Featured

Οι άνθρωποι που θα δώσουν ζωή σε ένα βουνό της Θεσσαλονίκης

Η εθελοντική δενδροφύτευση που δεν πρέπει να χάσετε.

Νίκος Γκάγιας
οι-άνθρωποι-που-θα-δώσουν-ζωή-σε-ένα-βου-883726
Νίκος Γκάγιας
Εικόνα: Pexels

Ζούμε σε μία πόλη που δύσκολα μπορεί κανείς να βρει πράσινο, ενώ την ίδια ώρα όπου και να κοιτάξεις γύρω σου βλέπεις γκρίζες εικόνες. Όμως έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να σταματήσουμε να συνηθίζουμε τα όσα γίνονται γύρω μας και να συμβάλλουμε ο καθένας με τον τρόπο του στην αύξηση του πρασίνου.

Στο πλαίσιο αυτό μία εθελοντική αναδάσωση διοργανώνει ο Ε.Σ.Ι.Ε.Φ.Θ. (Επαγγελματικός Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, στη θέση Κόκκινος, στην περιοχή του Δερβενίου Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας για την δράση ο κ. Γιώργος Μπούρας, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ε.Σ.Ι.Ε.Φ.Θ. αναφέρει ότι:

«Η πρωτοβουλία προέκυψε μέσα από πολλές συζητήσεις που κάναμε μέσα στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας αλλά και από την γενικότερη εικόνα που έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης και τα προάστια της στις εκτάσεις πράσινου που την περιβάλλουν»

Αν και αυτή τη στιγμή είναι ένας νέος επαγγελματικός σύλλογος με περίπου 100 μέλη και μόλις 3,5 χρόνια λειτουργίας, θέλουν να ενεργοποιήσουν όχι μόνο τα μέλη του συλλόγου αλλά και ευρύτερα το επαγγελματικό τους περιβάλλον – ακόμα και άλλους φορείς της πόλης (Περιφέρεια, δήμους κλπ) για την ανάγκη δημιουργίας χώρων πρασίνου. 

«Ειδικότερα τώρα που σιγά σιγά μπορούμε ξανά μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα περιορισμών τέτοιων δράσεων λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που αυτή επέφερε. Είναι ευκαιρία να επαναδραστηριοποιηθούμε όλοι και να συμμετέχουμε είτε ομαδικά, είτε ατομικά στην ανάπτυξη πράσινου περιβάλλοντος στην πόλη μας, έχοντας σαν γνώμονα ότι η Θεσσαλονίκη δυστυχώς κατέχει πολύ χαμηλά ποσοστά πράσινου ανά κάτοικο τόσο πανελλαδικά πόσο μάλλον πανευρωπαϊκά

Εμείς σαν Ε.Σ.Ι.Ε.Φ.Θ. κάνουμε την αρχή με την πρώτη μας δράση και σας διαβεβαιώνω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες όπως καθαρισμός πάρκων, ακτών ενόψει του καλοκαιριού»

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 27/2 και ώρα 10:30 π.μ στο χώρο του Τιτάν στο Δερβένι.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα