Διεθνή

Ο Nathan Lee Chasing His Horse συνελήφθη για σεξουαλικά εγκλήματα

Ήταν γνωστός από την ταινία «Χορεύοντας με τους Λύκους»

Parallaxi
ο-nathan-lee-chasing-his-horse-συνελήφθη-για-σεξουαλικά-εγκλ-968268
Parallaxi

Η αστυνομία του Λας Βέγκας συνέλαβε την Τρίτη τον ηθοποιό της ταινίας «Χορεύοντας με τους Λύκους», Nathan Lee Chasing His Horse για σωρεία σεξουαλικών εγκλημάτων.

Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του ηθοποιού της ταινίας, που φέρεται να είναι αρχηγός αίρεσης, μετά από καταγγελίες εναντίον του για σεξουαλικά εγκλήματα, όπως επιθέσεις και κακοποιήσεις ανηλίκων ιθαγενών κοριτσιών τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια, σύμφωνα με αστυνομικά αρχεία.

Ο Nathan Lee Chasing His Horse, κατά κόσμο Nathan Chasing Horse, τέθηκε υπό κράτηση το απόγευμα στο σπίτι του στο Λας Βέγκας, στο οποίο έμενε μαζί με τις 5 συζύγους του.

Στο σπίτι του έσπευσε ειδική μονάδα της αστυνομίας και ντετέκτιβ που ερεύνησαν την περιοχή.

Γνωστός από τον ρόλο του ως ο νεαρός Ινδιάνος της φυλής Sioux με το όνομα «Smiles a Lot» στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του 1990 με τον Κέβιν Κόσνερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Nathan Chasing Horse έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στις φυλές ιθαγενών σε ΗΠΑ και Καναδά. Άρχισε να κάνει τελετές και πνευματικές συγκεντρώσεις.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε τη θέση του για να κακοποιεί νεαρά κορίτσια από φυλές των ιθαγενών.

Η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα μίας πολύμηνης έρευνας, η οποία άρχισε μετά από πληροφορία που έλαβε η αστυνομία τον Οκτώβριο του 2022. Σύμφωνα με το ένταλμα συνολικά 50 σελίδων, ο Nathan Chasing Horse θεωρείται αρχηγός της αίρεσης που είναι γνωστή ως «Circle».

Οι αρχές του Λας Βέγκας έχουν ταυτοποιήσει τουλάχιστον έξι φερόμενα θύματα ενώ παράλληλα αποκάλυψαν καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον του Nathan Chasing Horse, που χρονολογούνται τις τελευταίες δύο δεκαετίες, από τις αρχές του 2000 σε πολιτείες όπως η Μοντάνα, η Νότια Ντακότα και η Νεβάδα.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, το 2015 του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στο Fort Peck Reservation στην Poplar της Μοντάνα μετά από φήμες για sex trafficking.

«Ο Nathan Chasing Horse χρησιμοποιούσε τις πνευματικές παραδόσεις και το θρησκευτικό σύστημα των Ιθαγενών ως εργαλείο για τις σεξουαλικές επιθέσεις του σε νεαρά κορίτσια σε αρκετές περιπτώσεις» αναφέρουν τα επίσημα έγγραφα. Φέρεται δε να τον αποκαλούσαν «Ο άνθρωπος Ίαση» ή «Ιερός Άνθρωπος».

Αν και το ένταλμα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για εγκλήματα που καταγγέλθηκαν σε άλλες περιοχές, η σύλληψη προέκυψε για εγκλήματα που φέρεται να διαπράχθηκαν στην κομητεία Κλαρκ της Νεβάδα.

Μεταξύ αυτών είναι η εμπορία ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, η σεξουαλική επίθεση σε παιδί κάτω των 16 ετών και η κακοποίηση παιδιών.

Μερικά από τα φερόμενα θύματα ήταν μόλις 13 ετών, σύμφωνα με το ένταλμα. Μία από τις συζύγους του Nathan Chasing Horse φέρεται να του προσφέρθηκε ως «δώρο» όταν ήταν 15 ετών, ενώ μια άλλη έγινε σύζυγος αφού έκλεισε τα 16.

Ο Nathan Chasing Horse κατηγορείται επίσης ότι κατέγραφε τις σεξουαλικές επιθέσεις και κανόνιζε σεξουαλικές επαφές για τα θύματα με άλλους άνδρες που φέρεται να τον πλήρωναν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα