Διεθνή

Οι ΗΠΑ θα στείλουν στη Ρωσία 200 αναπνευστικές συσκευές

Οι δύο πρόεδροι είχαν τηλεφωνική συνομιλία στις 7 Μαΐου

Parallaxi
οι-ηπα-θα-στείλουν-στη-ρωσία-200-αναπνευσ-460405
Parallaxi

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντός της εβδομάδας θα αρχίσουν να στέλνουν 200 αναπνευστικές συσκευές στην Ρωσία, η οποία βρίσκεται στην δεύτερη θέση των χωρών ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ζητήσει βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Αμερικανός πρόεδρος ανταποκρινόμενος προσφέρθηκε να στείλει 200 αναπνευστικές συσκευές αμερικανικής κατασκευής.

Οι δύο πρόεδροι είχαν τηλεφωνική συνομιλία στις 7 Μαΐου.

Μια πρώτη παρτίδα με 50 αναπνευστικές συσκευές θα πρέπει να είναι έτοιμη να σταλεί αύριο, Τετάρτη, στη Ρωσία, ενώ οι υπόλοιπες 150 θα είναι έτοιμες να σταλούν λίγο αργότερα, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα.

Η Ρωσία στις αρχές Απριλίου είχε στείλει στις Ηνωμένες Πολιτείες ρωσικές αναπνευστικές συσκευές, αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι δεν τις χρειάστηκαν τελικά.

Η ρωσική αναπνευστική συσκευή Aventa-M βρέθηκε στο προσκήνιο της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, καθώς είχε γίνει γνωστό ότι εξαιτίας της προκλήθηκαν πυρκαγιές σε νοσοκομεία στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους άτομα που νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Τα περιστατικά αυτά ανάγκασαν τη Ρωσία να αναστείλει τη χρήση των αναπνευστικών συσκευών Aventa-M που είχαν κατασκευασθεί μετά την 1η Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα