Ελλάδα

Οι Σέρβοι της Βοσνίας αναζητούν τους Αφανείς Ήρωες της Ελλάδας

Η Αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα καλεί τους Έλληνες ήρωες να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

Parallaxi
οι-σέρβοι-της-βοσνίας-αναζητούν-τους-α-624965
Parallaxi
Αρχείο Youtube

Τον Απρίλιο του 1992, στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, ξέσπασε ένας από τους πιο αιματηρούς πολέμους της ευρωπαϊκής ιστορίας ύστερα από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο εμφύλιος πόλεμος της Βοσνίας μεταξύ μουσουλμάνων, Σέρβων και Κροατών διήρκεσε από το 1992 έως το 1995. Κατά την διάρκεια των πολεμικών συρράξεων χάθηκαν περισσότερες από 100.000 ανθρώπινες ζωές και προκάλεσε τον ξεριζωμό 2,2 εκατομμυρίων ανθρώπων. Οικογένειες βρέθηκαν στο χείλος της καταστροφής και μητέρες έψαχναν απεγνωσμένα τρόπους να σώσουν τα παιδιά τους. Σε αυτή την τραγωδία, σωτήριο ήταν το χέρι βοηθείας που προσέφεραν οι ελληνικές οικογένειες, οι οποίες φιλοξένησαν στα σπίτια τους μεγάλο μέρος του άμαχου πληθυσμού των Σέρβων της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Για πρώτη φορά και σχεδόν μετά από 30 χρόνια από τη λήξη του πολέμου της Βοσνίας, η Αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα, με την στήριξη του Υπουργείου Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και Διεθνής Συνεργασίας της Σερβικής Δημοκρατίας και με την ευγενική συμμετοχή του κυρίου Γιάννη Σερβετά, καλεί όλους αυτούς τους ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ που φιλοξένησαν Σερβόπουλα κατά την διάρκεια του πολέμου να επικοινωνήσουν μαζί της για να καταγράψει όλη αυτή την προσπάθεια και βοήθεια που απλόχερα δόθηκε στον Σερβικό λαό.

Credits:
Με την ευγενική συμμετοχή του Γιάννης Σερβετάς – Giannis Servetas (official)
Producer: Αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα
Production Manager: Nikos Tsaldaris
Director of Photography: Xpose Photography
Art Director: Styllianos Dokouz
Translator: Maja Maki
Ηair stylist: Le SALON
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην
Αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα,
Aγίας Σοφίας  37, 54623 Θεσσαλονίκη  Tηλ  2310 251 839
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα