Featured

ΟΑΣΘ: Ο όρος «κορονοδρομολόγιο» είναι δόκιμος;

Οι εικόνες επιβεβαιώνουν τις χθεσινές καταγγελίες στις οποίες προχώρησε το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, για τις απαράδεκτες συνθήκες και τα ελλιπή μέτρα προστασίας.

Parallaxi
οασθ-ο-όρος-κορονοδρομολόγιο-είναι-722711
Parallaxi

Οι εικόνες είναι τραβηγμένες μέσα από λεωφορείο της γραμμής 21, γύρω στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής. Όπως μπορείτε να δείτε οι πολίτες φορούν μάσκες, όμως, είναι τόσο ασφυκτικά γεμάτο το όχημα, ώστε πραγματικά ο ένας επιβάτης είναι πάνω στον άλλον.

Στα ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε συνεχώς για «κορονοπάρτι» με καταγγελίες και πρόστιμα. Αραγε μήπως πρέπει να επινοήσουμε έναν όρο και για τις καθημερινές συναθροίσεις στα λεωφορεία πλέον; Βέβαια, εκεί ο «διοργανωτής» δεν είναι κάποιο φυσικό πρόσωπο αλλά η ίδια η πολιτεία ωστόσο ο όρος «Κορονοδρομολόγιο» ταιριάζει απόλυτα στη γραμμή 21 του απογεύματος της Παρασκευής.

Οι εικόνες επιβεβαιώνουν τις χθεσινές καταγγελίες στις οποίες προχώρησε το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, για τις απαράδεκτες συνθήκες και τα ελλιπή μέτρα προστασίας, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επιβάτες, εν μέσω πανδημίας στα αστικά της Θεσσαλονίκης (διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ).

Κι όλα αυτά σε μια περίοδο όπου η Θεσσαλονίκη αναμένει από μέρα σε μέρα νέα, σκληρότερα μέτρα. Σε μια εβδομάδα κατά την οποία ο πρωθυπουργός προχώρησε σε διάγγελμα και μετακύλησε τις ευθύνες για την τήρηση των μέτρων στους πολίτες λέγοντας πως «από μας εξαρτάται τι θα συμβαίνει κάθε φορά».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα