Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Πηλίδης – Μεγάλη μέρα για την Εθνική πόλο

Ραντεβού με την ιστορία για την Ελλάδα που διεκδικεί θέση στον τελικό του πόλο.

Parallaxi
ολυμπιακοί-αγώνες-αποκλείστηκε-ο-πηλ-793257
Parallaxi

Η Ολυμπιακή πορεία του Γιώργου Πιλίδη, έφθασε στο τέλος της. Ο Ελληνας πρωταθλητής αποκλείσθηκε στην κατηγορία των 65κ. ελευθέρας. Ο Πιλίδης ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον Γκαντζίεφ στη φάση των «16».

Στα προημιτελικά, ο Πολωνός πρωταθλητής, ηττήθηκε από τον Ρώσο Ρασίντοφ με 6-2, με αποτέλεσμα ο Πιλίδης, να χάσει την ευκαιρία να αγωνισθεί στα ρεπεσάζ.

Με την παρουσία του Γιώργου Πιλίδη ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στην πάλη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Μεγάλη μέρα

Στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής η μεγάλη μάχη της Εθνικής μας πόλο των ανδρών στα ημιτελικά απέναντι στην Ουγγαρία με φόντο μια θέση στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία των συμμετοχών της στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, η Ελλάδα, βρίσκεται στα ημιτελικά Ολυμπιακών Αγώνων, μετά το 2004 στην Αθήνα.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου τερμάτισε 1η και αήττητη στον 1ο όμιλο πετυχαίνοντας 4 νίκες, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη με την παγκόσμιας πρωταθλήτρια Ιταλία.

Απέναντί της η Ουγγαρία των 9 Χρυσών Μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, την οποία η Εθνική μας νίκησε με 10-9 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Στην 36η θέση ο Παπαμιχαήλ, στα 50χλμ βάδην

Ο Ντάβιντ Τόμαλα θριάμβευσε στα 50 χιλιόμετρα βάδην ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά στίβουμ χαρίζοντας το 4ο χρυσό μετάλλιο στην Πολωνία στους Αγώνες του Τόκιο, καθώς έκοψε πρώτος το νήμα μετά 3 ώρες, 50 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Τζόναθαν Χίλμπερτ με επίδοση 3:50:44, ενώ τρίτος ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Καναδός Έβαν Ντάνφι, ο οποίος κατάφερε στα τελευταία μέτρα να καλύψει την απόστασή του από τον Ισπανό Μαρκ Τουρ και να φτάσει στο χάλκινο μετάλλιο με 3:50:59.

Στην 36η θέση, με χρόνο 4:12:49, ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, στην τρίτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 32χρονος πρωταθλητής από την Καρδίτσα είχε βγει 22ος στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και 28ος στο Ρίο το 2016.

Ο Τόμαλα είχε πολύ σταθερό ρυθμό από τα πρώτα χιλιόμετρα, πήρε απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους αθλητές και τερμάτισε 36 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Χίλμπερτ.

Από τα πιο «δυνατές» στιγμές στον αγώνα των 50 χιλιομέτρων βάδην, ήταν δίχως άλλο εγκατάλειψη του 43χρονου σπουδαίου Γάλλου Γιοάν Ντινίζ, κατόχου του Παγκοσμίου Ρεκόρ με 3:32.33 (επίδοση που σημείωσε τον Αύγουστο του 2014 στη Ζυρίχη), ο οποίος δεν άντεξε να βγάλει τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του. Αντιμετώπισε καθ’ όλη τη διάρκεια της κούρσας πολύ έντονες στομαχικές διαταραχές και στο 28ο χιλιόμετρο εγκατέλειψε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα