Διεθνή

Ο Μπολσονάρου προηγείται στο 50% των ψήφων

Φόβοι για νοθεία 

Parallaxi
ο-μπολσονάρου-προηγείται-στο-50-των-ψήφω-930677
Parallaxi

Βραζιλία-προεδρικές εκλογές:

50,3% Μπολσονάρου έναντι 49,7% Λούλα, με το 51% των ψήφων καταμετρημένο

Ο απερχόμενος ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου καταγράφει οριακό προβάδισμα έναντι του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας.

Με καταμετρημένο το 50,9%, ο Μπολσονάρου συγκεντρώνει το 50,3% των ψήφων, έναντι 49,7% του Λούλα.

Ο απερχόμενος ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου καταγράφει προβάδισμα έναντι του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας.

Με καταμετρημένο το 30,1%, ο Μπολσονάρου συγκεντρώνει το 51,1% των έγκυρων ψήφων, έναντι 48,9% του Λούλα.

Νωρίτερα, ο Ζαϊχ Μπολσονάρου σε δηλώσεις του δήλωσε βέβαιος για την νίκη του. «Θεού θέλοντος, θα κερδίσουμε απόψε» είπε. «Ή, ακόμη καλύτερα, η Βραζιλία θα νικήσει απόψε», πρόσθεσε.

Ρεπορτερ του Guardian και άλλων εφημερίδων αναφέρουν αυτήν την ώρα πως ο στρατός έξω από εκλογικά τμήματα εμποδίζει οπαδούς του Λούλα να ψηφίσουν.

NY Times αναφέρουν ότι ο υπεύθυνος των εκλογών της Βραζιλίας διέταξε τον επικεφαλής της αστυνομίας αυτοκινητοδρόμων της χώρας να απαντήσει στις κατηγορίες ότι είχε διατάξει διακοπή κυκλοφορίας, ιδιαίτερα των λεωφορείων που μετέφεραν ψηφοφόρους στις κάλπες, σε μια προσπάθεια καταστολής της προσέλευσης στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής ιόν.

Υπήρξαν δεκάδες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες των αυτοκινητοδρόμων σταματούσαν οχήματα και ανέκριναν ανθρώπους σε αρκετές πολιτείες ώστε να εμποδίσουν τις προσπάθειες των ανθρώπων να ψηφίσουν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα