σωθούν. 80 άνθρωποι κλειδώθηκαν σε μια εκκλησία και άλλοι σε καταστήματα. Ακολούθησαν πληροφορίες για δράστες κλεισμένους σε ένα μπαρ της περιοχής με ομήρους που μετά διαψεύστηκαν. Ένας από τους δράστες συνελήφθη νωρίς. Έκλεισαν σταθμοί του ΜΕΤΡΟ και άνθρωποι εκλήθησαν να μείνουν στα σπίτια τους. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες. Η αστυνομία εξόντωσε δύο από τους δράστες και συνέλαβε άλλον ένα. Ο πρωθυπουργός Ραχόι επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του και πήγε στη Βαρκελώνη. Ηγέτες από όλο τον κόσμο εκφράζουν την οδύνη τους.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Βαρκελώνης, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας της, το Amaq. Βρέθηκε δεύτερο βαν συνδεδεμένο με την επίθεση στη μικρή πόλη Vic της Καταλονίας.

Ένας οδηγός χτύπησε με το αυτοκίνητό του δύο αστυνομικούς που επάνδρωναν σημείο ελέγχου στη Βαρκελώνη έπειτα από την επίθεση με φορτηγάκι που διαπράχθηκε στο κέντρο της πόλης κι είχε συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες, γνωστοποίησε η καταλανική αστυνομία μέσω Twitter. Ισπανικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Δεν έχει διασαφηνιστεί μέχρι τώρα αν το συγκεκριμένο συμβάν συνδέεται με την επίθεση στο κέντρο της πόλης, στη λεωφόρο Λας Ράμπλας.

Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δύο υπόπτους που συνελήφθησαν σήμερα μετά την επίθεση με φορτηγάκι στη Βαρκελώνη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άνθρωποι, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση της αστυνομίας της χώρας. Πρόκειται για τον Ντρις Ουκαμπίρ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του συνδικάτου SUP. Ένας άνδρας με αυτό το όνομα είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook, την οποία “επισκέφθηκε” το Γαλλικό Πρακτορείο προτού καταστεί αδύνατη η πρόσβαση σε αυτήν περί τις 22.00 ώρα Ελλάδας, φωτογραφίες όπου ποζάρει στην παραλία, μπροστά σε έναν καθρέπτη, αλλά και μια φωτογραφία με τη σημαία των Βερβέρων, μιας εθνοτικής ομάδας που ζει κυρίως στο Μαρόκο και την Αλγερία. Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν γνωστοποίησε σήμερα ότι η ισπανική αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους σε σχέση με την επίθεση. Τουλάχιστον 80 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και τουλάχιστον 12 έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα τον ίδιο. Δεν έχει προς το παρόν αποσαφηνιστεί πόσοι δράστες εμπλέκονται στην επίθεση. Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, έκανε γνωστό ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων αύριο στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα. Μια Βελγίδα επιβεβαιώθηκε ανάμεσα στους νεκρούς.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα