Νέος διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ο Άγγελος Μπίνης

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Parallaxi
νέος-διοικητής-της-εθνικής-αρχής-διαφ-484608
Parallaxi
Εικόνα στιγμιότυπο βίντεο

Εγκρίθηκε από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με τις ψήφους της πλειοψηφίας, ο διορισμός του Αγγελου Μπίνη στη θέση του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Κατά την τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της Αρχής τόνισε πως έχει αυξηθεί κατά 80% ο όγκος των καταγγελιών και πως έχει ήδη γίνει ξεκαθάρισμα του 60% των υποθέσεων που λίμναζαν από το 2008 και παλιότερα. «Πλέον οι έλεγχοι τελειώνουν σε 4 μήνες υποχρεωτικά! Θα τελειώνουν όλοι τους ελέγχους εντός προθεσμίες αλλιώς θα αναλαμβάνουν την ευθύνη και θα λογοδοτούν», είπε και πρόσθεσε επιχειρώντας να εξηγήσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην αρχή: «οι ελεγκτές δεν είχαν ούτε ηλεκτρονικό υπολογιστή! Τώρα αγοράσαμε και όλοι έχουν όλοι πρόσβαση στο διαδίκτυο και τις απαραίτητες νομικές βάσεις», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Κατά την διαδικασία της ακρόασης του υποψήφιου επικεφαλής της Αρχής, υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Γ. Κατρούγκαλος και ο Κ. Ζαχαριάδης υποστήριξαν ότι υπήρξε φωτογραφική διάταξη στην προκήρυξη για τον εν λόγω διορισμό, ενώ ο Θάνος Πλεύρης τους κατηγόρησε ότι εξαπολύουν επίθεση που εμφορείται από χαρακτηριστικά προσωπικής εμπάθειας.

Μομφή ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν μπορεί να αποτελεί κριτική ότι ο Α. Μπίνης συνεργάστηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο με τον σημερινό πρωθυπουργό, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών», είπε ο κ. Πλεύρης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε μομφή ότι ο σημερινός επικεφαλής της Αρχής είχε στενή υπηρεσιακή σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την περίοδο που διατηρούσε το χαρτοφυλάκειο του υπουργού Εσωτερικών.

Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το Μέρα25, ενώ παρών δήλωσε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Με πληροφορίες από ethnos.gr και liberal.gr

Δείτε επίσης

EΛΣΤΑΤ: Στο 17% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Απρίλιο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα