Ελλάδα

ΝΤΡΟΠΗ: Η κυβέρνηση βραβεύει το Μακελειό με 200 χιλιάδες ευρώ. Σάλος και ανάκληση απόφασης.

Η διαπλοκή δεν πεθαίνει ποτέ.

Parallaxi
ντροπη-η-κυβέρνηση-βραβεύει-το-μακελε-527472
Parallaxi

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους δίνονται χρήματα από τα ταμεία του δημοσίου ως επιχορήγηση, και οι επιχειρήσεις που επιχορηγούνται δεν υποχρεούνται να προσκομίζουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, προϋπόθεση που εξασφαλίζει πρωτίστως τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Διαβάστε την ανάρτηση που έκανε στο facebook ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος:

Η απίστευτη απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ όχι μόνο ιστορικές εφημερίδες αλλά και φυλλάδες με ανύπαρκτες πωλήσει ή φασιστικό και ρατσιστικό περιεχόμενο που υποκινούν το μίσος όπως το Μακελειό ξεσηκώνει θύελλα διαμαρτυριών.

Οι όροι για λάβει την επιχορήγηση μια εφημερίδα είναι οι εξής:

1. Η ύλη τους να μην θίγει το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, να μην εισάγει η προάγει διακρίσεις βάσει φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, εθνικότητας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού

2. Η ύλη τους να περιλαμβάνει πολιτικές, αθλητικές, πολιτιστικές και οικονομικές ειδήσεις

3. Οι αγγελίες και οι διαφημιστικές καταχωρήσεις να μην υπερβαίνουν ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) της συνολικής ύλης της εφημερίδας

4. Ο ιδιοκτήτης, ο εκδότης και ο διευθυντής της εφημερίδας είτε αυτή ανήκει σε φυσικό είτε σε νομικό πρόσωπο, να μην έχει καταδικασθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, απειλή, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, για παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή της οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, για παράβαση του νόμου περί εργοδοτικών εισφορών, καθώς και σε οποιαδήποτε ποινή για κάθε οικονομικό και ηλεκτρονικό έγκλημα. Αν η εφημερίδα ανήκει σε ομόρρυθμη ή σε ετερόρρυθμη εταιρεία, σε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης ή σε ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη προσωπική ή κεφαλαιουχική εταιρεία η ανωτέρω απαγόρευση ισχύει και για τους εταίρους και τους διαχειριστές, ενώ, αν η εφημερίδα ανήκει σε ανώνυμη εταιρεία (Α.Ε.), και για τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

5. Να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες ή να έχουν ρυθμισμένες τυχόν οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η ρύθμιση να είναι ενεργή

6. να μην έχουν οφειλές προς τους εργαζόμενους από εργατικές απαιτήσεις (δεδουλευμένες αποδοχές, επιδόματα εορτών αδείας) κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής Είναι σαφές ότι οι όροι αυτοί δεν τηρούνται σε αρκετές περιπτώσεις.

Φυσικά τα κριτήρια δεν ισχύουν τόσο για το Μακελειό, την ελληνική βίβλο του φασισμού όσο και άλλες-”εφημερίδες” με έναν εργαζόμενο για παράδειγμα.

Αντίδραση υπάρχει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ:

“Με ποια δημοκρατική αντίληψη και με ποια ευαισθησία απέναντι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αποφάσισε η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη να χαρίσει χρήματα των φορολογουμένων σε μια εφημερίδα, όπως το Μακελειό;” αναρωτιέται σε δήλωση ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος.

Πριν από λίγη ώρα και μετά τις τρομερές αντιδράσεις η κυβέρνηση ανακάλεσε την απόφαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ανακαλείται η από 12.12.2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση υπαγωγής στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας. Ο ίδιος κάλεσε τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα Τύπου “τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30 πμ στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους”.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα