Ελλάδα

Ο Σταύρος Ξαρχάκος έδωσε τα σκυλιά του σε καταφύγιο – Οι αντιδράσεις και η απάντηση

Άσχημη εντύπωση στην κοινή γνώμη και ποικίλα σχόλια στα σόσιαλ μίντια έχει προκαλέσει η απόφαση του μεγάλου συνθέτη - Η ανάρτηση της συζύγου του

Parallaxi
ο-σταύρος-ξαρχάκος-έδωσε-τα-σκυλιά-του-927819
Parallaxi

Άσχημη εντύπωση στην κοινή γνώμη και ποικίλα σχόλια στα σόσιαλ μίντια έχει προκαλέσει η απόφαση της οικογένειας του Σταύρου Ξαρχάκου να δώσουν τα τρία σκυλιά τους σε καταφύγιο ζώων του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με αναρτήσεις και φωτογραφίες στο Facebook, τρία λυκόσκυλα μεγάλης ηλικίας -δύο αρσενικά και ένα θηλυκό- παραδόθηκαν στον Δήμο Αθηναίων από την οικογένεια του Σταύρου Ξαρχάκου και μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων στον Ελαιώνα.

«Αναζητήσαμε ανθρώπους για να υιοθετήσουν τα σκυλιά, όμως κανένας δεν θέλησε, και κανένας δεν ήθελε να αναλάβει έστω και επί πληρωμή τη φροντίδα τους» αναφέρει σε ανάρτησή της η σύζυγος του Σταύρου Ξαρχάκου, Ηρώ Σαΐα, επιβεβαιώνοντας πως τα τρία ζώα βρίσκονται πλέον σε καταφύγιο και απαντώντας στα επικριτικά σχόλια που αναρτήθηκαν στα social media.

Η Ηρώ Σαΐα, ωστόσο, δίνει τη δική της εξήγηση για την εξέλιξη αυτή, περιγράφοντας την προσπάθεια που έκανε η οικογένεια μέχρι τα σκυλιά να καταλήξουν στο καταφύγιο ζώων του Δήμου Αθηναίων.

«Τα υπέροχα γεροντάκια ανήκουν στον Σταύρο Ξαρχάκο» Η μεταφορά των σκυλιών της οικογένειας του Σταύρου Ξαρχάκου στο καταφύγιο ζώων έγινε γνωστή μέσω Διαδικτύου.

Σε ανάρτησή της, χρήστης του Διαδικτύου αναφέρει: «Η απογοήτευσή μου οφείλεται στο ότι τα υπέροχα γεροντάκια ανήκουν στον γνωστό και μεγάλο συνθέτη κ. Σταύρο Ξαρχάκο, όπως πληροφορήθηκα από τους αρμόδιους. Όποιος και να είναι ο λόγος παράδοσής τους, είναι πολύ λυπηρό που ένας μεγάλος άνθρωπος της τέχνης και το οικογενειακό του περιβάλλον θεώρησαν ως πιο κατάλληλη τη λύση να μπουν σε ένα κλουβί καταφυγίου. Τα ζώα δεν έχουν τσιπ, έχουν βιβλιάρια υγείας και, όπως βλέπετε σε βίντεο και φωτογραφίες, είναι σε μέτρια θρεπτική κατάσταση. Ο Run είναι 18 ετών και ο μπαμπάς, η Νίτσα και ο Λουκάς, περίπου 13 ετών και αδέλφια».

Η ανάρτηση της συζύγου του Σταύρου Ξαρχάκου «Τα 3 αυτά σκυλιά τα είχαμε εδώ και 11 χρόνια το ένα, 9 χρόνια τα άλλα δύο, και πληρώναμε ζευγάρι το οποίο διέμενε στην κατοικία της Αίγινας για τη φροντίδα των σκυλιών. Το ζευγάρι αυτό αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Την περασμένη Κυριακή οι άνθρωποι έφυγαν. Εγώ έμεινα προσπαθώντας, μέχρι και την Πέμπτη που γύρισα στην Αθήνα, να βρεθεί μια λύση για τα σκυλιά.

Αναζητήσαμε ανθρώπους για να υιοθετήσουν τα σκυλιά, όμως κανένας δεν θέλησε, και κανένας δεν ήθελε να αναλάβει έστω και επί πληρωμή τη φροντίδα τους. Ψάχναμε 3 μήνες -ξέροντας πως οι άνθρωποι θα έφευγαν- μήπως και κάποιος ήθελε κάποιο από τα σκυλιά ή και όλα, όμως κανείς δεν βρέθηκε», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα