Ελλάδα

Όλα τα νεότερα για το σεισμό που ταρακούνησε την Αθήνα

Τι αναφέρει σχετικά ο καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας.

Parallaxi
όλα-τα-νεότερα-για-το-σεισμό-που-ταρακο-394554
Parallaxi

Όπως έγινε γνωστό από τους τέσσερις φορείς συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα στις 12:46 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,3 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 131 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Γαλαξειδίου.

Αισθητός σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας αλλά κυρίως στην Αθήνα -λόγω της κατεύθυνσης των ρηγμάτων από ανατολή προς δύση στον Κορινθιακό κόλπο, έγινε ο σεισμός, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως είπε ο καθητηγής στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν έχει αναφορές για ζημές σε κτίρια. Ο κ. Λέκκας διευκρίνισε οτι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα. Οι επιστήμονες το παρακολουθούν αλλά θα χρειαστεί να παρέλθουν δύο 24ωρα για να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Η σεισμική δόνηση προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς ήταν ιδιαίτερα έντονος.

Ο έλεγχος από την πλευρά της Πυροσβεστικής συνεχίζεται στην ευρύτερη περιοχή χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καταγραφεί ζημιές.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα