Διεθνή

Όλες οι εξελίξεις για τον φονικό ιό παγκοσμίως

Διαβάστε αναλυτικά.

Parallaxi
όλες-οι-εξελίξεις-για-τον-φονικό-ιό-παγ-562351
Parallaxi

Ακολουθεί μία λίστα με τις νεότερες ειδήσεις για την έξαρση του κοροναϊού σε παγκόσμιο επίπεδο:

Eλλάδα

Τα 133 φτάνουν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα με τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει ακόμη 34 νέα κρούσματα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου μίλησε για 107 κρούσματα με γνωστή επιδημιολογική σύνδεση. Τα 82 ανήκουν σε εισαγόμενα κρούσματα και 25 επαφές τους και 10 ορφανά χωρίς γνωστή επαφή. Υπάρχουν ακόμα 15 κρούσματα που διερευνώνται. 34 άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ δύο έλαβαν σήμερα εξιτήριο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πραγματοποιήσει 2.180 ελέγχους.

Ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15. Ο 66χρονος ήταν ανάμεσα στους προσκυνητές που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους και βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό.

Δεύτερο κρούσμα κοροναϊού επιβεβαιώθηκε στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το flashnews.gr πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 35 ετών από το Ηράκλειο, του οποίου το δείγμα εξετάστηκε από το αρμόδιο τμήμα του ΠΑΓΝΗ και το αποτέλεσμά του ήταν θετικό.

Ο ίδιος προσήλθε το πρωί στο Νοσοκομείο, μόνος του, με ήπια συμπτώματα.

Ιταλία Τα κρούσματα στην Ιταλία είναι συνολικά 15.113. Μέχρι χθες ήταν 12.462. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.016, ενώ ο χθεσινός απολογισμός ήταν 827 νεκροί. Την ίδια ώρα, 1.258 ασθενείς ιάθηκαν. Στην Λομβαρδια συνολικά υπάρχουν 8.725 κρούσματα και 744 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάν  οι ασθενείς είναι 1947 και οι νεκροί, συνολικά, 146. Στο δε Βενετο σημειώθηκαν 1384 μεταδόσεις και υπάρχουν 32 νεκροί.

Αίγυπτος

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας ασθενής με κορωνοϊό πέθανε στη χώρα, ανεβάζοντας σε δύο τους θανάτους από τον Covid-19. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι έχουν εντοπιστεί και 13 κρούσματα του ιού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ασθενής που κατέληξε από τον κορονοϊό ήταν μία Αιγυπτία από την πόλη Μανσούρα, όπως γράφει και η Αλ Αχράμ. Ο πρώτος νεκρός ήταν ένας Γερμανός τουρίστας που κατέληξε σε νοσοκομείο της Χουργκάντα την περασμένη Κυριακή.

Γαλλία

Στους 61 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη Γαλλία από τον νέο κορονοϊό, με τον προηγούμενο απολογισμό να κάνει λόγο για 48 νεκρούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Η επιδημία του Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4.926 ανθρώπους από την εμφάνισή της, στα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με έναν απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο και βασίζεται σε επίσημα στοιχεία. Στον κατάλογο των χωρών που μετρούν νεκρούς προστέθηκαν σήμερα η Νορβηγία και η Ινδία.

Tο κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Με διάγγελμά του, ο Μακρόν ανέφερε ότι η πανδημία του κορωνοϊου είναι «η πιο σοβαρή κρίση υγείας που έχει γνωρίσει η Γαλλία εδώ και έναν αιώνα».

Σερβία

Δώδεκα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Σερβία από εχθές το απόγευμα μέχρι σήμερα ανεβάζοντας στους 24 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον COVID-19. Ένας ασθενής, 66 ετών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον νοσοκομείο της πόλης Νόβισαντ.

Ολλανδία

Στα 614 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ολλανδία, καταγράφοντας αύξηση 22%, έγινε γνωστό από αξιωματούχους των υγειονομικών αρχών. Το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων, 273 σε αριθμό, καταγράφηκαν στην επαρχία Νόορντ Μπράμπαντ, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ινδία

Η Ινδία καταμετρά τον πρώτο νεκρό από τον νέο κορονοϊό, έναν άνδρα ηλικίας 76 ετών, που βγήκε θετικός στον covid-19 μετά τον θάνατό του, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος των υγειονομικών αρχών της χώρας. Η μόλυνσή του από τον κορονοϊό “επιβεβαιώθηκε”, έγραψε στο Twitter ο Μπ. Σριραμούλου.

Αλβανία

Διπλασιάστηκε το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των επίσημων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αλβανία, σε 73 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα με τους ασθενείς να ανέρχονται στους 23. Ενώ μια 73χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της στο βόρειο νομό Κουρμπίν πιθανολογείται ότι πρόκειται για το δεύτερο θύμα του ιού στη χώρα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εντείνει τα προληπτικά μέτρα.

Κύπρος

Σε 10 ανήλθαν τα κρούσματα στην Κύπρο. Tρία νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα, το υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε αργά το απόγευμα το υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί τρία νέα κρούσματα.

 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα