Ελλάδα

Οι αντιδράσεις για την καύση απορριμμάτων RDF-SRF στο Τιτάν συνεχίζονται

Οργανώσεις, κόμματα και βουλευτές

Parallaxi
οι-αντιδράσεις-για-την-καύση-απορριμμ-139014
Parallaxi

Οι αντιδράσεις για την καύση απορριμμάτων RDF-SRF στο Τιτάν συνεχίζονται: 

Ερώτηση του ΚΚΕ Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Οι Βουλευτές Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά, με το οποίο αιτείται να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ ΑΕ για καύση απορριμμάτων RDF-SRF και εναλλακτικών καυσίμων εντός αστικού ιστού στην Ευκαρπία και ζητούν από τον κ. Υπουργό να ανακληθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες για τη χορήγηση άδειας, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία στην περιοχή, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ερώτηση βουλευτή Σύριζα Χρήστου Γιαννούλημ

Να αποκαταστήσει τη χαμένη της αξιοπιστία η διοίκηση της Περιφέρειας για τη στάση της στην άδεια καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

Αποτελεί προκλητική και απαράδεκτα αυταρχική συμπεριφορά η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και η παθητική αποδοχή της από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, να επιτρέψει την αλλαγή στην περιβαλλοντική άδεια της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία, ώστε να καίει ανακυκλώσιμα υλικά, χωρίς να δοθεί καμιά δυνατότητα δημοκρατικής διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς, αν και ήταν γνωστές εδώ και πολλά χρόνια οι αντιρρήσεις τους. Και όλα αυτά ενώ κορυφώνεται η πανδημία και έχει επιβληθεί περιορισμός μετακινήσεων, με συνέπεια να απαγορεύεται στην ουσία κάθε είδους διαμαρτυρία!

                   Θεσσαλονίκη 27.3.2020

Οικολογία – Αλληλεγγύη: Όχι καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ! 

Να συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Προκλητική για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και κατάφωρα αντιδημοκρατική θεωρεί η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δώσει το πράσινο φως στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία, ώστε να καίει απορρίμματα στη μορφή RDF-SRF, χωρίς να επιτρέπει στους Δήμους της περιοχής και τους τοπικούς φορείς να εκφράσουν τη γνώμη τους μέσω διαβούλευσης. Και εκτιμά ότι δεν είναι καθόλου συμπτωματική η συγκυρία για τη συγκεκριμένη απόφαση, αφού οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού αποκλείουν κάθε είδους διαμαρτυρία!

Η τροποποίηση της άδειας του ΤΙΤΑΝ στην ουσία δίνει προτεραιότητα στην καύση των απορριμμάτων έναντι οποιουδήποτε άλλου τρόπου διαχείρισης, καθώς αποδέχεται και τη σημερινή πραγματικότητα της ισχνής ανακύκλωσης και των μεγάλων ποσοστών υπολειμμάτων, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αναποτελεσματική μέθοδο του μπλε κάδου. Ταυτόχρονα υποστηρίζει μια ιδιωτική τσιμεντοβιομηχανία να αποκτήσει φτηνή καύσιμη ύλη. Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που στον Βόλο επιστημονικές μελέτες (π.χ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας) απέδειξαν τις βλαβερές συνέπειες της καύσης απορριμμάτων από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία στην υγεία ή και τη ζωή ακόμη των κατοίκων. Γεγονός που παραπέμπει σε προφανή παραμέληση από τη βιομηχανία των μέτρων αντιρρύπανσης αλλά και την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών να επιβάλουν αξιόπιστους ελέγχους στους παραγόμενους ρύπους. Οι αντιδράσεις των κατοίκων, μάλιστα, που είχαν κάθε δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αντιμετωπίστηκαν με αυταρχικό τρόπο.

«Σε πιέσεις μας προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα για να πάρει θέση κατά της καύσης, το απέφυγε επανειλημμένα», δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης», Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Ελπίζουμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα υποταχθεί στις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα ή τις κυβερνητικές επιλογές. Και ζητούμε να συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα κληθούν και Δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης και συλλογικότητες να καταθέσουν τις απόψεις τους.  Δεν ξεχνούμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε υπογράψει τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές της 7.7.2019 συμφωνία τις τσιμεντοβιομηχανίες για καύση “εναλλακτικού καύσιμου” από αυτές. Καλούμε τις παρατάξεις να πάρουν σαφή θέση για το ζήτημα».

Οι Οικολόγοι της Θεσσαλονίκης αντιδρούν εδώ και πάνω από μια εικοσαετία στην προοπτική καύσης απορριμμάτων. Τον Ιούλιο του 2010, μάλιστα, η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» είχε πρωτοστατήσει στο νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την άτακτη φυγή του Παναγιώτη Ψωμιάδη από την απόφαση για καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ. Κάτοικοι και φορείς της πόλης θα αντιδράσουν και πάλι, με κάθε πρόσφορο μέσο, σε συνεργασία με τις οργανώσεις, τους τοπικούς φορείς και τους Δήμους που διαφωνούν με τις κυβερνητικές επιλογές, ώστε να ακυρωθούν μεθοδεύσεις που θα αποβούν σε βάρος της υγείας των πολιτών, της προστασίας του περιβάλλοντος και του συλλογικού συμφέροντος.

Η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» ζητάει από τον Δήμο Θεσσαλονίκης αποφασιστικές πολιτικές για την ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή, με τέσσερα τουλάχιστον ρεύματα, εγκατάλειψη του συστήματος του μπλε κάδου, εγκατάσταση Πράσινων Σημείων, για τα οποία έχει καθυστερήσει επιδεικτικά, εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και υποστήριξη των συνεργασιών με φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας για κοινωνική διαχείριση των απορριμμάτων.

Η νεολαία Σύριζα:  “Να σταματήσει η διαδικασία αδειοδότησης για καύση απορριμμάτων από τον Τιτάνα”

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η διοίκηση Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια αποδεικνύουν ξανά την απέχθειά τους για τη δημοκρατική διαβούλευση και την εξοικείωσή τους με τη λογική της επιβολής σε όλα τα επίπεδα διοίκησης.

Αυτή τη φορά, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μαζί με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας προχωρούν σε ενέργειες για την αλλαγή της περιβαλλοντικής άδειας της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, προκειμένου να μπορέσει να διενεργεί καύση δευτερογενών απορριμμάτων RDF-SRF στο εργοστάσιο της Ευκαρπίας. Το ΥΠΕΝ και η Περιφέρεια “ανέλαβαν δράση” εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας, αγνοώντας τα αρνητικά ως προς την αδειοδότηση ψηφίσματα που έχουν εκδοθεί από τους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η χρόνια άρνηση των των τοπικών φορέων, των δημοτικών συμβουλίων και των πολιτών οφείλεται στο γεγονός ότι η -πολυπόθητη από το ΤΙΤΑΝ- διαδικασία καύσης, θα ρυπάνει ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθότι δεν υφίστανται δίοδοι εξαερισμού της περιοχής προς τη θάλασσα. Επιπρόσθετα, θα παράξει ενώσεις επιβλαβείς για την υγεία προκαλώντας σοβαρά νοσήματα που πλήττουν κυρίως το αναπνευστικό σύστημα. Το σύστημα δηλαδή του ανθρώπινου οργανισμού το οποίο κατά κύριο λόγο προσβάλεται από τον κορονοϊό.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, οι νέες και οι νέοι που μεγαλώσαμε και ζούμε στη Δυτική Θεσσαλονίκη καταγγέλλουμε την τάση της ΝΔ για επιβολή και τη λατρεία του δόγματος «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Διόλου τυχαία δεν είναι η χρονική περίοδος την οποία επέλεξαν ΥΠΕΝ και Περιφέρεια να ανακινήσουν το θέμα της αδειοδότησης. Επιδιώκουν να πετύχουν το σκοπό τους, δηλαδή την ικανοποίηση της τσιμεντοβιομηχανίας, εύκολα και γρήγορα, χωρίς να έχει η κοινωνία τη δυνατότητα να αντιδράσει.

Όπως και στην περίπτωση των ΕΛ.ΠΕ. έτσι και τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκηση Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας αποδεικνύουν ότι για να ικανοποιήσουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα δε θα υπολογίσουν ούτε την άποψη της τοπικής κοινωνίας ούτε την υγεία των πολιτών.

Η υγεία μας όμως δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα και προϋπόθεση της ζωής. Γι’ αυτό η προάσπισή της είναι θεμελιώδης υποχρέωση της Πολιτείας.

Ζητάμε λοιπόν να σταματήσει άμεσα η διαδικασία τροποποίησης της άδειας της ΤΙΤΑΝ ως προς την καύση απορριμμάτων έως ότου αρθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ώστε να μπορέσουμε όλοι, πολίτες, δημοτικά συμβούλια και φορείς, να συμμετέχουμε σε μία πραγματική διαβούλευση για το ζήτημα.

Καλούμε την τοπική κοινωνία και όλους τους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης σε κοινό αγώνα ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση των δυτικών συνοικιών της πόλης για χάρη των κερδών λίγων επιχειρηματιών. Καλούμε σε κοινό αγώνα για τη ζωή και το μέλλον μας.

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σε μία από τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει ο λαός μας, εξαιτίας της επέλασης του καταστροφικού ιού που “θερίζει” όλο τον κόσμο, η εταιρία ΤΙΤΑΝ Α.Ε., αξιοποιώντας το νομοθετικό αντιπεριβαλλοντικό πλέγμα που ψήφισαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις (Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ), σε ότι αφορά τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, αιτήθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο και πέτυχε από την κυβέρνηση της Ν.Δ., την τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, και την ανανέωση της άδειας, που είχε πάρει στο παρελθόν, η οποία είχε λήξει.

Με τη νέα τροποποίηση, θα προχωρήσει  στην πολυπόθητη καύση  RDF-SRF,  με πρόσχημα τη μείωση του εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα, αλλά στην ουσία, για να μειώσει δραστικά, το κόστος των καυσίμων στο εργοστάσιό της, στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Οι ρυθμίσεις για την καύση των αστικών αποβλήτων (αξιοποίηση εναλλακτικών καυσίμων από την τσιμεντοβιομηχανία την ονομάζουν), που προώθησαν και προωθούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, έρχονται σε συνέχεια των “εθελοντικών συμφωνιών” που συνυπογράφουν κάθε φορά, με την ΕΝΩΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Χαρακτηριστικό της υποταγής όλων αυτών των κυβερνήσεων στα συμφέροντα και τις επιθυμίες των τσιμεντοβιομηχάνων, είναι το γεγονός, ότι, στις 3 Ιουλίου 2019, μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, συνυπόγραψε τη νέα “Εθελοντική Συμφωνία” με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδος Νέλλο Κανελόπουλο, δεδομένου ότι η προηγούμενη είχε λήξει το 2016.  Με βάση αυτήν την “εθελοντική συμφωνία” ζήτησε ο ΤΙΤΑΝ και την τροποποίηση της υπάρχουσας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, λίγες μέρες μετά. Συνιστά πράξη πολιτικού θράσους συνεπώς, η υπογραφή και από τον κύριο Φάμελλο, αλλά και από τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η υπογραφή κειμένου καταγγελίας της τροποποίησης της Μ.Π.Ε.

Η “εθελοντική συμφωνία” αυτή, του κ. Φάμελλου,  επανέφερε την δυνατότητα (που έδινε και η προηγούμενη συμφωνία) στις τσιμεντοβιομηχανίες να χρησιμοποιούν ως εναλλακτικά καύσιμα για τις βιομηχανίες τους, εναλλακτικές πρώτες ύλες που προέρχονται από απόβλητα, μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής στις ιδιαίτερα ενεργοβόρες βιομηχανίες τους, επιβαρύνοντας όμως το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών με ανεπανόρθωτες συνέπειες, όπως έχουν αποδείξει επιστημονικές μελέτες με πιο πρόσφατη αυτήν του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τη ρύπανση που προκαλεί η καύση των SRFRDF  στην εκεί τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ.

Επιπλέον όμως, τους έδωσε για πρώτη φορά τη δυνατότητα, χωρίς τροποποίηση των ΑΕΠΟ, να μπορούν να κάνουν δοκιμαστική χρήση νέων εναλλακτικών καυσίμων, για χρονικό διάστημα 90 ημερών (!!!!). Κοινώς, “στην κασίδα” μας, να κάνουν πειράματα για χρήση νέων καυσίμων.

Επίσης, για πρώτη φορά, έγινε αναφορά στις εισαγωγές εναλλακτικών καυσίμων (αν δε μας φθάνουν τα δικά μας ή αν είναι φθηνότερα τα εισαγόμενα να έχουν δυνατότητα να κινούνται ανάλογα), θέτοντας για το θεαθήναι κάποιους στοιχειώδεις ελέγχους, καθώς και στις εξαγωγές αυτών.

Όπως για πρώτη φορά, η πολιτεία δεσμεύθηκε και εγγράφως, ότι θα χρηματοδοτήσει τις τσιμεντοβιομηχανίες, προκειμένου να τηρούν τις προδιαγραφές για τους “περιβαλλοντικούς όρους” και για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των αποβλήτων.

Είναι φανερό λοιπόν, ότι η άδεια για καύση SRFRDF  στην εταιρία ΤΙΤΑΝ ΑΕακολουθεί με ευλαβική συνέπεια τη διαχρονική πολιτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων από τις μνημονιακές κυβερνήσεις αλλά και τους φορείς που συντάσσονται μαζί τους (Δήμους, Περιφέρειες, ΦΟΣΔΑ στην ΠΚΜ ),  μία πολιτική που εξυπηρετεί την διασφάλιση νέων πηγών κέρδους για τους επιχειρηματίες, προωθώντας τις ιδιωτικοποιήσεις, που έχουν ήδη ξεκινήσει με την ανάθεση της αποκομιδής αλλά και τη λειτουργίας των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες. Και φυσικά όλες αυτές τις επιδιώξεις τους

« κατάφεραν» να τις νομιμοποιήσουν και από τον ΠΕΣΔΑ της Π.Κ.Μ., όπου σε αγαστή συνεργασία με τον ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ψηφίστηκε από την μνημονιακή πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, υπό τον κύριο Τζιτζικώστα, η δυνατότητα ενεργειακής αξιοποίησης ( καύση ), και η τότε ηγεσία του Υπουργείου ΥΠΕΝ ( Σταθάκης-Φάμελλος ) υιοθέτησε απνευστί.

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ιδιαίτερα σήμερα, που η κατάσταση είναι σοβαρή και επανέρχεται,  αυτές τις κρίσιμες ώρες, η αξία της προάσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, θεωρεί ότι πρέπει να υπερασπιστούμε και τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων.  Καμία σχέση διαχείρισης των απορριμμάτων με ιδιώτες. Με προτεραιότητα  στην πρόληψη-μείωση δημιουργίας αποβλήτων, την επαναχρησιμοποίηση υλικών,  την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή με 4 κάδους, την κομποστοποίηση, με απλές  αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις μικρού ή μεσαίου μεγέθους, χαμηλής όχλησης, εντάσεως εργασίας με ουσιαστική άμεση συμμετοχή και όφελος του πολίτη και των Δήμων. Κατάργηση των “εθελοντικών συμφωνιών” μεταξύ των κυβερνήσεων και των τσιμεντοβιομηχάνων, κατάργηση της άδειας στο ΤΙΤΑΝ ΑΕ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ «ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Στην κρισιμότερη ίσως στιγμή της νεότερης ιστορίας μας, για τον λαό μας αλλά και για τους λαούς όλου του κόσμου, εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας, που η υγεία και η οικονομία των πολιτών πλήττονται ανεπανόρθωτα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε πλήρη συνεργασία με την Κυβέρνηση, την σιωπηρή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την παραπλανητική τακτική του ΦΟΔΣΑ, και την ανοχή της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά, έκανε αποδεκτό το αίτημα τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων αναφορικά με τη λειτουργία του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, και ενέκρινε τη δυνατότητα καύσης απορριμάτων RDF και SRF, επαληθεύοντας δυστυχώς τους φόβους μας.

Όλοι εμείς φίλοι και μέλη της Δημοτικής Παράταξης « Πόλη Μπροστά» του Δήμου Παύλου Μελά δηλώνουμε ότι :

  • Είμαστε αντίθετοι στο ενδεχόμενο καύσης εναλλακτικών καυσίμων και συγκεκριμένα των RDF και SRF στο εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ» που βρίσκεται στην περιοχή μας, τη στιγμή μάλιστα που τα ποσοστά ανακύκλωσης στη χώρα μας δεν ξεπερνούν το 10%. Η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών μας είναι πάνω από όλα. Δεν θα επιτρέψουμε για μία ακόμη φορά την υποβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

  • Την παραπάνω αντίθεση μας την εκφράσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη σημερινή Διοίκηση με συνεχείς αναφορές μας, ζητώντας να αναλάβει δράσεις για την αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Ζητήσαμε από το Δήμαρχο την Συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής, η οποία δυστυχώς με ευθύνη της σημερινής Διοίκησης δεν λειτούργησε.

  • Απαιτήσαμε και απαιτούμε την συγκρότηση Ανεξάρτητης Επιστημονικής Επιτροπής η οποία θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ελέγχει καθημερινά τη λειτουργία του εργοστασίου.

  • Ζητάμε τον διορισμό δικηγόρου με εξειδίκευση σε περιβαλλοντικά θέματα που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την συγκεκριμένη υπόθεση.

  • Προτείνουμε ακόμη, και εν μέσω αυτής της πανδημίας μία κοινή συνέντευξη Τύπου όλων των παρατάξεων για να ακουστεί η φωνή μας και τα δίκαια αιτήματα μας πέρα από τα όρια της πόλης μας.

Απαιτούμε την άμεση διακοπή και αναστολή οποιονδήποτε διαδικασιών δρομολογεί το Υπουργείο για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του εργοστασίου «ΤΙΤΑΝ», τη δημόσια διαβούλευση, και την κοινή συμπαράταξη όλων των φορέων της πόλης μας στο δίκαιο αγώνα μας.

Δηλώνουμε παρόντες με οποιαδήποτε τρόπο, κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, και προειδοποιούμε ότι καμία «πανδημία» δεν μπορεί να «κοιμίσει» τους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο αγώνας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας θα είναι αδιάκοπος.

Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα αποδείξουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε! Θα μας βρουν απέναντι τους, όλοι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα