Top

Εκεί που χτυπά ο Ιανός: Κλείνουν δρόμοι, πορθμεία, αεροπλάνα γυρνούν πίσω

Τα πρώτα ισχυρά φαινόμενα-έκλεισε το πορθμείο Ρίου-Αντίριου

Parallaxi
εκεί-που-χτυπά-ο-ιανός-κλείνουν-δρόμοι-658376
Parallaxi

Στο μάτι του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» νησιά και Δυτική Ελλάδα

Έφτασε σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη και Ηλεία

Στο μάτι του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» βρίσκονται ήδη Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, καθώς και η Ηλεία.

Οι κάτοικοι των τριών νησιών του Ιονίου, βρίσκονται σε επιφυλακή, φοβούμενοι το «χτύπημα» του κυκλώνα, ο οποίος θα περάσει από τα νησιά του Ιονίου το βράδυ της Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Γι’ αυτό το λόγο το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ιονίων Νήσων, συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη και αποφάσισε να γίνει ισχυρή σύσταση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης μέσω των Αντιπεριφερειαρχών και Δημάρχων, μετά από συνεννόηση με ΕΛ.ΑΣ. για περιορισμό των μετακινήσεών τους σε όλη την επικράτεια των νησιών, από σήμερα Πέμπτη 17 έως και αύριο το βράδυ, 18 Σεπτεμβρίου.

Επίσης αποφασίστηκε να υπάρχουν μηχανήματα έργου έτοιμα για άμεση ανταπόκριση, από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Δήμων κάθε νησιού, να παραμείνουν για προληπτικούς λόγους κλειστά τα σχολεία αύριο σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, να ενημερωθούν οι πολίτες και οι ευπαθείς περιοχές των τοπικών κοινωνιών με την βοήθεια των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, των Δήμων, της Ελληνικής Αστυνομίας και των Εθελοντικών Ομάδων, να ενημερωθούν και ενεργοποιηθούν οι Εθελοντικές Ομάδες και να εφαρμοστούν τα σχέδια “ΔΑΡΔΑΝΟΣ” και “ΙΟΛΑΟΣ” από τις Υπηρεσίες ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού και λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες.

Την ίδια ώρα, μετά από πρόταση της Περιφερειάρχη, υποβλήθηκε αίτημα ενεργοποίησης του τριψήφιου αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 για την ενημέρωση των πολιτών. Επίσης, ανάλογα αιτήματα στάλθηκαν προς την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών που θα προκληθούν από την επερχόμενη κακοκαιρία. Η κ. Κράτσα ζήτησε, παράλληλα, την ενημέρωση και ενεργοποίηση των Εθελοντικών Ομάδων, το ρόλο των οποίων χαρακτήρισε «σημαντικό» και τα μέλη τους «απαραίτητους και πολύτιμους εταίρους».

Να σημειωθεί ότι οι Περιφερειακές Ενότητες της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, «κηρύχθηκαν» από την Πολιτική Προστασία σε κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας», ενώ αυτή την ώρα στην Κέρκυρα, που φέρεται να «γλιτώνει από το μάτι του κυκλώνα», σημειώνεται μικρή σε ένταση βροχόπτωση.

Την ίδια ώρα στη Λευκάδα ο δήμος φέρεται να είναι καθόλα έτοιμος, καθώς όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού, Χαράλαμπος Καλός «τα φαινόμενα της κακοκαιρίας που φέρνει μαζί του ο «Ιανός» φέρεται να πλήττουν κυρίως το Νότιο Ιόνιο, ενώ στο δήμο Λευκάδας είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε, με συγκεκριμένα μέτρα που έχουμε προμηνήσει να λάβουμε, τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που πιθανόν προκύψουν».

Προβλήματα μικρής κλίμακας με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν πολλά χωριά σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, να διορθώνουν άμεσα τις βλάβες που δημιουργούνται.

Kefallonia press

Το πιο μεγάλο πρόβλημα, μέχρι στιγμής, το αντιμετώπισε η Ιθάκη, εξαιτίας φωτιάς σε πυλώνα. Η βλάβη αποκαταστάθηκε μετά από περίπου μια ώρα.

Δεμένα βρίσκονται τα πλοία στα λιμάνια των νησιών εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο νότια Ιόνιο. Από τις 12 μεσημέρι της Πέμπτης, έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου το οποίο αναμένεται να ισχύσει έως και το απόγευμα της Παρασκευής.

Τρεις βασικές οδηγίες προστασίας από την Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας

Τρεις βασικές οδηγίες δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της επέλασης της ισχυρής κακοκαιρίας «Ιανός» που θα πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας και λόγω της ισχυρής έντασης των φαινομένων, αλλά και της μεγάλης χρονικής διάρκειάς τους. Η Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες, κυρίως, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Αργολίδας, της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας, της Αττικής και της Εύβοιας να παραμείνουν σε απόλυτη επιφυλακή και να δώσουν έμφαση στις εξής 3 σημαντικές οδηγίες – επισημάνσεις – προειδοποιήσεις. Ειδικότερα: “1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, σε χείμαρρους ή σε ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ειδικά όταν είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους. 2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού. 3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο. Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες”.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οκτώ περιοχές

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Ιθάκης, Κεφαλονιάς, Αρκαδίας και Ζακύνθου λόγω του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», ο οποίος αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας τις επόμενες ώρες.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που παράλληλα έκανε λόγο για μια «δύσκολη κατάσταση».

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε, επίσης, τον κόσμο να είναι προσεκτικός και ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν να πλησιάζουν ποταμούς και ρέματα.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται, από σήμερα 9 το βράδυ, για 24 ώρες, η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, οχημάτων με τρέιλερ και λεωφορείων κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Μεσσηνίας.

Επισήμανε πως θα παραμείνει ανοικτή η Ολυμπία Οδός μέχρι να επαναξιολογηθεί αύριο το μεσημέρι.

Καλαμάτα: Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στην εθνική οδό Πύργου – Μεθώνης εντός του νομού Μεσσηνίας

Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα έλαβε απόψε η αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας στην εθνική οδό Πύργου – Μεθώνης και συγκεκριμένα από το ύψος της τοπικής κοινότητας της Ελαίας, έως και την Μεθώνη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα μέτρα ελήφθησαν λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, και για την εξασφάλιση ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 9:00 σήμερα το βράδυ και για χρονικό διάστημα 48 ωρών ισχύει η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου, άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμου φορτίου, λεωφορείων, λοιπών οχημάτων μεγάλου όγκου, καθώς και οχημάτων που έλκουν τροχήλατα.

Κεφαλονιά: Λόγω “Ιανού” πτήση της Ryanair δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του νησιού

Η πτήση FR6611 της Ryanair από το Ηνωμένο Βασίλειο με προορισμό την Κεφαλονιά, δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο του νησιού, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν. Το αεροπλάνο προσπάθησε αρκετές φορές να προσεγγίσει τον διάδρομο προσγείωσης δίχως όμως επιτυχία ενώ στην συνέχεια πέταξε ως την Λευκάδα. Η ταλαιπωρία των επιβατών τελείωσε στις 20:45 όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Δυο πτήσεις της Ryanair από Μπέργκαμο και Στάνστεντ δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στην Κεφαλονιά, λόγω της κακοκαιρίας και πάνε Αθήνα στο αερδόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Διακοπές ρεύματος έφερε στη Ζάκυνθο ο “Ιανός”

Στις ακτές της Ζακύνθου,  έχει ήδη φτάσει η κακοκαιρία «Ιανός», με tτόσο τους κατοίκους  όσο και τις τοπικές Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.

Από το πρωί  στο νησί, πνέουν ισχυροί άνεμοι ,βρέχει σε πολλές περιοχές, ενώ έχουν υπάρξει και χαλαζοπτώσεις.

Εκτός αυτού, τις τελευταίες ώρες, στη Ζάκυνθο,  σημειώνοται διακοπές ρεύματος, σε μια εξέλιξη που είχε προαναγγείλει η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, η οποία νωρίτερα την Πέμπτη προειδοποίησε με μήνυμα από το «112», τους κατοίκους για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έρχονται στα νησιά του Ιονίου.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στην Ζάκυνθο λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, μετά από περίπου 2 ωρών διακοπή.

 Έκλεισε το πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου

Τα πλοία έχουν ελλιμενιστεί στην Πάτρα

Έκλεισε το πορθμείο του Ρίου – Αντιρρίου, στις 19.45 το βράδυ της Πέμπτης, καθώς, ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» πλησιάζει στην Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα, τα φέρυ μπόουτ έχουν βρει «καταφύγιο» στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένονται ισχυροί άνεμοι στο στενό.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Να σημειωθεί ότι δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά λόγω ενίσχυσης των ανέμων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7, στο Ιόνιο 8 με 9 και τοπικά έως 10 μποφόρ. Από τις 12 μεσημέρι της Πέμπτης, έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου το οποίο αναμένεται να ισχύσει έως και το απόγευμα της Παρασκευής.

Έντονα φαινόμενα τώρα στα βόρεια τμήματα της Κεφαλονιάς

Αυτή την ώρα 21:00 εκδηλώνονται στα βόρεια τμήματα της Κεφαλονιάς Πύλαρος και Έρυσσο έντονα φαινόμενα.

Στην Σπιάντζα στην Ηλεία, κινδύνεψε να πνιγεί νεαρός άνδρας

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, νεαρός άνδρας, ο οποίος παραλίγο να πνιγεί στην παραλία της Σπιάντζας.

Πιο συγκεκριμένα, κι όπως αναφέρει το patrisnews.com, ο νεαρός παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες του φαινομένου Ιανός και την θαλασσοταραχή, πήγε να κολυμπήσει στην Σπιάντζα.

Τα θαλάσσια ρεύματα όμως, τα οποία ήταν πολύ ισχυρά, τον παρέσυραν και άρχισε να ζητά την βοήθεια συγγενών του, που βρίσκονταν στην ακτή. Εκείνοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν και ειδοποίησαν αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν μπορούσε να κρατηθεί στην επιφάνεια, ήπιε αρκετό νερό, κατάφερε όμως να βγει μόνος του στην παραλία, απ’ όπου και τον παρέλαβε το ασθενοφόρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι καλά στην υγεία του και δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την ζωή του.

«Ιανός»: κλιμάκιο της 5ης ΕΜΑΚ και εξοπλισμός της στο Αγρίνιο

Στο πλαίσιο της “ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας”

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» έκανε την εμφάνισή του ήδη στο Ιόνιο Πέλαγος και στις ακτές της Δυτικής Ελλάδας και τα φαινόμενα αναμένονται να κορυφωθούν την Παρασκευή πλήττοντας και ένα μεγάλο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας.

Σε κατάσταση “ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας” έχουν άλλωστε κηρυχθεί οι περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη.

Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε το μεσημέρι στο Αγρίνιο κλιμάκιο της 5ης ΕΜΑΚ από τα Γιάννενα με 14 άτομα και επικεφαλής τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων, Υποστράτηγο Π.Σ. Κωνσταντίνος Παχίδης. Το κλιμάκιο θα εδρεύει στην πόλη με σκοπό να επέμβει εάν απαιτηθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Μεταφέρθηκε εξάλλου εξοπλισμός, όπως ερπύστρια και δύο βάρκες, ο οποίος βρίσκεται στον αύλειο χώρο των καπναποθηκών Παπαστράτου.

Νέες ανακοινώσεις εξάλλου έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση και κάλεσε τον κόσμο να είναι προσεκτικός.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε ότι «ενεργοποιούμε όλο τον μηχανισμό για να συνδράμουμε στα θέματα διαχείρισης του κινδύνου που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες».

Ενημέρωσε επίσης πως απαγορεύεται, από σήμερα 9 το βράδυ, για 24 ώρες, η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, οχημάτων με τρέιλερ και λεωφορείων κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Μεσσηνίας. Επισήμανε πως θα παραμείνει ανοικτή η Ολυμπία Οδός μέχρι να επαναξιολογηθεί αύριο το μεσημέρι.

Παράλληλα, το σύνολο του μηχανισμού της Περιφέρειας έχει τεθεί σε κατάσταση διαρκούς επιφυλακής και επαγρύπνησης, ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας σε μήνυμά του προς τους πολίτες της περιοχής και ιδιαίτερα όσους κατοικούν κοντά σε παράκτιες περιοχές ή περιοχές με ποτάμια και μεγάλα ρέματα ή περιοχές που έχουν υποστεί κατά το παρελθόν σοβαρά προβλήματα από πλημμύρες ή ισχυρούς ανέμους, τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τις υπαίθριες εργασίες και εάν είναι δυνατό, να μετακινηθούν σε οικίες και περιοχές που βρίσκονται μακριά από ακτές και μεγάλα ποτάμια.

Τα μέτρα που συστήνονται • Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, να αποφύγουν να μείνουν σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους. • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού. • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Αναστολή λειτουργίας Δικαστηρίων Κεφαλονιάς την Παρασκευή 18/9

Σας ενημερώνουμε ότι με πράξη της κ. Προέδρου Πρωτοδικών Κεφαλληνίας αναστέλλεται, λόγω καιρικών συνθηκών, η λειτουργία των Δικαστηρίων (Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείων) Κεφαλονιάς για αύριο Παρασκευή 18/9.

Κατά συνέπεια ματαιώνεται και η αυριανή δικάσιμος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αργοστολίου.

Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος μετακίνησης και προσέλευσης των συμμετεχόντων στις αυριανές δίκες (κατηγορουμένων, μαρτύρων κλπ) αλλά και του κοινού εν γένει, στα δικαστήρια, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά.

Ο Πρόεδρος ΔΣΚ

Σάββας Σαββαόγλου

Σύσταση Αντιπεριφερειάρχη Στ. Τραυλού “Παρακαλούμε τους κατοίκους Κεφαλονιάς και Ιθάκης να μην κυκλοφορούν καθόλου, είτε πεζοί είτε με οχήματα απόψε και την Παρασκευή 18/9”

Σύσταση Αντιπεριφερειάρχη Στ. Τραυλού "Παρακαλούμε τους κατοίκους Κεφαλονιάς και Ιθάκης να μην κυκλοφορούν καθόλου, είτε πεζοί είτε με οχήματα απόψε και την Παρασκευή 18/9"

Ενημέρωση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη από απόψε Πέμπτη 17-9-2020 έως και την Παρασκευή 18-9-2020

Λόγω της σφοδρότητας του έκτακτου καιρικού φαινομένου, το οποίο αναμένεται να ενταθεί με θυελλώδεις ανέμους και ασυνήθιστο ύψος βροχής, παρακαλούμε τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να μην κυκλοφορούν καθόλου, είτε πεζοί είτε με οχήματα, και να παραμείνουν στις οικείες τους απόψε και αύριο γιατί ο κίνδυνος ατυχήματος είναι εξαιρετικά αυξημένος.

Παρακαλούνται τα τοπικά ΜΜΕ όπως διευκολύνουν την ενημέρωση του κοινού για την εφαρμογή της σύστασης και την προστασία του.

Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω κακοκαιρίας

Λόγω των σφοδρών καιρικών φαινομένων που προκαλεί το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό με την κωδική ονομασία ‘Ιανός’ που πλήττει από σήμερα την Δυτική Ελλάδα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας ανακοινώνει ότι οι επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι Ολυμπίας, ναού Επικούριου Απόλλωνα και Ήλιδας, καθώς και το Κάστρο Χλεμούτσι (ο χώρος και το Μουσείο) θα παραμείνουν κλειστοί αύριο Παρασκευή 18-9-2020 για το κοινό για λόγους ασφαλείας.

Πηγές: www.zantepress24.gr, kefaloniapress.gr, thebest.gr, agrinionews.gr, inkefalonia.gr

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα