Ελλάδα

Ο Τσίπρας καλεί Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει τη θέση του έναντι της ΝΔ

«Το μόνο πρόβλημα που έχει για να κυβερνήσει με τη ΝΔ είναι o κ. Μητσοτάκης; Όχι η Δεξιά;» - Δείτε το βίντεο

Parallaxi
ο-τσίπρας-καλεί-ανδρουλάκη-να-ξεκαθαρ-989524
Parallaxi

Οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν γίνονται στη βάση της συμπάθειας των προσώπων, αλλά με βάση τις προγραμματικές θέσεις, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Με ξενίζει που ο κ. Ανδρουλάκης το μόνο πρόβλημα που έχει για να κυβερνήσει με τη ΝΔ είναι ένα πρόσωπο: Ο κ. Μητσοτάκης. Οι πολιτικές της Δεξιάς δεν είναι πρόβλημα, αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί παρέμβαση στο πολυθεματικό συνέδριο Star Forum 2023.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του στο πολυθεματικό συνέδριο Star Forum 2023 στη Λαμία, αναφέρθηκε εκτενώς στις εκλογές. Σημείωσε ότι όλες οι ποιοτικές μετρήσεις αναφέρουν ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων αποφασίζει τι θα ψηφίσει τις τελευταίες 20 ημέρες πριν από τις κάλπες. Είναι σημαντικό οι πολίτες να ακούσουν προγραμματικές θέσεις, να ακούσουν αλήθειες, τόνισε.

Μετά την τραγωδία των Τεμπών, σημείωσε, η τοξικότητα δεν αγγίζει κανένας. Εμείς δεν θέτουμε διλήμματα όπως ο κ. Μητσοτάκης, εμείς θέλουμε κυβερνήσεις συνεργασίας, προοδευτικές κυβερνήσεις. Κανείς δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα μόνος του, είπε και πρόσθεσε: Ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει τις διχαστικές κορώνες.

Θέλω να μιλήσουμε για την ουσία, τις προτάσεις και τις θέσεις μας και έτσι να κρίνει ο Ελληνικός λαός, τόνισε ο κ. Τσίπρας. Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι μια πολύχρωμη κυβέρνηση και πάνω από όλα θα είναι πάνω σε ένα σαφές προοδευτικό πρόγραμμα.

Χρειαζόμαστε ένα κράτος αξιοκρατικό, δίπλα στον πολίτης, κράτος που να προσφέρει ασφάλεια, να εκπροσωπεί τις προοδευτικές δυνάμεις. Αυτό μπορεί να συμβεί, πρόσθεσε.

Τσίπρας: Θα κυβερνήσουμε με τη στήριξη του λαού

Θα κυβερνήσουμε με τη στήριξη και τη θέληση του ελληνικού λαού, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Τόνισε δε, ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν γίνονται στη βάση της συμπάθειας των προσώπων, αλλά με βάση τις προγραμματικές θέσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά: Με ξενίζει που ο κ. Ανδρουλάκης το μόνο πρόβλημα που έχει για να κυβερνήσει με τη ΝΔ είναι ένα πρόσωπο: Ο κ. Μητσοτάκης. Οι πολιτικές της Δεξιάς δεν είναι πρόβλημα, αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Σε όλες τις χώρες έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας βάσει προγραμματικών θέσεων. Αλλά πολύ σπάνια έχουν κυβερνήσεις αντίθετης ιδεολογίας – αυτό δεν είναι κανονικότητα, πρόσθεσε.

Το θέμα των υποκλοπών δεν έχει τελειώσει, αφορά το κράτος Δικαίου και αναμένω η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της, σημείωσε. Και αναφερόμενος στο μείζον θέμα με το σκάνδαλο των υποκλοπών πρόσθεσε: Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης πάλι εάν είναι αυτοδύναμος. Η μόνη επωδός του κ. Μητσοτάκης σε κάθε ζήτημα που ανέκυπτε ήταν «δεν ήξερα».

Χρειαζόμαστε έναν πρωθυπουργό που θα αναλάβει την ευθύνη και μια υπεύθυνη κυβέρνηση, υπογράμμισε.

Αισχροκέρδεια made in Greeece

Θα μπορούσαμε να πούμε, εξήγησε ο κ. Τσίπρας, ότι η κρίση του πληθωρισμού – της ακρίβειας – είναι μια εισαγόμενη κρίση. Ωστόσο, η αισχροκέρδεια είναι made in Greece, σημείωσε. Και αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, που δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα.

Ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα, χρειάζεται δικαιοσύνη και αλλαγή. Νομίζω ότι είναι τα συνθήματα που μπορούν να εμπνεύσουν τον προοδευτικό κόσμο στη χώρα, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Προανήγγειλε δε, ότι το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τις προτάσεις για τα κόκκινα δάνεια. Σημείωσε δε, ότι το ιδιωτικό χρέος έχει διογκωθεί και είναι το ζήτημα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι το μεγάλο επίτευγμα ήταν η έξοδος από τα μνημόνια, η ρύθμιση του χρέους και η συνεχόμενη καταγραφή ανάπτυξης. Ο κ. Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να ξοδεύει όσα χρειάζεται να στηριχθεί η οικονομία. Ο ίδιος λέει ότι έβαλε 50 δισ. ευρώ. Και το ερώτημα είναι πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Σε απευθείας αναθέσεις, σε τσέπες ημετέρων;

Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουμε σύγχρονες υποδομές και να αλλάξει το κράτος, σημείωσε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα