Επικαιρότητα

ΟΑΣΘ: Ανάμεσα στα ρεπό και στις άδειες, ένας 50χρονος οδηγός έγραψε το πρώτο του ιστορικό μυθιστόρημα

Η υπόθεση του βιβλίου

Parallaxi
οασθ-ανάμεσα-στα-ρεπό-και-στις-άδειες-986505
Parallaxi

Aνάμεσα στα ρεπό και στις άδειές του, ο 50χρονος Βαγγέλης Κρυσταλάκος, οδηγός της γραμμής 21 του ΟΑΣΘ, τον οποίο υπηρετεί από το 2008, κατόρθωσε σε διάστημα έξι χρόνων να ολοκληρώσει τελικά τη συγγραφή του ιστορικού του μυθιστορήματος, με τίτλο «Ο ουρανός πάνω από την Βούτιδα, το οποίο εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ζήτρος».

«Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, εκτός του ότι διακρίνονται στο τιμόνι, διακρίνονται και σε δράσεις πολιτισμού», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης, σε συνάντηση που είχε με τον οδηγό του ΟΑΣΘ – συγγραφέα, Βαγγέλη Κρυσταλάκο.

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, η υπόθεση του οποίου εκτυλίσσεται στους ίδιους δρόμους τους οποίους διατρέχει καθημερινά με το λεωφορείο του ο 50χρονος οδηγός του ΟΑΣΘ, «μια περιπλάνηση στην ιστορία της Θεσσαλονίκης μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού», όπως σημειώνεται στο εξώφυλλο του βιβλίου.

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του επικεφαλής του ΟΑΣΘ, ο κ. Κρυσταλάκος δώρισε το βιβλίο του στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, με τον οποίο συζήτησαν για τις δυσκολίες της συγγραφής. Το έναυσμα για να ξεκινήσει τη συγγραφή του ιστορικού μυθιστορήματος, «ήρθε» με την αποκάλυψη του Τύμβου Καστά, στην Αμφίπολη, επισήμανε ο κ. Κρυσταλάκος.

Η υπόθεση του βιβλίου

323 π.Χ. Βαβυλώνα- Στα πρόθυρα του θανάτου ο προβληματισμένος Μέγας Αλέξανδρος, αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να μοιράσει τα δαχτυλίδια της διαδοχής στους υποψήφιους για τον θρόνο. Βλέποντας όμως στα μάτια τους την άκρατη φιλοδοξία και απληστία να έχει φωλιάσει μέσα τους, νιώθει την ανάγκη να κρατήσει κρυφά από όλους το μεγαλύτερο του μυστικό. Τον τόπο ταφής του.

2015 μ.Χ. Θεσσαλονίκη-Ο Κώστας πρώην στρατιωτικός, η Ειρήνη νυν δημοσιογράφος και ο Αντώνης ιδιωτικός ερευνητής, γίνονται θηρευτές ενός θησαυρού που η μοίρα εμφανίζει μπροστά τους, ανασύροντάς τον μέσα από τα βάθη των χρόνων. Η αναζήτηση του ξεθάβει μνήμες και εικόνες από την ιστορία της πόλης, ενώ η προσπάθεια τους να παραμείνουν ζωντανοί σε αυτό το κυνήγι, δείχνει να είναι πρωταρχική ανάγκη.

Το παρελθόν και το παρόν ταξιδεύουν, το καθένα στο δικό του σύμπαν, μέχρι την στιγμή που θα συναντηθούν αναπόφευκτα ως ιστορικά κομμάτια μέσα από τα μνημεία της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να ανασύρουν τους θρύλους και τους μύθους της μέσα από την λήθη που τα έχει θάψει η ρουτίνα της καθημερινότητας. Όλα αυτά μέσα σε μια ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα στην μυθοπλασία και στην πραγματικότητα, ανάμεσα στα παραμύθια και στα γεγονότα.

Πηγή: ΑΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα