Ελλάδα

Οικονομική ενίσχυση για 105.818 συνταξιούχους- Από αύριο το απόγευμα η πίστωση στους λογαριασμούς

Τα ποσά είναι ποσοστιαία και υπολογίζονται με βάση το ύψος της κύριας σύνταξης.

Parallaxi
οικονομική-ενίσχυση-για-105-818-συνταξιούχ-519526
Parallaxi

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα λάβουν περισσότεροι από 105.000 συνταξιούχοι. Πρόκειται για εκκρεμότητα από τον Μάιο του 2019, καθώς οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι δεν είχαν λάβει τότε το βοήθημα που τους αναλογούσε.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κατερίνα Γράβου, πρόκειται για περίπου 105.000 συνταξιούχους οι οποίοι δεν έλαβαν την ενίσχυση που είχε δοθεί τον Μάιο του 2019, τη λεγόμενη 13η σύνταξη είτε γιατί δεν είχε εκδοθεί η σύνταξή τους είτε πήραν μικρότερα ποσά από αυτά που δικαιούνταν καθώς υπολογίστηκαν βάσει της προσωρινής σύνταξης τους.

Οι δικαιούχοι εντοπίστηκαν αφού «έτρεξε» το απαραίτητο λογισμικό στο σύστημα και η πληρωμή τους αναμένεται όπως ανέφερε ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο Mega από αύριο το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί έως την Τρίτη.

Τα ποσά είναι ποσοστιαία και υπολογίζονται με βάση το ύψος της κύριας σύνταξης.

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά των κληρονόμων όπως είπε ο κ. Βρούτσης έχουν ήδη υποβληθεί 50.000 αιτήσεις και η πρώτη αίτηση πρέπει να γίνει μέχρι 17 Δεκεμβρίου για να πληρωθούν οι δικαιούχοι έως το τέλος του έτους. Ωστόσο όσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχουν περιθώριο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα