Top

Ολονύκτια σεισμική ακολουθία-Μεγάλες ζημιές στα χωριά της Λάρισας

Σε ξενοδοχεία κοιμήθηκαν οι κάτοικοι από το Δαμάσι

Parallaxi
ολονύκτια-σεισμική-ακολουθία-μεγάλε-730773
Parallaxi

Μια ανήσυχη νύχτα στο νομό Λαρίσης με μια σειρά μετασεισμικές δονήσεις να αναστατώνουν τους κατοίκους. Από το πρωί σημερα συνεργεία των δήμων ελέγχουν δημόσια κτίρια και σχολεία για τυχόν ζημιές.

H μετασεισμική ακολουθία συνεχίστηκε όλη τη διάρκεια της νύχτας με μεγαλύτερο μετασεισμό αυτόν στις 4:43 το πρωί εντάσεως 3,9 Ρίχτερ.

Στο Δαμάσι του Τυρνάβου οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και οι κάτοικοι φιλοξενήθηκαν χθες σε ξενοδοχεία των Τρικάλων και της Λάρισας που μισθώθηκαν από την Περιφέρεια.

Μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί και στο χωριό Αμούρι της Ελασσόνας.

Εικόνα: elassona884.gr

https://www.youtube.com/watch?v=WDWgJb2QKAM&feature=emb_logo

Στο μεταξύ τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να συνδράμει τους πληγέντες του ισχυρού σεισμού στην Ελασσόνα και οικονομικά, με την καταβολή αποζημίωσης από 600 έως 6000 ευρώ, και με τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, έδωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο υφυπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος στατικότητας των γεφυρών και των σχολείων της περιοχής.

Να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στην καταγραφή των ζημιών, ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε ήδη η καταγραφή των ζημιών, που προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση, από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Επιπλέον, το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει δεχθεί από την ώρα του σεισμού ογδόντα (80) κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί μία απομάκρυνση ηλικιωμένου από την οικία του, στην περιοχή Μεσοχώρι Ελασσόνας, δύο απομακρύνσεις ηλικιωμένων από την οικία τους στην περιοχή Μαγούλα Ελασσόνας και πενήντα παροχές βοηθείας που αφορούν σε μεταφορές ηλικιωμένων και ασθενών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, καθώς και σε απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες στην πόλη της Λάρισας.

Τέλος, συνεχίζονται οι περιπολίες από πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν οι μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος – η 1η, η 2η, η 7η και η 8η ΕΜΑΚ.

Επίσης, ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει στην περιοχή για εντοπισμό από αέρος ενδεχόμενων ζημιών και άμεση παρέμβαση, ενώ υπενθυμίζεται ότι ειδική ομάδα drones της ΕΜΑΚ μετέβη στην περιοχή για τη χαρτογράφηση τυχόν κατολισθήσεων και καταρρεύσεων κτιρίων.

Πηγές: onlarissa, elassona884.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα