Ελλάδα

Νέο Ηράκλειο: Κατέρρευσε στέγαστρο σε σχολείο -Tι καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών

Αιτία ο σεισμός του 2019

Parallaxi
νέο-ηράκλειο-κατέρρευσε-στέγαστρο-σε-548794
Parallaxi

Στέγαστρο κατέρρευσε στο 1ο Γυμνάσιο στο Νέο Ηράκλειο μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων. Ευτυχώς, κανένας δεν τραυματίστηκε, αν και μαθητές και καθηγητές θα είχαν μπει σε μεγάλο κίνδυνο αν βρίσκονταν στον χώρο.

Παρόλα αυτά ανησυχίες υπάρχουν για τη συνέχεια, καθώς στο συγκρότημα έχει γενικά εντοπιστεί στατική ανεπάρκεια. Όπως τονίζει στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Γιάννης Μανώλας, η στέγη κατέρρευσε σε σημείο που ήταν η είσοδος των καθηγητών.

Αιτία ο σεισμός του 2019

Όλα προκλήθηκαν από τον σεισμό του 2019 όταν τα τρία συγκροτήματα στο σχολείο που φιλοξενεί 450 παιδιά και είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή υπέστησαν ζημιές.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, το ένα συγκρότημα αποκαταστάθηκε χωρίς καν να έχει γίνει έλεγχος στατικής επάρκειας, ενώ στα άλλα δύο οι επισκευές ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα και μέσα στα Χριστούγεννα έπεσε το στέγαστρο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, πρόβλημα για συγκεκριμένα κομμάτια είχε προκύψει μετά τον σεισμό, όμως οι εργασίες άρχισαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλα, ευθύνες φέρει και η δημοτική Αρχή που θα έπρεπε να κινητοποιηθεί για το θέμα, καθώς παιδιά ίσως κινδυνεύουν. Ανάμεσα σε όλα, αναφέρεται πως μετά το συμβάν καταστράφηκε και το σπίτι του φύλακα που βρισκόταν εντός του κτιρίου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα