Ελλάδα

Οδηγίες ΕΥΑΘ για τα κτίρια που έμειναν καιρό κλειστά — Τι πρέπει να κάνουμε

ΕΥΑΘ: Ανανεώστε το νερό σε δίκτυα κτιρίων που έμειναν κλειστά για καιρό.

Parallaxi
οδηγίες-ευαθ-για-τα-κτίρια-που-έμειναν-519975
Parallaxi
εικόνα unsplash

ΕΥΑΘ: Ανανεώστε το νερό σε δίκτυα κτιρίων που έμειναν κλειστά για καιρό

  • Οδηγίες για την ομαλή επαναλειτουργία των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης δίνει η ΕΥΑΘ
  • Αφήνουμε να «τρέξουν» βρύσες και καζανάκια

Οδηγίες στους καταναλωτές για την ομαλή επαναλειτουργία των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε κτίρια που έμειναν κλειστά για καιρό δίνει η ΕΥΑΘ, καθώς η επικείμενη “επαναφορά στην κανονικότητα” αφορά και στις σωληνώσεις των εγκαταστάσεών μας, το νερό των οποίων θα πρέπει να ανανεωθεί. 

Στο πλαίσιο αυτό, συστήνεται στους διαχειριστές κτιρίων όπως σχολεία, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ξενοδοχεία ή γυμναστήρια, εν όψει ή και κατά την “επιστροφή” τους σε κανονική λειτουργία, να αφήνουν τις βρύσες ανοιχτές για τουλάχιστον δύο λεπτά, προκειμένου να απομακρυνθεί το νερό που έχει εγκλωβιστεί στα εσωτερικά δίκτυα επί μακρόν. 

Μόλις το νερό επανέλθει στη σταθερή, συνήθη θερμοκρασία του τρεχούμενου νερού (το ελέγχουμε με τo χέρι μας, πρέπει να είναι δροσερό), μπορούμε να κλείσουμε τις βρύσες. Επίσης, συνιστάται να τραβήξουμε τα καζανάκια σε όλους τους χώρους υγιεινής των κτιρίων, στην ίδια λογική της επανακυκλοφορίας του νερού στο εσωτερικό δίκτυο.

Η ΕΥΑΘ διαβεβαιώνει για την υψηλή ποιότητα και την ασφάλεια του νερού που φτάνει στους καταναλωτές της και υπενθυμίζει ότι για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μπορούν να καλούν στο 2310.966.600 (για τυχόν βλάβες στο 11124). Τέλος, γενικότερες πληροφορίες για χρηστικά θέματα ποιότητας νερού υπάρχουν στον ιστότοπό μας  (https://www.eyath.gr/sychnes-erotiseis/).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οδηγίες προστασίας σε νοσοκομεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μικρά καταστήματα 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα