Διεθνή

Όλες οι νεότερες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Parallaxi
όλες-οι-νεότερες-εξελίξεις-στο-μέτωπο-635438
Parallaxi

κοροναϊός κόσμος

Τα νεότερα δεδομένα για τα εμβόλια έναντι του κορονοϊού

Όλα τα νεότερα δεδομένα για τα εμβόλια έναντι του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2, συνοψίζουν οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ).

Ρωσία: Στις 4.696 τα κρούσματα του νέου κορονοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 4.696 κρούσματα του νέου κορονοϊού ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τις 966.189, κατατάσσοντας την Ρωσία στην τέταρτη θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 120 θάνατοι, ενώ συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει την ζωή τους 16.568 άτομα.

Ισπανία: Ο στρατός στη μάχη κατά του κορoνοϊού

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα ότι καταφεύγει στον στρατό για να βοηθήσει τις περιφέρειες της Ισπανίας, οι οποίες έχουν αρμοδιότητα στα θέματα που αφορούν την υγεία, να καταπολεμήσουν την έξαρση των νέων κρουσμάτων κορoνοϊού. «Η ισπανική κυβέρνηση θα θέσει στη διάθεση των περιφερειών το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων για να πραγματοποιούν την ιχνηλάτηση» των κρουσμάτων, δήλωσε ο Σάντσεθ στη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του και διευκρίνισε πως 2.000 στρατιωτικοί θα αναπτυχθούν για τον σκοπό αυτό.

Κρούσματα κοροναϊού στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη

Σε καραντίνα τέθηκαν οι μετέχοντες στις συνομιλίες που γίνονται για τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος της Συρίας στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, αφού κάποιοι από αυτούς διαγνώσθηκαν με COVID-19, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της αντιπολίτευσης Χάντι αλ Μπάχρα.

Κρούσματα κοροναϊού στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη

ΠΟΥ: O ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας επιβραδύνεται παγκοσμίως – Οι εξαιρέσεις

Η πανδημία της COVID-19 εξακολουθεί να εξαπλώνεται, όμως η αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό και των θανάτων έχει επιβραδυνθεί παγκοσμίως, εκτός από τη νοτιοανατολική Ασία και περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Κοροναϊός: Επαναμολύνθηκαν ένας ασθενής στην Ολλανδία και ένας στο Βέλγιο

Ένας ασθενής στην Ολλανδία και ένας άλλος στο Βέλγιο επιβεβαιώθηκε ότι επαναμολύνθηκαν από κορονοϊό, μετέδωσε το ολλανδικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS σήμερα, επικαλούμενο ιολόγους.

Κοροναϊός: Επαναμολύνθηκαν ένας ασθενής στην Ολλανδία και ένας στο Βέλγιο

Κορονοϊός: Η AstraZeneca αρχίζει τις δοκιμές μιας θεραπείας αντισωμάτων για την Covid-19

Η AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα πως άρχισε τις πρώτες δοκιμές μιας θεραπείας βασισμένης σε αντισώματα για την πρόληψη και τη θεραπεία της Covid-19, ενώ η φαρμακευτική εταιρεία προχωρεί επίσης με το υποψήφιο εμβόλιό της. Με τις δοκιμές, που διεξάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, θα αξιολογηθεί αν το AZD7442, ένας συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων, είναι ασφαλής και ανεκτός από έως 48 υγιείς συμμετέχοντες ηλικίας από 18 έως 55 ετών.

Κούβα: Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο Soberana 01

Η Κούβα ξεκίνησε σήμερα την αρχική φάση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους με το πρώτο υποψήφιο εμβόλιο κατά του Covid-19, με το όνομα Soberana 01. Το εμβόλιο είναι το αποτέλεσμα της συσσωρευμένης εμπειρίας της Κούβας στην προληπτική ιατρική, τη μαζική ανοσοποίηση και την ανάπτυξη της βιοφαρμακευτικής βιομηχανίας της.

Αν. Φάουτσι: Σημαντικοί κίνδυνοι από την εσπευσμένη έγκριση του εμβολίου

Τον κίνδυνο να επηρεαστούν αρνητικά οι δοκιμές των εμβολίων που αναπτύσσονται κατά του νέου κορονοϊού από τυχόν εσπευσμένη έγκριση κάποιου συγκεκριμένου για το οποίο δεν έχει αποδειχθεί οριστικά πως είναι αποτελεσματικό και ασφαλές, επισήμανε προς το Reuters ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ.

Αν. Φάουτσι: Σημαντικοί κίνδυνοι από την εσπευσμένη έγκριση του εμβολίου

O Όμιλος Lufthansa περιορίζει τις εξαιρέσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa περιορίζουν τις εξαιρέσεις για την υποχρέωση χρήσης μάσκας στις πτήσεις τους και, πλέον, από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, εξαίρεση από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εν πτήσει για ιατρικούς λόγους θα επιτρέπεται μόνο σε επιβάτες που προσκομίζουν ιατρικό πιστοποιητικό, στο ειδικό έντυπο που θα παρέχει η εκάστοτε αεροπορική εταιρεία.

ΟΗΕ: Απώλειες 900 δισεκ. δολαρίων στον τουρισμό λόγω κοροναϊού

Ο ΟΗΕ ζήτησε σήμερα Τρίτη 25 Αυγούστου να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των κρατών για να περιοριστεί «ο καταστροφικός αντίκτυπος» της πανδημίας του νέου κορoνοϊού στον τουρισμό, από τον οποίο ορισμένες χώρες αντλούν το βασικό τους εισόδημα.

ΟΗΕ: Απώλειες 900 δισεκ. δολαρίων στον τουρισμό λόγω κοροναϊού

Πηγή: ΑΠΕ / CNN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα