Οικονομία

Βενζίνη: Ποιο είναι το συχνό λάθος που αυξάνει την κατανάλωση στα ΙΧ έως 20%

Υπάρχει ένα απλό κουμπί που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξοικονόμηση καυσίμων.

Parallaxi
βενζίνη-ποιο-είναι-το-συχνό-λάθος-που-α-879018
Parallaxi

Οι τιμές της βενζίνης συνεχίζουν να καλπάζουν, έχοντας πλέον σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ ανά λίτρο, και οι καταναλωτές πλέον αναζητούν πυρετωδώς τρόπους για εξοικονόμηση καυσίμων.

Έχουμε στο παρελθόν μιλήσει για το κουμπί που υπάρχει σε κάθε όχημα και μπορεί να κάνει σημαντική οικονομία στη βενζίνη, καθώς και για την ιδανική ταχύτητα για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν καύσιμα.

Όμως, κάτι που ίσως δε γνωρίζετε είναι ότι υπάρχει ένα απλό κουμπί που μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου του οχήματός μας έως και 20%. Μάλιστα, το συγκεκριμένο κουμπί συνήθως χρησιμοποιείται με σκοπό την εξοικονόμηση, αλλά εάν η χρήση του δεν είναι σωστή, μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Το κουμπί που αυξάνει την κατανάλωση βενζίνης

Όλοι γνωρίζουμε πως ο κλιματισμός καταναλώνει μεγάλες ποσότητες καυσίμου και γι’ αυτό οι περισσότεροι οδηγοί προτιμούν απλά να κρατούν τα παράθυρα ανοιχτά καθώς ταξιδεύουν.

Όπως εξηγεί, όμως, ο Chris Evans, διευθυντής στην εταιρία «Leasing.com», στη βρετανική εφημερίδα «Express», υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου τα ανοιχτά παράθυρα καίνε περισσότερη βενζίνη από τον κλιματισμό.

Συγκεκριμένα, ο Evans συστήνει να ανοίγουμε τα παράθυρα όταν κινούμαστε με χαμηλή ταχύτητα, αλλά όταν βρισκόμαστε στον αυτοκινητόδρομο και «πιάνουμε» μεγάλες ταχύτητες τότε η χρήση του κλιματισμού είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το όριο για να κλείσουμε τα παράθυρα και να ενεργοποιήσουμε τον κλιματισμό είναι τα 70 – 75 χιλιόμετρα την ώρα.

«Η χρήση του air condition μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 10% αλλά ανοίγοντας τα παράθυρα σε υψηλές ταχύτητας αυξάνει την κατανάλωση έως και 20%», ανέφερε ο Evans.

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα