Ελλάδα

Νοσοκομεία: Γέμισαν ράντζα – Ζητάνε βοήθεια από ιδιωτικές κλινικές

Σχέδιο αποφόρτισης εφημεριών και μείωσης των ράντζων βάζει σε εφαρμογή την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας - Το πλάνο για Θεσσαλονίκη

Parallaxi
νοσοκομεία-γέμισαν-ράντζα-ζητάνε-βο-882391
Parallaxi

Το σχέδιο αποφόρτισης των εφημεριών και μείωσης των ράντζων βάζει σε εφαρμογή την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας.

Έτσι, στην εφημερία του νοσοκομείου «Λαϊκό» θα βοηθάει το νοσοκομείο «Παμμακάριστος» (ειδικού status), στην εφημερία του νοσοκομείου «Αττικόν» θα συμβάλλει το Ιατρικό Περιστερίου (ιδιωτικό), στην εφημερία του «Γ. Γεννηματάς» θα βοηθάει το «Ερρίκος Ντυνάν» (ειδικού status) και στην εφημερία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» θα συμβάλλει το ΝΙΜΤΣ (στρατιωτικό).

Οι διοικητές των νοσοκομείων θα συμπληρώνουν τις ανάγκες τους για κλίνες σε ηλεκτρονική πλατφόρμα διασύνδεσης και βάση αυτών θα παραπέμπονται οι ασθενείς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στα νοσοκομεία που αναλαμβάνουν να βοηθήσουν.

Οι ασθενείς που θα διακομίζονται στις ιδιωτικές κλινικές και θα νοσηλεύονται σε αυτές, εννοείται ότι δεν θα έχουν επιβάρυνση όπως συνέβη και την περίοδο έξαρσης της πανδημίας.

Σύντομα θα αναπτυχθεί δε, παρόμοιος σχεδιασμός και για τη Θεσσαλονίκη ενώ αναζητούνται και παιδιατρικές κλινικές με διαθέσιμα κρεβάτια.

* Νοσοκομεία ειδικού status είναι αυτά που ανήκουν σε ιδρύματα και συνεργάζονται με το ΕΣΥ, όπως είναι το Ωνάσειο, το Παπαγεωργιίου, το ΑΧΕΠΑ, το Ερρίκος Ντυνάν και η Παμμακάριστος.

Πηγη – ieidiseis / Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα