Ελλάδα

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για ασφάλεια, προσφυγικό, οικονομία

Όσα δήλωσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική εκπομπή.

Parallaxi
οι-δηλώσεις-του-πρωθυπουργού-για-ασφά-511501
Parallaxi

Σημαντικές δηλώσεις για την ασφάλεια, το προσφυγικό, την οικονομία και όχι μόνο έκανε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή.

Καταρχάς, σχετικά με την ασφάλεια και την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ ο πρωθυπουργός είπε “Τελειώνουμε με τις γιάφκες μπαχαλάκιδων. Τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες. Θα δοθούν στη δημοσιότητα πληροφορίες για να καταλάβουν οι πολίτες τι γινόταν εντός των πανεπιστημίων”.

Και συνέχισε: 1500 νέοι αστυνομικοί αναμένεται να βγουν σύντομα, ενώ ανανεώθηκε η ομάδα “Δέλτα”. Η Αθήνα αποδίδεται στους πολίτες της. Οι Έλληνες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. Είναι υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίζει ασφάλεια στους πολίτες”.

“To κέντρο της Αθήνας θα πάψει να είναι μαύρη τρύπα”, είπε μεταξύ άλλων για το ίδιο θέμα ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός μίλησε για “έξαρση” που την χαρακτηρίστηκε ως κάτι το “απρόοπτο”, όμως όπως πρόσθεσε “απαντάμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα υπάρξει νέα πολιτική από την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή πολιτική. Μπαίνει ο χειμώνας οπότε οι ροές θα μειωθούν”.

Για το άσυλο, ο ίδιος σημείωσε “Όποιος δικαιούται άσυλο θα το παίρνει γρήγορα, όποιος δεν δικαιούται θα επιστρέφει”, ενώ έκανε λόγο και για κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

“Τα σύνορά μας θα φυλάσσονται και στον Έβρο και στη θάλασσα. Το λιμενικό αποκτά θερμικές κάμερες”, πρόσθεσε. 

Σχετικά με το φορολογικό, ο πρωθυπουργός τόνισε “έχουμε μια ξεκάθαρη πολιτική, ενημερώνουμε τους θεσμούς και ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε”.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον εξορθολογισμό ΕΝΦΙΑ.

“Θα υπάρξει υπερπλεόνασμα που θα πάει στους πιο αδύναμους. Συγκεκριμένα ως στόχος τίθεται ένα 3,5% πλεόνασμα το 2019″, ενώ υπογράμμισε πως όλες οι ενέργειες είναι με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών καθώς και ότι θα γίνουν εγκεκριμένες μειώσεις φόρων.

“Το 2020 θα εξετάσουμε τη δυνατότητα της αξιοποίησης των κερδών των ομολόγων”.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως θα γίνει ανακούφιση αδύναμων και κινητοποίηση παραγωγικών δυνάμεων: “Δεν θα δεχτώ να γίνουν ανισότητες μεταξύ αυτών που έχουν και αυτών που δεν έχουν”.
Για το ΦΠΑ o Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχει ανάγκη μείωσής του, ενώ σημείωσε ότι θα τον μειώσει σε δεύτερη φάση συγκεκριμένα για τα βρεφικά είδη.
Όσο για τον αντικαπνιστικό νόμο, δήλωσε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και πως το καθεστώς θα εφαρμοστεί κάθετα.
Αξιοσημείωτη είναι η δήλωση πως θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα κράνη, προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία.
Στις δηλώσεις του πρωθυπουργού υπήρξαν αναφορές για μείωση φόρου, εισαγωγική κλίμακα από το 22% σε 9%  και  24% από 28% στις επιχειρήσεις, αλλά και αναφορές για κίνητρα- κάρτες μακροχρόνιων διαταγών υποστήριξη σίτισης.
Συνολικά για την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε με βεβαιότητα “Η οικονομία είναι ψυχολογία  μπαίνουμε σε ενάρετο κύκλο μετά από μια δεκαετία”.
Όσο για το μέρισμα, αυτό είπε πως έπρεπε να δοθεί στο τέλος του χρόνου. “Ο ΣΥΡΙΖΑ το έδωσε τρεις μέρες πριν τις εκλογές, μπας και περιορίσει το εύρος της ήττας. Πάντως, θα το διανείμουμε στους πιο αδύναμους” τόνισε ξανά ο ίδιος.
Για τα εργασιακά ο κ. Μητσοτάκης είπε πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώνονται.
Σημαντικές θα είναι οι παρεμβάσεις και στη φορολόγηση της επιχείρησης.
Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε “Φέρνουμε το νομοσχέδιο για τις ψηφιακές αλλαγές στο δημόσιο” αλλά και πως όλοι οι βουλευτές της Αθήνας θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα