Διεθνή

Ο Ερντογάν επικράτησε ολοκληρωτικά

Το αποτέλεσμα της ισχυρής αγάπης είναι εδώ είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Parallaxi
ο-ερντογάν-επικράτησε-ολοκληρωτικά-1007553
Parallaxi

«Σάρωσε» στις εκλογές ο Ερντογάν – Νικητής με 49,3%, στο 45% ο Κιλιτσντάρογλου

Ο Ερντογάν ανέβηκε στο μπαλκόνι της νίκης και τραγούδησε για τη νίκη του Σαρωτική νίκη για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αναδείχθηκε νικητής των εκλογών με 49,3%. Ο αντίπαλός του, Κεμάλ, Κιλιτσντάρογλου, έφτασε στο 45%.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν έκανε την «ομιλία του μπαλκονιού» και τραγούδησε: «Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε. Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε. Εμείς σας αγαπάμε πάρα πολύ».

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί τον Κιλιτσντάρογλου για τα βίντεο στην κουζίνα, λέγοντας «άλλοι είναι στην κουζίνα, εγώ είμαι στο μπαλκόνι της νίκης».

«Το αποτέλεσμα της ισχυρής αγάπης είναι εδώ. Αυτή εδώ είναι η συνάντηση των ερωτευμένων. Το αποτέλεσμα όλου αυτού του μαραθωνίου το ζούμε απόψε μαζί σας. Κάποιοι είναι στην κουζίνα, κάποιοι άλλοι είναι στο μπαλκόνι. Ευγνωμονώ τους περίπου 27 εκατομμύρια συμπολίτες μου που με ψήφισαν για να εκλεγώ πρόεδρος. Ευχαριστώ τους περίπου 56 εκατομμύρια συμπολίτες μου που ανεξάρτητα απο την προτίμηση τους, συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας. Στις εκλογές κρατήσαμε μια διαφορά με τον πιο κοντινό αντίπαλο μας με 2,6 εκατομμύρια ψήφους!!!».

Από την πλευρά του ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι οι εκλογές δεν κερδίζονται στο μπαλκόνι: «Θα νικήσουμε και θα φέρουμε δημοκρατία» είπε ο ηγέτης της ενωμένης αντιπολίτευσης

«Ο Ερντογάν παρά τις συκοφαντίες και τις προσβολές του δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα το οποίο επιθυμεί. Κανένας να μην επιχειρήσει κάποιο τετελεσμένο. Οι εκλογές δεν κερδίζονται στο μπαλκόνι. Ο κόσμος να ξέρει πως θα νικήσουμε οπωσδήποτε και στη χώρα αυτή θα φέρουμε την δημοκρατία. Σας ευχαριστώ».

Πηγή: skai.gr

Αδιαμφισβήτητο φαβορί για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία φαντάζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος στο 98,4% της ενσωμάτωσης συγκεντρώνει 49,3% έναντι 45% του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αν και οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν στην πρώτη θέση.

Το αποτέλεσμα –αν επιβεβαιωθεί πως είναι το τελικό– σημαίνει πως θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος την 28η Μαΐου.

Έπειτα από μια εκλογική διαδικασία με συμμετοχή άνευ προηγουμένου, παρά την κρίση, και τρεις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα την 6η Φεβρουαρίου, αυτός που έχει αποκτήσει το προσωνύμιο «σουλτάνος», διαβεβαίωσε πως είναι «καθαρά μπροστά», ότι έχει προβάδισμα 2,6 εκατομμυρίων ψήφων και είναι έτοιμος να «σεβαστεί» το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου, αν απαιτείται.

Ρυθμιστικό παράγοντα πάντως θα αποτελέσει ο τρίτος υποψήφιος, Σινάν Ογάν ο οποίος κατάφερε ένα ποσοστό – εκπληξη 5,24% και θεωρείται πολύ πιθανό να στηρίξει τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η νέα νίκη του Ερντογάν, που μπορεί να προκάλεσε έκπληξη στα δυτικά μέσα, δεν ήταν κάτι μη αναμενόμενο στο εσωτερικό της Τουρκίας. Οι λόγοι πάρα πολλοί, όμως οι δυο κύριοι είναι ο Ερντογάν από τη μια και η Εθνική Συμμαχία του Κιλιτσντάρογλου από την άλλη.

Ο ερντογάν εκπροσωπεί τον μέσο Τούρκο, χρησιμοποιεί την παράδοση, εκφράζεται λαϊκά, παρόλο που κάποιοι τον κατηγορούν για λαϊκισμό. Έχει όραμα να κάνει μεγάλη την Τουρκία.

Από την πλευρά της Εθνικής Συμμαχίας, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι ένας γραφειοκράτης, ήπιων τόνων, όμως μακριά από τον μέσο Τούρκο, καθώς έχει μεγαλώσει σ’ ένα αστικό περιβάλλον.

Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη Σε θρίλερ πάντως οδηγείται η αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη που όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η πόλη όπου ο υποψήφιος που επικρατεί εκλέγεται και πρόεδρος.

Στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ήταν μπροστά από τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη με 48,53%, έναντι 46,71%.

Πηγή: ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα