Επικαιρότητα

Νέος πρύτανης του ΑΠΘ ο Δημήτρης Κωβαίος

Ο νέος πρύτανης εξελέγη μετά την παραίτηση του έως πρότινος πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου

Parallaxi
νέος-πρύτανης-του-απθ-ο-δημήτρης-κωβαί-1003070
Parallaxi

Ο Δημήτρης Κωβαίος – έως τώρα αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας – είναι ο νέος πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2023, το τέλος δηλαδή της Ακαδημαϊκής περιόδου.

Ο νέος πρύτανης εξελέγη έπειτα από ψηφοφορία στη Σύγκλητο, μετά την παραίτηση του έως πρότινος πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου.

Ο Δημήτριος Κωβαίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο. Είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) (1980) και κάτοχος δύο διδακτορικών διπλωμάτων, ενός από τη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ (1990), στην Εντομολογία και ενός από το Department of Pure and Applied Ecology, University of Amsterdam (1995), στη Βιολογία.

Έχει υπηρετήσει στο ΑΠΘ σε όλες τις βαθμίδες (Λέκτορας, Επίκουρος, Αναπληρωτής και από το 2001 είναι καθηγητής). Εργάζεται ερευνητικά  σε αντικείμενα σχετικά με τη Γεωργική Ζωολογία και Εντομολογία. Διδάσκει για περισσότερα από 25 χρόνια, 4 προπτυχιακά και 2 μεταπτυχιακά μαθήματα σε περισσότερους από 500 φοιτητές κάθε έτος, στο Τμήμα Γεωπονίας, του ΑΠΘ. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής για πέντε ακαδημαϊκά έτη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και για ένα ακαδημαϊκό έτος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει επιβλέψει περισσότερες από 100 πτυχιακές ερευνητικές διατριβές, 16 μεταπτυχιακές διατριβές και 4 διδακτορικές διατριβές.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα