Επικαιρότητα

ΟΑΣΘ: «Γίνε champ και όχι chaμπας» καλεί το επιβατικό κοινό

Αύξηση εσόδων και πωλήσεων καρτών πολλαπλών διαδρομών «βλέπει» ο Οργανισμός.

Parallaxi
οασθ-γίνε-champ-και-όχι-chaμπας-καλεί-το-επι-771738
Parallaxi

Με ένα σποτ 42 δευτερολέπτων, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται σε όλα τα ΜΜΕ από τις αμέσως επόμενες ημέρες, και με σύνθημα «Στη ζωή σου γίνε champ (πρωταθλητής) και όχι chaμπας», πέντε σημαντικοί – ο καθένας στο είδος τους- αθλητές της Θεσσαλονίκης, ενώνουν τη φωνή τους με τον ΟΑΣΘ και καλούν τους πολίτες και κατοίκους της περιοχής, να κάνουν σωστή χρήση των αστικών συγκοινωνιών και να μην αποφεύγουν τη χρήση εισιτηρίου.

Το σποτάκι παρουσιάστηκε, σήμερα, στη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, με τον πρόεδρο και διευθύνονται σύμβουλο του ΟΑΣΘ, καθηγητή Γιώργο Σκόδρα, να επισημαίνει ότι «ο αθλητισμός και οι αστικές συγκοινωνίες είναι πεδία που πρέπει να ενώνουν τους πολίτες» και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιούν το δημόσιο αυτό αγαθό που διαθέτουν με σεβασμό.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, εάν δεν υπήρχε ο ΟΑΣΘ δεν θα μπορούσα να πηγαίνω καθημερινά στις προπονήσεις μου στο μπάσκετ», επισήμανε ο καλαθοσφαιριστή της ομάδας μπάσκετ του Άρη Όμηρος Νετζήπογλου, με τον δρομέα 400 μέτρων του ΑΣΣ «Αλέξανδρος Μακεδονίας» Μιχάλη Παππά να προτρέπει το επιβατικό κοινό να σέβεται το περιβάλλον και τις υπηρεσίες που τού προσφέρονται.

«Η αστική συγκοινωνία είναι ένα κοινωνικό αγαθό, την αξία του οποίου την καταλαβαίνει κανείς μόνο όταν τη χάσει», ανέφερε, από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή Αντρέι Κράβαρικ, τονίζοντας ότι η κοινωνία θα πρέπει να σέβεται τις προσπάθειες του οργανισμού, ο οποίος, όπως τόνισε, «εκτελεί ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα για όλη την κοινωνία».

Εκείνες τις ημέρες που εάν δεν υπήρχε ο ΟΑΣΘ, δεν θα μπορούσε ο ίδιος να πηγαίνει με συνέπεια της προπονήσεις του, θυμήθηκε, στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα, ο χρυσός ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης, ενώ ο αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Αντρέ Βιεϊρίνια εξέφρασε τη χαρά του να συμμετέχει σε ένα τόσο σημαντικό πρότζεκτ.

Ο ΟΑΣΘ αποτελεί τον βασικό πυλώνα συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη, σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνιος Ζέρβας, συμμετέχοντας διαδικτυακά στη συνέντευξη Τύπου. Υπογράμμισε δε την ανάγκη για την οικονομική υγεία και επιχειρησιακή επάρκεια του οργανισμού. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης για την αγορά 49 λεωφορείων από τη Λειψία και τόνισε ότι ήδη ξεκίνησε η αντικατάσταση των 315 στάσεων του ΟΑΣΘ, που δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σκόδρας εξήρε την πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης για την αγορά των 49 λεωφορείων από τη Λειψία και εξέφρασε την ευχή, αυτή η κίνηση να βρει και άλλους μιμητές, γιατί όπως είπε «η αστική συγκοινωνία είναι υπόθεση όλων μας».

Αύξηση εσόδων και πωλήσεων καρτών πολλαπλών διαδρομών

Αύξηση εσόδων και πωλήσεων καρτών πολλαπλών διαδρομών «βλέπει» ο ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τον κ. Σκόδρα, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε ότι η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να αποτελεί τον ρυθμιστή της επιβατικής κίνησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα έσοδα από τα εισιτήρια/κόμιστρο έχει αυξηθεί στο 40%-45%, σε σχέση με το 2020 και τους μήνες των σκληρών μέτρων της πανδημίας, αλλά ακόμη υπολείπονται σε ποσοστό 30% έναντι του 2019.

Τα μέτρα που πήρε ο ΟΑΣΘ για την αύξηση των εσόδων από το κόμιστρο ήταν πολλά, επισήμανε ο διευθυντής διασφάλισης εσόδων του ΟΑΣΘ Χρήστος Χατζηγεωργίου. Μεταξύ αυτών, ο ίδιος ανέφερε ενδεικτικά την αύξηση του αριθμού των ελεγκτών, τους αιφνιδιαστικούς και προληπτικούς ελέγχους από τους στάσιμους ελεγκτές, την εκπαίδευση ελεγκτών και τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ελέγχου της εισιτηριοδιαφυγής.

Πάντως, όπως είπε, οι τακτικοί πελάτες του οργανισμού προμηθεύονται κάρτες πολλαπλών διαδρομών, γεγονός που αποτυπώνεται και στις πωλήσεις τους. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο του 2021, έναντι του Νοεμβρίου του 2021, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 60%, ενώ η σύγκριση μεταξύ του Ιανουαρίου φέτος και του ίδιου μηνός το 2021, εμφάνισαν ποσοστιαία μεταβολή της τάξης του 130%.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΟΑΣΘ τόνισε ότι ο οργανισμός περνάει στην εποχή των σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων και στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι ετοιμάζεται η έξυπνη κάρτα διαδρομών. Τόνισε δε, ότι καθημερινά κυκλοφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης 460-470 λεωφορεία και ο ΟΑΣΘ έχει άλλα 57 έτοιμα που περιμένουν τους οδηγούς τους.

Πηγή: ΑΠΕ / Ε.Α.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα