Top

Όλα όσα αλλάζουν στη ζωή μας από τη Δευτέρα

Το σχέδιο για εστίαση και ψυχαγωγία.

Parallaxi
όλα-όσα-αλλάζουν-στη-ζωή-μας-από-τη-δευτ-755257
Parallaxi

εστιαση

Χαλαρώνουν καθώς περνά ο καιρός τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, από τη Δευτέρα καταργείται εντελώς το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας που μέχρι σήμερα ισχύει από τη 01:30.

Αυτό γνωστοποίησε, τουλάχιστον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση της περασμένης Τετάρτης.

Ειδικότερα, από τις 28 Ιουνίου πέρα από την άρση του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας ισχύουν τα εξής:

Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα.

Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αναφορικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν 120 ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Στο μεταξύ, η αντίστροφη μέτρηση για ανακοινώσεις περί «διευκολύνσεων» σε εμβολιασμένους έχει ήδη ξεκινήσει.

Εμβολιασμένοι: Το σχέδιο για εστίαση και ψυχαγωγία 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ και ο ΣΚΑΪ, μάλιστα, το σχέδιο προβλέπει υπεύθυνοι κινηματογράφων, θεάτρων, συναυλιών, φεστιβάλ, αθλητικών εκδηλώσεων να μπορούν να επιλέγουν αν θα παρέχουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν αποκλειστικά σε εμβολιασμένους -δηλαδή να είναι covid-free καταστήματα ή χώροι- οπότε και θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή με πληρότητα 90% ή και 100%.

Παρόλα αυτά, εφόσον οι ανωτέρω επιλέξουν να απευθυνθούν σε όλο το φάσμα των πολιτών, τότε θα ισχύουν τα πρωτόκολλα που υπάρχουν αυτή την στιγμή.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, τα σούπερ μαρκετ, τα καταστήματα, οι τράπεζες, τα ΜΜΜ, κλπ.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδιάζει εφαρμογή μέσω της οποίας ένα κατάστημα θα μπορεί να ελέγχει QR code από κινητό ή τυπωμένο έγγραφο ενός εμβολιασμένου πολίτη.

Τσακρής: Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα

Στο μεταξύ, στον ΣΚΑΪ 100,3 μίλησε από μέρους του ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Αθανάσιος Τσακρής.

Ο ίδιος είπε πως η μετάλλαξη “Δέλτα” έχει προκαλέσει ανησυχία και ότι οι ειδικοί παρατηρούν την περίπτωση της Βρετανίας.

Κατά τον ίδιο, οι ειδικοί εξετάζουν πώς εξελίσσεται η μετάλλαξη και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τις νοσηλείες και τη θνητότητα.

Ο τελευταίος τάχθηκε υπέρ των προνομίων σε εμβολιασμένους.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ/ΕΡΤ / iefimerida.gr

ΠΟΥ: Χρήση μάσκας και τήρηση μέτρων και από εμβολιασμένους

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα