Διεθνή

Ο κόσμος σκοτεινιάζει από την πανδημία

Όλες οι νεότερες εξελίξεις στον πλανήτη

Parallaxi
ο-κόσμος-σκοτεινιάζει-από-την-πανδημί-635438
Parallaxi

κοροναϊός κόσμος

Καλπάζει η πανδημία στον κόσμο καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν με ραγδαίους ρυθμούς παντού. 

Ρόμπερτ Κοχ: Θεωρεί δυνατή τη διάθεση εμβολίου κορωνοϊού από το φθινόπωρο

Οι πρώτες προβλέψεις εμφανίζουν ως εφικτή την δυνατότητα διάθεσης ενός ή, ενδεχομένως, περισσότερων εμβολίων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση  του Ινστιτούτου Ρόμπερτ  Κοχ (RKI) με τίτλο «Η πανδημία στη Γερμανία τους επόμενους μήνες».

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ  Κοχ (RKI) θεωρεί ότι είναι δυνατή η διάθεση ενός πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού το ερχόμενο φθινόπωρο.

Οι πρώτες προβλέψεις εμφανίζουν ως εφικτή την δυνατότητα διάθεσης ενός ή, ενδεχομένως, περισσότερων εμβολίων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση  του Ινστιτούτου Ρόμπερτ  Κοχ (RKI) με τίτλο «Η πανδημία στη Γερμανία τους επόμενους μήνες».

Ωστόσο, η εν λόγω δημοσίευση προειδοποιεί ότι θα ήταν επικίνδυνο την παρούσα στιγμή να πιστεύει κανείς ότι η πανδημία θα είναι ελέγξιμη με ένα εμβόλιο από το φθινόπωρο.

Αστάθμητοι παράγοντες όπως οι μεταλλάξεις του ιού ή οι μικρές μόνο περίοδοι ανοσίας θα μπορούσαν να σχετικοποιήσουν το όφελος των εμβολιασμών, αναφέρει η εν λόγω επιστημονική δημοσίευση.

Ισπανία: Η αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί περιφερειακές αρχές να επιβάλουν απαγόρευση καπνίσματος, να προχωρήσουν στην ανέγερση νοσοκομείου εκστρατείας

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ισπανία εκτοξεύτηκαν κατά σχεδόν 1.700 σήμερα, με την επιδημία να ανακάμπτει και τις αρχές να προχωρούν στην ανέγερση ενός στρατιωτικού νοσοκομείου εκστρατείας στην αυτόνομη κοινότητα της Αραγονίας, ενώ στη Γαλικία να απαγορεύουν το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους. Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Υγείας, 1.690 νέα κρούσματα Covid-19 διαγνώστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός υψηλότερος από τα 1.418 που ανακοινώθηκαν χθες.

Το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται σε 329.784. Στον νέο απολογισμό δεν περιλαμβάνεται η Μαδρίτη, που δεν έδωσε νέα δεδομένα λόγω τεχνικών προβλημάτων. Σε πλάνα που θυμίζουν εκείνα που καταγράφονταν κατά την κορύφωση της επιδημίας τον Μάρτιο-Απρίλιο και προβάλλουν ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται στρατιωτικό προσωπικό να στήνει πράσινες σκηνές που θα χρησιμοποιηθούν ως νοσοκομείο εκστρατείας στη Σαραγόσα, στην πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αραγονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, που πλήττεται από την επιδημία.

Το νοσοκομείο αναμένεται να ανοίξει την Παρασκευή. Θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο διαλογής και προσωρινής νοσηλείας, έγινε γνωστό από την πολεμική αεροπορία της χώρας. Την ίδια ώρα και παρά το γεγονός ότι καταγράφει από τα χαμηλότερα κρούσματα στη χώρα, η Γαλικία, στο βορειοδυτικό τμήμα, εξέδωσε καθολική απαγόρευση στο κάπνισμα στους δρόμους και στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων, στις περιπτώσεις που δεν μπορεί να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Κύπρος: 14 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

14 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης το Υπουργείο Υγείας Κύπρου. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 1.291.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου δόθηκαν τρία εξιτήρια και έγινε μια εισαγωγή. Νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Γαλλία: 2.524 κρούσματα, αριθμός ρεκόρ μετά την άρση των μέτρων καραντίνας Κατασκευή μασκών στη Γαλλία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι οι αρχές θα εντείνουν σταδιακά τους αστυνομικούς ελέγχους, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες φορούν μάσκα news24712 Αυγούστου 2020 21:31 Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκαν 2.524 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ο μεγαλύτερος αριθμός αφότου έληξαν τα μέτρα καραντίνας στη χώρα. Συνολικά, οι μολύνσεις φτάνουν τις 206.696.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε σήμερα ότι οι αρχές θα εντείνουν σταδιακά τους αστυνομικούς ελέγχους, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες φορούν μάσκα –όπου είναι υποχρεωτική– και τηρούν τις αποστάσεις.

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο (…) Θα κινητοποιήσουμε τις αστυνομικές δυνάμεις για να κάνουν ελέγχους», είπε ο Γκαμπριέλ Ατάλ. Μολονότι τα κρούσματα αυξάνονται, ο αριθμός των νοσηλευομένων μειώθηκε κατά 121, στους 4.891. Είναι η πρώτη φορά που πέφτει κάτω από τις 5.000 από τις 19 Μαρτίου. Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, στις 14 Απριλίου, νοσηλεύονταν σε γαλλικά νοσοκομεία 32.292 ασθενείς. Μειώθηκε επίσης κατά 12, στους 379, ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι θάνατοι από την Covid-19 ανέρχονται συνολικά σε 30.371, μετά τους 18 που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η Ελβετία χαλαρώνει τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Από τον Οκτώβριο μπορούν να πραγματοποιηθούν και πάλι μεγάλες εκδηλώσεις με περισσότερα από χίλια άτομα στην Ελβετία. Η κυβέρνηση της Βέρνης έλαβε την εν λόγω απόφαση, ώστε να χαλαρώσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Από την 1η Οκτωβρίου, μπορούν να πραγματοποιηθούν -υπό αυστηρούς όρους- εκδηλώσεις με περισσότερα από 1.000 άτομα, ανακοίνωσε η ελβετική κυβέρνηση. Τα καντόνια πρέπει να εγκρίνουν τις εκδηλώσεις άνω των 1000 ατόμων. Έως τώρα, ανάλογες εκδηλώσεις έχουν απαγορευτεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Εκτός τούτου, η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει τη χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες. Από το επόμενο Σάββατο, οι προστατευτικές μάσκες θα είναι επίσης υποχρεωτικές και στα αεροπλάνα. Η Ελβετία αναμένει μεγαλύτερο έλλειμμα φέτος στον προϋπολογισμό της λόγω του κόστους που σχετίζεται με την κρίση του ιού.

Στον κανονικό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, αναμένεται έλλειμμα 3,1 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (CHF), κυρίως λόγω των χαμηλότερων -από τα εκτιμώμενα- φορολογικών εσόδων, τόνισε η κυβέρνηση. Για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ίδιας της πανδημίας του κορονοϊού, θα απαιτηθούν -επίσης εκτιμώμενα- 17,8 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα για έκτακτες δαπάνες.

Γαλλία: Εκκενώθηκε ο χώρος που γινόταν το γιγαντιαίο παράνομο ρέιβ πάρτι από το Σάββατο

Οι τελευταίοι συμμετέχοντες στο γιγαντιαίο ρέιβ πάρτι που οργανώθηκε παράνομα στη νότια Γαλλία, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Σεβέν, έφυγαν την Τετάρτη από τον χώρο, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Αυτό το ρέιβ πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι, σε ένα βοσκοτόπι, σοκάρισε τους κατοίκους της ήσυχης αγροτικής περιοχής. Ο νομός της Λοζέρ είναι μια από τις περιοχές της Γαλλίας που έχουν πληγεί λιγότερο από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. «Όλα τα οχήματα αποχώρησαν», ανακοίνωσε μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης η νομάρχης Βαλερί Χατς, διευκρινίζοντας ότι η εκκένωση ολοκληρώθηκε «χωρίς συγκρούσεις».

Είχαν απομείνει περίπου 500 άτομα Λίγο νωρίτερα, η Χατς είχε δώσει εντολή να εκκενωθεί η έκταση που είχε «καταληφθεί παρανόμως» από 10.000 νεαρούς από το Σάββατο στο Ιρ λα Παράντ. Σήμερα το πρωί είχαν απομείνει «περίπου 500» άτομα. Εξήγησε ότι για λόγους ασφαλείας δεν προχώρησε στην εκκένωση από την Κυριακή, όμως η τοπική αστυνομία πολλαπλασίασε τους ελέγχους και τις προειδοποιήσεις. Δεδομένου ότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες είχαν καταναλώσει αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες, οι αρχές ήθελαν να προφυλάξουν τους πολλούς τουρίστες της περιοχής και να μην μπλοκάρουν τους στενούς δρόμους. Όσον αφορά την πανδημία, λόγω του πάρτι οργανώθηκαν δύο κέντρα ελέγχου από την πυροσβεστική και τον Ερυθρό Σταυρό. Οι αρχές υπενθύμισαν στους νεαρούς ότι είναι απαραίτητο να υποβληθούν σε εξέταση μέσα σε επτά ημέρες, ώστε να εντοπιστούν τυχόν κρούσματα. Να σημειωθεί ότι οι συναθροίσεις άνω των 5.000 προσώπων απαγορεύονται στη Γαλλία, λόγω της πανδημίας.

Ισπανία- Κορωνοϊός: Αναζωπυρώθηκε ο ιός στη Σαραγόσα

«Άρχισε με σπίθες, μετά η φωτιά διαδόθηκε»: η Αραγονία γνωρίζει μια αναζωπύρωση της Covid19 και η περιφέρεια αυτή της Ισπανίας, μία από τις περισσότερο πληγείσες στην Ευρώπη, επιστρέφει σε κακές μνήμες: συρροή ασθενών και σύντομα ένα νοσοκομείο εκστρατείας.

Όλα άρχισαν μέσα σε «οικογενειακές εστίες στην καρδιά μιας λαϊκής συνοικίας» της Σαραγόσα, «ένα περιβάλλον ευνοϊκό για τη διάδοση (φτώχεια, υπερπληθυσμός, γλωσσικό φράγμα)», σύμφωνα με τον Χοσέ Ραμόν Πάνιο, ειδικό στις λοιμώδεις νόσους στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Σαραγόσα.

Οικογενειακές γιορτές, βραδινές συγκεντρώσεις, οι φλόγες πολλαπλασιάσθηκαν στη διάρκεια αυτών των περιστάσεων «υπερμετάδοσης». Στη συνέχεια «η πυρκαγιά» διαδόθηκε στους χώρους εργασίας και στους οίκους ευγηρίας, θέτοντας «υπό πίεση το υγειονομικό σύστημα».

Τις επτά τελευταίες ημέρες, η Αραγονία είναι η ισπανική περιφέρεια που καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων με 270 κρούσματα σε 100.000 κατοίκους, 242 νοσηλείες και 32 θανάτους, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας που δόθηκαν χθες, Τρίτη, στη δημοσιότητα. Μπροστά στη διάσημη βασιλική της Σαραγόσα, δεν υπάρχει αυτές τις ημέρες σχεδόν κανένας τουρίστας. Το ακουάριουμ γλυκού νερού, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, το οποίο είχε επαναλειτουργήσει στις 11 Ιουνίου, έκλεισε και πάλι στις 27 Ιουλίου στο πλαίσιο μέτρων ασφαλείας.

Ωστόσο η πέμπτη μεγαλύτερη μητρόπολη της χώρας δεν σταμάτησε να ζει και οι πεζόδρομοι της πόλης αυτής των 675.000 κατοίκων έχουν κίνηση. Όλοι φορούν μάσκα, η οποία είναι υποχρεωτική σ’ όλη την Ισπανία. Ο πρόεδρος της περιφέρειας της Αραγονίας, ο Χαβιέρ Λαμπάν, εξήγησε αυτή την επιστροφή της Covid-19 κάνοντας λόγο για ένα εκρηκτικό κοκτέιλ «νεανικών πάρτυ» και «εποχικών αγροτικών εργατών», οι οποίοι συχνά δεν έχουν χαρτιά και ζουν σε ανθυγιεινές συνθήκες, ενώ κυκλοφορούν από τη μια περιφέρεια στην άλλη.

Ο Λαμπάν υποσχέθηκε πως θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ελέγχου με συμμετοχή αστυνομίας και κοινωνικών λειτουργών για να ελέγχει ότι οι άνθρωποι που έχουν διαγνωσθεί θετικοί και οι άμεσες επαφές τους σέβονται τα μέτρα περιορισμού τους. Όπως είχε συμβεί και στην κορύφωση της επιδημίας, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη, πως η Πολεμική Αεροπορία θα στήσει ένα νοσοκομείο εκστρατείας 400 τετραγωνικών μέτρων στον χώρο στάθμευσης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Σαραγόσα.

Βρετανία: Η κυβέρνηση μειώνει κατά 5.000 τον επίσημο απολογισμό των θανάτων

Ο επίσημος απολογισμός των θανάτων από Covid-19 στη Βρετανία μειώθηκε κατά 5.000 σήμερα, καθώς η κυβέρνηση υιοθέτησε έναν νέο τρόπο καταμέτρησης των θυμάτων, αφού διατυπώθηκαν ανησυχίες ότι με την παλαιά μέθοδο διογκωνόταν ο αριθμός τους.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και οι τοπικές αρχές συμφώνησαν να δημοσιοποιούν τον αριθμό των θανάτων που σημειώνονται μέσα σε διάστημα 28 ημερών αφότου ο ασθενής έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι πάσχει από Covid-19, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Προηγουμένως, δεν υπήρχε χρονικό περιθώριο, κάτι που σημαίνει ότι καταγράφονταν ως θύματα του νέου κορονοϊού και άνθρωποι που μπορεί να πέθαναν από άλλες αιτίες, πολλούς μήνες αφότου προσβλήθηκαν.

Με βάση αυτή τη νέα μέθοδο, ο επίσημος αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στη Βρετανία είναι πλέον 41.329 και όχι 46.706.

Ρόμπερτ Κοχ: Θεωρεί δυνατή τη διάθεση εμβολίου κορωνοϊού από το φθινόπωρο

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ  Κοχ (RKI) θεωρεί ότι είναι δυνατή η διάθεση ενός πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού το ερχόμενο φθινόπωρο.

Οι πρώτες προβλέψεις εμφανίζουν ως εφικτή την δυνατότητα διάθεσης ενός ή, ενδεχομένως, περισσότερων εμβολίων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση  του Ινστιτούτου Ρόμπερτ  Κοχ (RKI) με τίτλο «Η πανδημία στη Γερμανία τους επόμενους μήνες».

Ωστόσο, η εν λόγω δημοσίευση προειδοποιεί ότι θα ήταν επικίνδυνο την παρούσα στιγμή να πιστεύει κανείς ότι η πανδημία θα είναι ελέγξιμη με ένα εμβόλιο από το φθινόπωρο.

Αστάθμητοι παράγοντες όπως οι μεταλλάξεις του ιού ή οι μικρές μόνο περίοδοι ανοσίας θα μπορούσαν να σχετικοποιήσουν το όφελος των εμβολιασμών, αναφέρει η εν λόγω επιστημονική δημοσίευση.

Χαλαρώνουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στην Ελβετία

Από την 1η Οκτωβρίου, μπορούν να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με περισσότερα από 1.000 άτομα

Από τον Οκτώβριο μπορούν να πραγματοποιηθούν και πάλι μεγάλες εκδηλώσεις με περισσότερα από χίλια άτομα στην Ελβετία. Η κυβέρνηση της Βέρνης έλαβε την εν λόγω απόφαση, ώστε να χαλαρώσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Από την 1η Οκτωβρίου, μπορούν να πραγματοποιηθούν -υπό αυστηρούς όρους- εκδηλώσεις με περισσότερα από 1.000 άτομα, ανακοίνωσε η ελβετική κυβέρνηση. Τα καντόνια πρέπει να εγκρίνουν τις εκδηλώσεις άνω των 1000 ατόμων. Έως τώρα, ανάλογες εκδηλώσεις έχουν απαγορευτεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Εκτός τούτου, η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει τη χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες. Από το επόμενο Σάββατο, οι προστατευτικές μάσκες θα είναι επίσης υποχρεωτικές και στα αεροπλάνα.

Η Ελβετία αναμένει μεγαλύτερο έλλειμμα φέτος στον προϋπολογισμό της λόγω του κόστους που σχετίζεται με την κρίση του ιού.

Στον κανονικό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, αναμένεται έλλειμμα 3,1 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (CHF), κυρίως λόγω των χαμηλότερων -από τα εκτιμώμενα- φορολογικών εσόδων, τόνισε η κυβέρνηση. Για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ίδιας της πανδημίας του κορωνοϊού, θα απαιτηθούν -επίσης εκτιμώμενα- 17,8 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα για έκτακτες δαπάνες.

Οι Αυστριακοί απορρίπτουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό Ευρεία απόρριψη του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κοροναϊού.

Ακόμα κι αν το θέμα τίθεται μόνον θεωρητικά, η συζήτηση ως προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κοροναϊού – όταν υπάρξει ένα εμβόλιο — απασχόλησε σήμερα εκ νέου κορυφαίους Αυστριακούς πολιτικούς, οι οποίοι τον απέρριψαν.

Τόσο ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ (ο οποίος προέρχεται από τους Πράσινους που συγκυβερνούν με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα), όσο η αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ και ο αρχηγός του επίσης αντιπολιτευόμενου ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ, τάχθηκαν με έμφαση ενάντια σε έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ — η οποία είναι γιατρός και διετέλεσε στο παρελθόν υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος — θεωρεί ότι η τρέχουσα συζήτηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι άσκοπη και πως αυτή μπορεί να διεξαχθεί σοβαρά μόνον όταν θα είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο και θα είναι γνωστή η επίδραση του και οι παρενέργειές του.

Γενικά, κατά την άποψή της, δεν θα πρέπει κανείς να κρατά υψηλά τις ελπίδες και προσδοκίες, καθώς κανένα υποψήφιο εμβόλιο δεν βρίσκεται κοντά σε μία έγκρισή του, ενώ η μεγάλη πρόκληση θα είναι κατόπιν η παραγωγή και η διανομή του, καθώς, όπως επισήμανε η ίδια, πρόκειται τελικά για μία πανδημία στην οποία ολόκληρος ο παγκόσμιος πληθυσμός θα διεκδικήσει έναν εμβολιασμό.

Κατά ενός υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του νέου κοροναϊού τάχθηκε και ο αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ, σημειώνοντας ότι «ένας εξαναγκασμός αντιβαίνει στη βασική ιδέα της ελευθερίας, και ο καθένας πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίσει μόνος του εάν θέλει να εμβολιαστεί εναντίον του κοροναϊού ή όχι».

H ακριβότερη μάσκα κατά του κορωνοϊού στον κόσμο από χρυσό-διαμάντια

– Η τιμή της «Δεν πιστεύω πως (ο πελάτης) θα τη χρησιμοποιήσει για να πάει στο σούπερ μάρκετ, όμως θα τη χρησιμοποιήσει εδώ κι εκεί, είμαι βέβαιος», σημείωσε ο Λεβί.

Η τέχνη υπερισχύει της χρηστικότητας στην περίπτωση της ακριβότερης μάσκας κατά του νέου κορωνοϊού στον κόσμο, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς κοσμηματοπώλες που φιλοτεχνούν το αντικείμενο αξίας 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων για λογαριασμό ενός πελάτη στις ΗΠΑ.

Φτιαγμένη από χρυσό 18 καρατίων και διακοσμημένη με 3.600 μαύρα και λευκά διαμάντια, η μάσκα θα εξοπλιστεί επιπλέον με ένα φίλτρο N99 προκειμένου να προσφέρει υψηλό επίπεδο προστασίας, δήλωσε ο Ισαάκ Λεβί, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου Yvel.

«Δεν πιστεύω πως (ο πελάτης) θα τη χρησιμοποιήσει για να πάει στο σούπερ μάρκετ, όμως θα τη χρησιμοποιήσει εδώ κι εκεί, είμαι βέβαιος», σημείωσε ο Λεβί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πελάτης είναι ένας Κινέζος συλλέκτης έργων τέχνης που διαμένει στις ΗΠΑ.

«Είναι ένας νεαρός πελάτης μας, πολύ γοητευτικός, πολύ κοινωνικός, πολύ πλούσιος και του αρέσει να ξεχωρίζει», συμπλήρωσε ο Λεβί.

Ο κοσμηματοπώλης, εξάλλου, σχεδιάζει να του παραδώσει τη μάσκα προσωπικά ο ίδιος, όταν το έργο του ολοκληρωθεί, τον Οκτώβριο.

Πηγή: ΑΠΕ /  CNN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα