Επικαιρότητα

Νίκος Νυφούδης: Αν δεν ονειρευτείς, δεν θα υλοποιήσεις

Λίγο μετά την αποψινή ορκωμοσία του ως βουλευτής Θεσσαλονίκης δίνει την πρώτη του συνέντευξη στην parallaxi.

Parallaxi
νίκος-νυφούδης-αν-δεν-ονειρευτείς-δεν-440005
Parallaxi

Ορκίστηκε απόψε βουλευτής Θεσσαλονίκης ο Νίκος Νυφούδης, που ήταν αναπληρωματικός με το Ποτάμι. Παίρνει της θέση της κ. Κατερίνας Μάρκου και η είσοδος του στη βουλή δημιουργεί αλλαγές στον κοινοβουλευτικό χάρτη καθώς ήδη έχει υποβληθεί αίτημα στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής για ανασύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού.

Ο Νίκος Νυφούδης γεννήθηκε στην Πυλαία το 1980. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth. Συμμετέχει ενεργά στα κοινά από την εφηβική του ηλικία, με παρουσία σε Ευρωπαϊκά Συνέδρια Νέων ανά τον κόσμο. Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης από το 2010. Τον Ιανουάριο του 2013, άνοιξε το πρώτο παντοπωλείο ελληνικών προϊόντων “The Life Goddess” στο κέντρο του Λονδίνου, εξάγοντας περισσότερα από 300 προϊόντα. Στη συνέχεια ακολούθησε και δεύτερο ενώ στην Ελλάδα είναι συνιδιοκτήτης της εταιρείας διανομής οίνου Winehouse στη Θεσσαλονίκη και ιδιοκτήτης των εστιατορίων Τζάκι Ho και Ανφάν Γκατέ. Είναι πιστοποιημένος ασφαλιστής από το 2008 ενώ έχει εκδώσει δύο παιδικά παραμύθια που διδάσκουν στα μικρά παιδιά την ουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι παντρεμένος  με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κανατάκη και έχει δύο παιδιά.

Ο Νίκος Νυφούδης παραχωρεί την πρώτη του συνέντευξη ως βουλευτής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην parallaxi.

Εικόνα: Γιάννης Τριανταφυλλόπουλος
Τι είναι για σένα η πολιτική, τοπική και κεντρική; 
Τρόπος ζωής. Ακτιβισμός. Προσφορά. Μεράκι.Τρόπος να αφήσω το αποτύπωμά μου στον τόπο που ζω και θα ζουν τα παιδιά μου.
Τι σου έμαθε η ενασχόληση 17 χρόνων;
Ότι η επιτυχία και το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν έρχεται από μόνο του. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και προετοιμασία. Μου έμαθε επίσης να προσπαθώ για το καλύτερο, χωρίς να επιζητώ τα κολακευτικά λόγια. Να είμαι έτοιμος για μεγάλες χαρές αλλά και απογοητεύσεις.
Γιατί υποψήφιος με το Σπύρο Βούγια, γιατί στο Δήμο Θεσσαλονίκης; 
Γιατί ο Σπύρος είναι ο Δήμαρχος που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη σήμερα. Οραματιστής, τεχνοκράτης, χορτάτος και πάνω από όλα ομαδικός παίκτης. Είναι ο μόνος που στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να συνθέσει διαφορετικούς ανθρώπους με ένα κοινό στόχο: τη Θεσσαλονίκη του αύριο. Για να μην μπούμε σε περιπέτειες. Για να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες ώστε να μπορέσει η πόλη να απογειωθεί.
Εικόνα: Γιάννης Τριανταφυλλόπουλος
Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη και τι θα κρατούσες; 
Της Θεσσαλονίκης δεν της ταιριάζει η μιζέρια. Δεν της ταιριάζει να είναι στη σκιά της Αθήνας. Θα άλλαζα λοιπόν την ρητορική της “αδικημένης” από την Αθήνα πόλης, και θα κρατούσα όλα τα υπόλοιπα. Μια πόλη ζωντανή, ανθεκτική, ανοιχτόκαρδη μα πάνω από όλα ανθρώπινη. Που χαίρεσαι να ζεις.
Έχουμε την κουλτούρα της συνεργασίας; Θα συνεργαστείτε για το καλό της πόλης με διάφορες παρατάξεις; 
Δυστυχώς, ως λαός δεν την έχουμε και αυτό το παίρνουμε ως δεδομένο. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο, ζητώ από τους συνδημότες μου πριν επιλέξουν αυτόν που θα στηρίξουν με την ψήφο τους, να σκεφτούν αν ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι διαλλακτικός και ικανός για συνεργασία και ομαδική εργασία. Φοβάμαι πως θα δούμε κωμικοτραγικά πράγματα, ας μην τα υποβοηθήσουμε με λάθος επιλογές ανθρώπων.
Από ποια θέση πιστεύεις ότι μπορείς να προσφέρεις περισσότερο; 
Από όπου κρίνουν οι συμπολίτες μου. Αν μπορούσα εγώ να επιλέξω, φυσικά από τη θέση της διοίκησης. Όχι πως φοβάμαι την αντιπολίτευση, έκατσα και έμαθα απ’ αυτήν, αλλά ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την πόλη με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Μαζί με τους πολίτες όχι απέναντι από αυτούς.
Πώς ονειρεύεσαι τη Θεσσαλονίκη σε είκοσι χρόνια; 
Κλείσε τα μάτια. Βλέπεις την πόλη σαν από κατάστρωμα καραβιού που μπαίνει στο Θερμαϊκό. Μια ενιαία ακτογραμμή από το Καλοχώρι μέχρι τη Μηχανιώνα. Θαλάσσια αστική συγκοινωνία, πυκνή. Ιστιοπλοϊκά στον κόλπο που να αράζουν είτε στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είτε στη μαρίνα της Πυλαίας. Τελεφερίκ από την Έκθεση στα Κάστρα. Πολύ πράσινο. Καθαρός ορίζοντας.
Όνειρα; 
Αν δεν ονειρευτείς δεν θα υλοποιήσεις.
*Ο Νίκος Νυφούδης δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην εστίαση. Στην πολιτική βρίσκεται τα τελευταία 17 χρόνια. Ορκίστηκε βουλευτής με το Ποτάμι. Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική κίνηση ”ΠΟΛΗΧΡΩΜΗ Θεσσαλονίκη” και υποψήφιο δήμαρχο το Σπύρο Βούγια. 
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα