Top

Ολυμπιακοί Αγώνες: Άτυχος ο Τσιάμης, ώρα τελικού για Καραλή

Εγκατέλειψε τον προκριματικό εξαιτίας τραυματισμού ο Έλληνας αθλητής του τριπλούν.

Parallaxi
ολυμπιακοί-αγώνες-άτυχος-ο-τσιάμης-ώρ-795254
Parallaxi
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Άτυχος στάθηκε ο Δημήτρης Τσιάμης που τραυματίστηκε στην πρώτη του προσπάθεια στον προκριματικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο 39χρονος ένιωσε ενόχληση στο αριστερό του πόδι μετά την πρώτη του προσπάθεια (άκυρη), δεν μπόρεσε να συνεχίσει και εγκατέλειψε τον προκριματικό.

Ο Καραλής στον τελικό του επί κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση κατάφερε να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό. Ο αθλητής του Παναγιώτη Συμεωνίδη θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει μια θέση ψηλά στην κατάταξη, σε έναν τελικό όπου ξεχωρίζει δίχως αμφιβολία ο Μόντο Ντουπλάντις, αλλά και ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί ολυμπιονίκης στο Λονδίνο και δεύτερος στο Ρίο το 2016. Καθοριστικό ρόλο στον αγώνα αναμένεται να παίξει και ο Πιοτρ Λίσεκ. Για τον Καραλή βασικός στόχος είναι να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ κι αν είναι δυνατόν να προσεγγίσει και πάλι άλματα πάνω από το ατομικό του 5.80 μέτρα.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 13:20 ώρα Ελλάδας.

Έκτη στη σειρά της η Βασιλείου

Η ακύρωση της Βρετανής Νικόλ Γιαργκίν μετά το τέλος της κούρσας δεν άλλαξε τη μοίρα της Ειρήνης Βασιλείου, που από έκτη κατετάγη πέμπτη στην τέταρτη προημιτελική σειρά των 400 μέτρων, αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια (ημιτελικοί) του αγωνίσματος, καθώς ο χρόνος της (53.16), στην πιο «αργή» σειρά των προημιτελικών, δεν κατάφερε να της δώσει την πρόκριση.

Αντίθετα, η Ελένη Αρτυματά μπορεί να τερμάτισε πέμπτη στην έκτη προκριματική σειρά (51.91), αλλά μετέχουσα στη δεύτερη πιο «γρήγορη» σειρά θα είναι στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Η Κύπρια πρωταθλήτρια κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 51.91 και προκρίθηκε ως 24η και τελευταία αθλήτρια, αλλά βάσει χρόνου ήταν η 23η.

Αυτό συνέβη επειδή η Αυστριακή Σουζάν Βάλι από τη σειρά της Βασιλείου, που προκρίθηκε βάσει θέσης (ήταν τρίτη στην τέταρτη σειρά), σημείωσε επίδοση 52.19.

Πέμπτη στην έκτη σειρά η Αρτυματά της Κύπρου

Στην πέμπτη θέση της έκτης προημιτελικής σειράς των 400 μέτρων τερμάτισε η Ελένη Αρτυματά, με χρόνο 51.91. Η Κύπρια πρωταθλήτρια κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 53.16. Στη σειρά πρώτευσε η Μεριλέιντι Παουλίνο (Δομινικανή Δημοκρατία) με επίδοση 50.06, δεύτερη ήταν Βαντελάιν Τζόνατας (ΗΠΑ) με 50.93, ενώ ως τρίτη από την ίδια σειρά προκρίθηκε η Ολλανδέζα Λίκε Κλαβέρ, με χρόνο 51.37.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα