Διεθνή

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ξεκίνησε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Parallaxi
ολοκληρώθηκε-η-συνάντηση-μητσοτάκη-523028
Parallaxi

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά και διήρκεσε μία ώρα.

Κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν πως ο πάγος έσπασε και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αφήσουν πίσω τους την ένταση του 2020, παρά τις πολύ σημαντικές διαφορές, που υπάρχουν.

Η συνάντηση ξεκίνησε περίπου στις 5:20 μ.μ. μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Η αναζωογόνηση των διαύλων διαλόγου με τη γείτονα και Σύμμαχό μας Ελλάδα εξυπηρετεί τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής», δήλωσε νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος, στο Φόρουμ των Βρυξελλών που συνδιοργανώνουν το ΝΑΤΟ και το Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ των Ηνωμένων Πολιτειών (GMF).

«Λαμβάνουμε υπόψη μας το διεθνές δίκαιο, τη δικαιοσύνη και την ισότητα, καθώς και τον σεβασμό των αμοιβαίων δικαιωμάτων και συμφερόντων, στις αλληλεπιδράσεις μας με τους γείτονές μας. Πιστεύω ότι η αναζωογόνηση των διαύλων διαλόγου μεταξύ μας και του γείτονά μας και συμμάχου μας, της Ελλάδας, εξυπηρετεί τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής μας καθώς και την επίλυση διμερών ζητημάτων», είπε συγκεκριμένα ο ίδιος.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα