Ελλάδα

Οι πρώτες πληροφορίες από την Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό

Η πρώτη εικόνα και η επίσημη ανακοίνωση για το μέγεθος του σεισμού.

Parallaxi
οι-πρώτες-πληροφορίες-από-την-κρήτη-με-443312
Parallaxi

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 09:23 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6.1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. ν. της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. ν. των Αντικυθήρων.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, μετά τη σεισμική δόνηση. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Αισθητός και στο Ηράκλειο έγινε ο ισχυρός σεισμός. Αν και υπήρξε ανησυχία, καθώς ο σεισμός έγινε αισθητός, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι αυτή την ώρα κάποιες καταστροφές.

O Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας είπε ότι ο σεισμός βρίσκεται πάνω στο «ελληνικό τόξο» (από το Ιόνιο ως το Αιγαίο) και ότι καθώς σημειώθηκε σε ενδιάμεσο βάθος, «συνήθως δεν συνοδεύεται από ιδιαίτερη σεισμική ακολουθία». «Αυτή η περιοχή θα μπορούσε να δώσει πολύ μεγαλύτερο σεισμό» τόνισε ο κ. Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας, ο οποίος επέμεινε ότι η δόνηση δεν σχετίζεται με τον μεγάλο και φονικό σεισμό που χτύπησε την Αλβανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα