Η Νίκη Κεραμέως για το κλείσιμο των σχολείων

Η υπουργός Παιδείας για τις εξελίξεις εξαιτίας κοροναϊού.

Parallaxi
η-νίκη-κεραμέως-για-το-κλείσιμο-των-σχο-480521
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης η υπουργός Παιδείας αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την επικράτεια της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες και την πρόβλεψη για την σχολική χρονιά στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. Έχουν γίνει όλα τα σενάρια για να εξασφαλιστεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά» ενώ δεν απέκλεισε την περίοδο των 14 ημερών να πάρει παράταση αναφέροντας πως «Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Στο υπ παιδείας έχουμε ετοιμαστεί για αναστολή 2 εβδομάδων και περισσότερο. Δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. Έχουν γίνει όλα τα σενάρια για να εξασφαλιστεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά».

Η Νίκη Κεραμέως δεν απέκλεισε την επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς λέγοντας πως παρά το σχέδιο για την αναστολή λειτουργίας 2-3 εβδομάδων την μείωση της διδακτικής ώρας από 45 σε 35 λεπτά, την αναμόρφωση του ωραρίου και την περικοπή των περιπάτων στα σχολεία, εξηγώντας πως «Αν πάμε συνολικά σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή τότε θα πρέπει να δούμε και άλλα μέτρα όπως είναι η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και η  μείωση της ύλης. Άρα έχουμε όλα τα σενάρια ανοιχτά και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση του ιού». 

Τέλος, αναφερόμενη στις Πανελλαδικές εξετάσεις η υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν ακόμη και τον Ιούλιο αν χρειαστεί ενώ ανέφερε πως υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο να ματαιωθούν οι σχολικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου. 

*Με πληροφορίες από skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα