Νέο τηλεφώνημα Τραμπ σε Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Parallaxi
νέο-τηλεφώνημα-τραμπ-σε-κυριάκο-μητσο-488957
Parallaxi

Δύο φορές επικοινώνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά. Στο δεύτερο τηλεφώνημα – που επιβεβαιώνεται και από το Μέγαρο Μαξίμου – ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιδίωξή του για αποκλιμάκωση της έντασης. Να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

«Όπως γνωρίζετε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε χθες στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Στη συζήτηση που είχαν, ο Πρωθυπουργός έθεσε στον Αμερικανό Πρόεδρο το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ. Τόνισε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος τονίστηκε ότι «ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους». Ακόμη στην ίδια ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα