Οικονομία

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Μόνο 1 στις 3 επιχειρήσεις βιομηχανίας και λιανεμπορίου κάνει χρήση

Kοντά στο 35% του συνόλου των βιομηχανικών και λιανεμπορικών επιχειρήσεων κάνει αυτή τη στιγμή χρήση

Parallaxi
ψηφιακή-κάρτα-εργασίας-μόνο-1-στις-3-επι-1183037
Parallaxi

Κοντά στο 1/3 του συνόλου των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας κάνει σήμερα χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας, αν και είναι πλέον υποχρεωτική.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, μιλώντας σήμερα (1.7.2024) στο Real Fm, κοντά στις 52.000 επιχειρήσεις της βιομηχανίας της χώρας με 348.000 εργαζομένους υποχρεούνται να θέσουν σε εφαρμογή της ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Από αυτές, κάνει χρήση το 40%. Επί συνόλου 115.000 λιανεμπορικών επιχειρήσεων με 230.000 εργαζομένους, κάνει χρήση το 30%.

Με άλλα λόγια κοντά στο 35% του συνόλου των βιομηχανικών και λιανεμπορικών επιχειρήσεων κάνει αυτή τη στιγμή χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Πάντως, η κα Στρατινάκη τόνισε πως η σημερινή ημερομηνία ως πρώτη για την υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας είναι «ανελαστική».

Η ίδια σημείωσε το κομμάτι των επιχειρησιακών μηχανισμών και αντίστοιχα των επιθεωρητών εργασίας θα μπορούν να βοηθήσουν την αντίστοιχη στήριξη και τις συμβουλές για σωστή και νόμιμη αντιμετώπιση της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

ΠΗΓΗ: newsit

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα