Επικαιρότητα

Οικολόγοι Πράσινοι: Ξεκινά σήμερα το 17ο Τακτικό Συνέδριο

Που θα διαρκέσει δύο ημέρες.

Parallaxi
οικολόγοι-πράσινοι-ξεκινά-σήμερα-το-17ο-839987
Parallaxi

Ξεκινά σήμερα το 17ο Τακτικό Συνέδριο των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, που θα διαρκέσει για δύο ημέρες.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και διαδικτυακά.

Όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, πρόκειται για ένα «κομβικό συνέδριο καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος θα εκλεγούν Συμπρόεδροι (διετούς θητείας), στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (του οποίου μέλη είναι μόνο οι ΟΠ στην Ελλάδα)».

Ακόμη, μετά το πέρας των εσωτερικών εκλογών θα βρίσκεται σε ισχύ το νέο καταστατικό του κόμματος. 

Στο συνέδριο θα δώσουν “το παρών” η Συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Εβελιν Χόιτεμπρουκ και η Γενική Γραμματέας της Ευρωομάδας των Πρασίνων/ EFA, Βούλα Τσέτση.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι όλων των δημοκρατικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και καλεσμένοι από το εξωτερικό, όπως οι Κώστας Κοσμάς (βουλευτής των Γερμανών Πρασίνων στο Κοινοβούλιο του Κρατιδίου του Βερολίνου), Jamila Schaefer (μέλος της Π.Γ. των Γερμανών Πρασίνων, βουλευτής Βαυαρίας), Florent Marcellesi (συνεκπρόσωπος των Ισπανών Πρασίνων), καθώς και ο διευθυντής του ελληνικού γραφείου του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, κ. Μιχάλης Γουδής.

Η απερχόμενη συνεκπρόσωπος, Έλενα Μπότση σημειώνει τα εξής:

«Δουλέψαμε εντατικά όλον αυτόν τον χρόνο σε σχετικά δύσκολες συνθήκες λόγω και της πανδημίας και καταφέραμε να βάλουμε νέες βάσεις στο κόμμα για να αποκτήσουμε μία ενωμένη, ισχυρή παρουσία στην Ελληνική κοινωνία. Διαμορφώσαμε θέσεις πέραν των περιβαλλοντικών, τις οποίες επεξεργαστήκαμε και καταθέσαμε σαφείς προτάσεις, σε τομείς κομβικούς για την ελληνική κοινωνία, όπως οι κοινωνικές ανισότητες, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, ζητήματα φύλου, επιχειρηματικότητας, εργασίας, μεταναστευτικού κ.α.

»Επιδιώξαμε την ενότητα του πράσινου χώρου μέσα από διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου, με σκοπό την αυτόνομη παρουσία μας σε επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Και αυτήν την παρακαταθήκη δίνουμε στα επόμενα όργανα που θα ψηφιστούν με την ευχή και ελπίδα να δυναμώσει η πράσινη φωνή και να εκπροσωπηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την προστασία του απειλούμενου περιβάλλοντος και την διαμόρφωση μιας βιώσιμης κοινωνίας».

Πηγή: Νόρα Ράλλη, Εφημερίδα των Συντακτών 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα