Αυξήθηκε κατά 130% η τιμή της σοκολάτας μέσα σε έναν χρόνο

Οι αυξήσεις οφείλονται στο γεγονός πως τα αποθέματα στις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη σοκολάτα και στα παράγωγά της, έχουν εξαντληθεί

Parallaxi
αυξήθηκε-κατά-130-η-τιμή-της-σοκολάτας-μέ-1029967
Parallaxi

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που «χτυπούν» τα ελληνικά νοικοκυριά, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (14/9), έχουν επηρεάσει και την τιμή της σοκολάτας, η οποία έχει αυξηθεί κατά 130% μέσα σε έναν χρόνο.

Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις αυτές οφείλονται στο γεγονός πως τα αποθέματα στις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη σοκολάτα και στα παράγωγά της (σοκολατάκια, σοκοφρέτες, κρουασάν, πάστες, παγωτά κ.λπ.) έχουν εξαντληθεί, με αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών Επιπλέον, στα ύψη είναι και το λειτουργικό κόστος (αύξηση μισθών, ενοίκια).

«Προσπαθούμε να κρατάμε μια σταθερή τιμή»

Από την πλευρά του, σε σχετικές δηλώσεις στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» του MEGA, ο Φάνης Παπαγιάννης, πωλητής ζαχαροπλαστείου στο Παγκράτι, δήλωσε: «Έχει ανέβει 130% τον τελευταίο χρόνο, η πρώτη ύλη, η σοκολάτα. Προσπαθούμε να κρατάμε μια σταθερή τιμή παρά τις αυξήσεις. Καλά πάει η αγορά, αλλά προσπαθούμε να κρατάμε σταθερές τιμές. Καθημερινά βλέπουμε αλλαγές και όσο γίνεται είμαστε σταθεροί».

Επίσης, ο Φάνης Παπαγιάννης πρόσθεσε το εξής: «Πιο πολύ τα τυλιχτά σοκολατάκια, παγωτό, παγωτίνια και άλλα προτιμούν οι καταναλωτές».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα