Golden Visa: Κατά 37% αυξήθηκαν οι αγορές ελληνικών ακινήτων από Ινδούς επενδυτές

Η τάση αυτή πυροδοτήθηκε από την αλλαγή στους όρους ελάχιστου ορίου επένδυσης του προγράμματος της Ελλάδας.

Parallaxi
golden-visa-κατά-37-αυξήθηκαν-οι-αγορές-ελληνικών-1209759
Parallaxi

Αύξηση στις αγορές ακινήτων από Ινδούς επενδυτές καταγράφεται στην Ελλάδα, με δημοσίευμα του NDTV να κάνει λόγο για αύξηση 37% από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 2024.

Η τάση αυτή πυροδοτήθηκε από την αλλαγή στους όρους ελάχιστου ορίου επένδυσης του προγράμματος Golden Visa της Ελλάδας, το οποίο προσφέρει προνόμια κατοικίας σε ανταλλαγή με επενδύσεις σε ακίνητα.

Το πρόγραμμα σε πρώτη φάση απαιτούσε ελάχιστη επένδυση ύψους 250.000 ευρώ, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο επένδυσης του είδους στην Ευρώπη. Ωστόσο, η αύξηση της ζήτησης οδήγησε σε άνοδο των τιμών ακινήτων, ιδιαίτερα σε περιζήτητες περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος και η Σαντορίνη. Ως απάντηση σε αυτό, η Ελληνική κυβέρνηση ανέβασε το ελάχιστο όριο επένδυσης για χορήγηση Χρυσής Βίζας στα 800.000 ευρώ, που αφορά την αγορά ακινήτων στις περιοχές αυτές, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου του 2024.

Ως εκ τούτου πολλοί επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν ακίνητα που βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή, και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 6 έως 12 μηνών.

Το Ελληνικό Πρόγραμμα Golden Visa συνεχίζει να προσελκύει Ινδούς επενδυτές λόγω των οικονομικών του πλεονεκτημάτων και πλεονεκτημάτων του τρόπου ζωής. Τα ελληνικά ακίνητα προσφέρουν αποδόσεις ενοικίασης 3-5% ετησίως και η αξία των ακινήτων ανεβαίνει κατά περίπου 10% ετησίως, ειδικά στην περίοδο μετά την πανδημία.

Εκτός από τις πιθανές οικονομικές αποδόσεις, οι επενδυτές αποκτούν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και τη δυνατότητα να ιδρύσουν επιχειρήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πριν από την πιο πρόσφατη αλλαγή των προϋποθέσεων για τη βίζα, οι Ινδοί αγοραστές ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για ακίνητα σε δημοφιλή ελληνικά νησιά όπως η Πάρος, η Κρήτη και η Σαντορίνη.

Πηγή: tornonews.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα