Top

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πανέτοιμος για τον προκριματικό ο Πετρούνιας

Ξεκίνησαν τα αθλήματα, συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην Covid-19

Parallaxi
ολυμπιακοί-αγώνες-πανέτοιμος-για-τον-301430
Parallaxi

Με την επίσημη προπόνηση της Τετάρτης (21/07) στο στάδιο «Αριάκε», ξεκίνησε για τον Λευτέρη Πετρούνια η αντίστροφη μέτρηση για την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο «άρχοντας των κρίκων» έκανε την επίσημη πρόβα του προγράμματός του στο γυμναστήριο που θα φιλοξενήσει τα αγωνίσματα της ενόργανης γυμναστικής και στο οποίο θα επιστρέψει το Σάββατο (24/07) για τον προκριματικό της κατηγορίας ανδρών. Μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή (23/07, 14:00 ώρα Ελλάδας) θα έχει την τιμή να παρελάσει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο ως Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας, μαζί με την Άννα Κορακάκη, στην Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης.

Βάσει κλήρωσης, ο 30χρονος πρωταθλητής θα συμμετάσχει στον 2ο από τους συνολικά τρεις ομίλους του προκριματικού της ενόργανης ανδρών (Σάββατο 24/07, 08:30-11:00 ώρα Ελλάδας) και συγκεκριμένα θα ανέβει στους κρίκους στην τελευταία περιστροφή (10:35-11:00).

Με δεδομένη την εξαιρετική φόρμα του αλλά και το γεγονός ότι παραμένει αήττητος από το ξεκίνημα του 2020, όταν και ξαναβρήκε τον πραγματικό εαυτό του μετά από τη δύσκολη χειρουργική επέμβαση στον αριστερό ώμο, ο Έλληνας εκπρόσωπος είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για μια θέση στην οκτάδα των φιναλίστ. Μοναδική προϋπόθεση είναι να διαχειριστεί κατάλληλα το άγχος που είθισται να υπάρχει πριν από τους προκριματικούς των μεγάλων διοργανώσεων.

Μεταξύ των υπόλοιπων υποψηφίων για την είσοδο στον τελικό των κρίκων, ξεχωρίζουν ο Κινέζοι Λιου Γιανγκ και Χάο Γιόου, που θα πάρουν μέρος στο 1ο όμιλο, ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι που θα αγωνιστεί μαζί με τον Πετρούνια στο 2ο γκρουπ, καθώς επίσης η τριάδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 2019, δηλαδή ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ, ο Ιταλός Μάρκο Λονταντίο και ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ, στον 3ο και τελευταίο όμιλο.

Εφόσον καταφέρει να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος, που είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 02/08, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα γίνει ο τρίτος αθλητής στην Ιστορία της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής με δύο προκρίσεις σε Ολυμπιακούς τελικούς, ύστερα από τον Ιωάννη Μελισσανίδη (1ος στις ασκήσεις εδάφους το 1996, 7ος στο άλμα το 2000) και τον Δημοσθένη Ταμπάκο (2ος στους κρίκους το 2000, 1ος στους κρίκους το 2004).

Το αναλυτικό πρόγραμμα των προκριματικών της ενόργανης στους Ολυμπιακούς Αγώνες (σε ώρες Ελλάδας):

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

04:00 – 06:30: Προκριματικός ανδρών, 1ος όμιλος 08:30 – 11:00: Προκριματικός ανδρών, 2ος όμιλος 13:30 – 16:00: Προκριματικός ανδρών, 3ος όμιλος

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

04:00 – 05:40: Προκριματικός γυναικών, 1ος όμιλος 05:55 – 07:35: Προκριματικός γυναικών, 2ος όμιλος 09:10 – 10:50: Προκριματικός γυναικών, 3ος όμιλος 11:05 – 12:45: Προκριματικός γυναικών, 4ος όμιλος 14:20 – 16:00: Προκριματικός γυναικών, 5ος όμιλος

https://www.youtube.com/watch?v=py2ZyNuFliw

Αναχώρησε για το Τόκιο ο Θοδωρής Ιακωβίδης

Για το Ολυμπιακό όνειρο αναχώρησε σήμερα (21/7) ο Θοδωρής Ιακωβίδης και ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Τριφύλλης. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα συμμετάσχει στην κατηγορία των 96κ. στο Ολυμπιακού τουρνουά της Αρσης Βαρών και θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του.

Η αισιοδοξία και η ανυπομονησία ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Η πτήση αναχώρησε στις 14:05 και αναμένεται να φτάσει στο Τόκιο σε 15 περίπου ώρες. Λίγο πριν την αναχώρησή του ο Θοδωρής Ιακωβίδης δήλωσε: «Είναι η δεύτερη φορά που θα συμμετέχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Όλοι οι αθλητές έχουν αυτό το όνειρο κι εγώ έχω την ευλογία να αγωνιστώ για δεύτερη φορά. Νιώθω ικανοποιημένος, ευχαριστημένος, ευτυχισμένος. Αυτή την στιγμή ξεκινάει η αρχή του τέλους της καριέρας μου. Πρέπει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, προκειμένου να φύγω με το κεφάλι ψηλά».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Χρήστος Τριφύλλης από την πλευρά του δήλωσε: «Μετά από μια μακρά και πολύπλοκη διαδικασία πρόκρισης που κράτησε τρία χρόνια, αναχωρούμε για Τόκιο προσδοκώντας σε μια εμφάνιση ανάλογη της προσπάθειάς μας. Ευχαριστούμε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας, πίστεψαν στην αξία του αθλητή μας και βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο.

Τέλος ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών Τάσος Λάγκας δήλωσε: «Αναχώρησαν σήμερα για το Τόκιο ο Θοδωρής Ιακωβίδης και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χρήστος Τριφύλλης, με τις ευχές όλης της οικογένειας της Αρσης Βαρών. Ο Θοδωρής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας για δεύτερη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το άθλημά μας που για μια ακόμη φορά θα βρίσκεται στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού.

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι στον Θοδωρή καλή επιτυχία. Να κυνηγήσει τους στόχους του στο Τόκιο και να συνεχίσει την μακρά παράδοση της ελληνικής Αρσης Βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θα περιμένει όλη η Ελλάδα να απολαύσει τους αγώνες και να δούμε σπουδαίες επιδόσεις… Στην πλέον δύσκολη πρόκριση όλων των εποχών για την Αρση Βαρών ο Θοδωρής κατάφερε να προκριθεί και από μόνο του αυτό το γεγονός αποτελεί μεγάλη επιτυχία.

Καλή επιτυχία Θοδωρή, να απολαύσεις τον αγώνα».

Το πρωτόκολλο covid-19 και η ζέστη εμπόδια στην προσαρμογή των αθλητών της εθνικής ομάδας στίβου

Η προετοιμασία της εθνικής ομάδας συνεχίζεται στο Μισάτο με τους αθλητές και τις αθλήτριες του ατίβου να προσαρμόζονται καθημερινά στους περιορισμούς, που επιβάλλει το πρωτόκολλο της covid-19, αλλά και στις αρκετά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία στην πόλη είναι υψηλή, ιδιαίτερα τις πρωτινές ώρες, ενώ υπάρχει και αρκετή υγρασία. Τα μέλη της ομάδας μας είναι απόλυτα ικανοποιημένα από τις εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις, τις οποίες χρησιμοποιούν μόνο εκείνοι, αλλά και από τους ανθρώπους που καθημερινά είναι το ίδιο πρόθυμοι να καλύψουν όλες τους τις ανάγκες.

Την Τρίτη τα μέλη της ελληνικής ομάδας είχαν συγκέντρωση με τον αρχηγό αποστολής Παναγιώτη Δημάκο και τον επικεφαλής προπονητή Γιώργο Πομάσκι. Η συγκέντρωση αφορούσε την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας αθλητών και αθλητριών στο Μισάτο. Παράλληλα ο αρχηγός αποστολής είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους αθλητές, πως στη διάρκεια των Αγώνων θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των αθλητών στο συμβο0ύλιο της ΔΟΕ, με την Κατερίνα Στεφανίδη όπως είναι ήδη γνωστό να είναι υποψήφια για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο κ. Δημάκος παρότρυνε τους αθλητές και τις αθλήτριες να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να στηρίξουν τη συναθλήτριά τους.

“Μέρα με την ημέρα προσαρμοζόμαστε στις καιρικές συνθήκες. Έχει ζέστη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υγρασία. Θεωρώ στο Σάπορο, όπου θα γίνουν τα αγωνίσματα του βάδην θα είναι καλύτερα. Θα το δούμε βέβαια μετά την 1η Αυγούστου, που θα πάμε εκεί. Από το Σάββατο θα ξεκινήσω τις προπονήσεις μου στις 05.30, που είναι η ώρα εκκίνησης των 50χλμ βάδην. Είναι δύσκολη ώρα, ωστόσο θα το δουλέψουμε και θα προσαρμοστούμε. Κάτι ανάλογο είχαμε κάνει και στο Παγκόσμιο της Ντόχα, όπου αγωνιζόμουν στις 00.30”, είπε ο Παπαμιχαήλ, στο περιθώριο της απογευματινής του προπόνησης, αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες, που επικρατούν στο Μισάτο.

Στην Ιαπωνία έφτασε σήμερα και η Νικόλ Κυριακοπούλου με τον προπονητή της Φώτη Στεφανή. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ αναμένεται γύρω στις 19.00 (ώρα Ιαπωνίας) στο προπονητικό κέντρο, αφού νωρίτερα ολοκληρώσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους στο αεροδρόμιο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο προπονητής της Μίτσελ Κρίερ πετάνε για την Ιαπωνία την Πέμπτη (22/7) στις 22.00, ενώ στις 25/7 θα ταξιδέψει για το Τόκιο η Ελισάβετ Πεσιρίδου με την προπονήτρια της Ιωάννα Σιώμου.

Οι 1.796 ημέρες μεταξύ Ρίο και Τόκιο, οι σημαντικοί αριθμοί των Αγώνων

Με τον αγώνα σόφτμπολ Ιαπωνία-Αυστραλία (8-1), ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020, με καθυστέρηση ενός χρόνου λόγω της πανδημίας Covid-19. H τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου και εκείνη της λήξης, στις 8 Αυγούστου.

Ολυμπιακοί Αγώνες που για πρώτη φορά στην ιστορία δεν θα έχουν θεατές στα στάδια, ως αποτέλεσμα της πανδημίας που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη.

Αποφασίστηκε ότι μόνο 11.025 αθλητές από 205 χώρες θα μπορούν να εισέλθουν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, με την ομάδα υποστήριξής τους και μειωμένο αριθμό δημοσιογράφων. Αυτό το μέτρο ανάγκασε τις ασφαλιστικές εταιρείες να πληρώσουν 400 εκατομμύρια δολάρια για την επιστροφή εισιτηρίων.

Η μόνη εκδήλωση των Ολυμπιακών Αγώνων που θα έχει θεατές θα είναι η τελετή έναρξης με 1.000 επισκέπτες. Συνολικά, επιλέχθηκαν 43 χώροι για τα αθλήματα και διαφορετικές δραστηριότητες στο Τόκιο 2020. Ένας από αυτούς είναι το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο διαθέτει 26.000 κρεβάτια και χτίστηκε 100% μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μια άλλη λεπτομέρεια που τους καθιστά τους πιο «πράσινους» Αγώνες είναι ότι 6,21 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή χρυσών, ασημένιων και χάλκινων μεταλλίων.

Όσον αφορά τους χορηγούς, το Τόκιο 2020 θα περιλαμβάνει 14 παγκόσμιους, με μία επένδυση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τοπικούς χορηγούς. Συνολικά, το κόστος θα φτάσει τα 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή διέθεσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέρασε πολύς καιρός, περισσότερος από το αναμενόμενο, για την ακρίβεια 1.796 ημέρες μεταξύ του Ρίο 2016 και του Τόκιο 2020.

Στη Βραζιλία υπήρχαν 350 εκατομμύρια άνθρωποι που παρακολουθούσαν την τελετή έναρξης και 3,7 δισεκατομμύρια που παρακολούθησαν τους Αγώνες μέσω των ΜΜΕ. Εκτός από εκείνους που βρέθηκαν στα στάδια των Αγώνων. Στάδια που, στο Τόκιο, η πανδημία Covid-19 ανάγκασε να παραμείνουν… βουβά.

Ξεκίνησαν τα αθλήματα, συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην Covid-19

Ενώ το Σόφτμπολ άνοιξε την αυλαία των αγωνισμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο σήμερα το πρωί, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, είπε ότι «ο αγώνας ενάντια στην Covid-19 ακόμα δεν έχει κερδηθεί».

Οι ασυνήθιστοι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο εμφάνισαν ένα πρώτο δείγμα της ιδιαιτερότητάς τους στο «Fukushima Azuma Stadium», όταν η Ιαπωνία νίκησε με 8-1 την Αυστραλία σε αγώνα Σόφτμπολ, μέσα σε μία εκνευριστική σιωπή που διακόπτοταν μονάχα από κάποια παρότρυνση των προπονητών.

Ετσι και αλλιώς όμως, είναι μια πρώτη ανάσα καθαρού αέρα γι΄ αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας Covid-19, και συμφωνήθηκε να διεξαχθούν κάτω από αυστηρούς όρους.

Η έναρξη αυτού του παιχνιδιού Σόφτμπολ, από τη Φουκουσίμα, της οποίας η περιοχή επηρεάστηκε σοβαρά από το πυρηνικό ατύχημα του Μαρτίου 2011 μετά από έναν ισχυρό σεισμό και ένα θανατηφόρο τσουνάμι, επρόκειτο να είναι το σύμβολο της δύναμης αυτών των «Αγώνων Ανασυγκρότησης», σύνθημα που χρησιμοποιήθηκε το 2013, όταν οι Αγώνες ορίστηκαν στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Και τη στιγμή αυτής της πρώτης συνάντησης, 300 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο, στην ομιλία του ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο οποίος προσκλήθηκε να μιλήσει πριν από την 38η σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), υπενθύμισε ότι αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες μάλλον θα είναι «οι Αγώνες της πανδημίας»

«Δεν είμαστε σε αγώνα μεταξύ μας, είμαστε σε έναν αγώνα ενάντια στον ιό», δήλωσε μιλώντας στα μέλη της ΔΟΕ που συγκεντρώθηκαν στην ιαπωνική πρωτεύουσα για το 138ο συνέδριό τους.

«Για να πετύχετε σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, χρειάζεστε ταχύτητα, δύναμη και ικανότητα, αλλά και αποφασιστικότητα, αφοσίωση και πειθαρχία», είπε, καλώντας τον κόσμο να δείξει τις ίδιες ιδιότητες για να «νικήσει την πανδημία».

Ενώ η Covid-19 έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους, «βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο ενός νέου κύματος λοιμώξεων και θανάτων» και «100.000 περισσότεροι άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους μόλις θα έχει σβήσει η Ολυμπιακή φλόγα στις 8 Αυγούστου», επέμεινε.

«Η πανδημία θα τελειώσει όταν ο κόσμος επιλέξει να την τερματίσει. Όλα είναι στα χέρια μας», είπε, ζητώντας την επιτάχυνση της χορήγησης εμβολίων και ειδικά τη δίκαιη κατανομή τους μεταξύ των χωρών.

Στην Ιαπωνία, η αξιολόγηση των τεστ που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιουλίου σε άτομα που εμπλέκονται στους Αγώνες (αθλητές, αξιοματούχους, ΜΜΕ), έφτασε στα 79 θετικά κρούσματα την Τετάρτη, σε περισσότερα από 20.000 άτομα που εξετάστηκαν, εκ των οποίων οκτώ αφορούσαν αθλητές.

Ο Αμερικανός Κραμπ θετικός στον κορονοϊό

Ο Τέιλορ Κραμπ είναι ο πρώτος Αμερικανός αθλητής που επρόκειτο να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, που επικαλείται τον αδελφό του Τρέβορ, ο πρωταθλητής του μπιτς βόλεϊ βρέθηκε θετικός το περασμένο Σαββατοκύριακο, λίγο μετά την άφιξή του στην Ιαπωνία, και έχει τεθεί σε απομόνωση. Η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ δεν έχει ως τώρα επιβεβαιώσει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη δύο κρουσμάτων στην γυναικεία εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, όμως σύμφωνα με το NBC τα κρούσματα αυτά αφορούν αναπληρωματικές αθλήτριες, που δεν επρόκειτο να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς.

Γονατίζοντας στους Αγώνες…

Οι γυναίκες της ομάδας ποδοσφαίρου της Μεγάλης Βρετανίας, γονάτισαν πριν από τη νίκη (2-0) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επί της Χιλής, εκπληρώνοντας την υπόσχεση πριν από τους Αγώνες, ότι θα στηρίξουν τη φυλετική ισότητα στέλντοντας μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό.

Πρώτη ημέρα σήμερα των αθλημάτων, με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να επιβεβαιώνει ότι η κίνηση αυτή δεν παραβίασε τον «Κανονισμό 50.2» που απαγορεύει τις πολιτικές δηλώσεις και τις διαμαρτυρίες-δηλώσεις στο βάθρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σουηδία ακολούθησαν και οι δύο πριν από τον αγώνα τους, όπως και η Νέα Ζηλανδία.

Για την αρχηγό της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας, Στέφανι Χάουγκτον, ήταν σημαντικό να τηρηθεί με μια υπόσχεση που δόθηκε πριν από τους Αγώνες: «Η απόφαση να γονατίσουμε ήταν κάτι για το οποίο μιλήσαμε ως ομάδα. Νιώθουμε τόσο έντονα και θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι», είπε. «Θέλουμε να καταπολεμήσουμε όλες τις μορφές διακρίσεων και ως ομάδα γυναικών θέλαμε να γονατίσουμε εναντίον τους».

Ο κανονισμός 50.2 της ΔΟΕ απαγορεύει κάθε είδους «διαμαρτυρία ή πολιτική, θρησκευτική ή φυλετική προπαγάνδα» σε Ολυμπιακούς χώρους.

Εκτός Αγώνων λόγω κορονοϊού ο Σίρουτσεκ

Ακόμη ένα κρούσμα κορονοϊού -το τρίτο συνολικά- ανακοίνωσε η αποστολή της Τσεχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πρόκειται για τον αθλητή του πινγκ πονγκ Πάβελ Σίρουτσεκ (Νο 52 στην παγκόσμια κατάταξη), ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό και αναγκαστικά θα χάσει το Ολυμπιακό τουρνουά.

Στην τσεχική αποστολή είχαν προηγηθεί δύο κρούσματα του μπιτς βόλεϊ, του αθλητή Οντρέι Πέρουσιτς και του προπονητή Σιμόν Νάους, ενώ ακόμη ένας αξιωματούχος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, κατά την άφιξή του στην Ιαπωνία.

Αρνείται ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ότι πιέστηκε από τη ΔΟΕ για τη διεξαγωγή των Αγώνων

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι δέχθηκε πιέσεις από τη ΔΟΕ για να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, παρά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και την αντίθεση μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης. «Ζητήσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί τους θέλαμε. Αν (σ.σ. οι υπεύθυνοι της ΔΟΕ) είχαν προσπαθήσει να μου επιβάλλουν κάτι, θα τους το επέστρεφα αμέσως», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, μιλώντας στην εφημερίδα “Wall Street Journal”.

«Το πιο εύκολο και το πιο απλό θα ήταν να τους αρνηθούμε. Ομως αποστολή της κυβέρνησης είναι να ξεπερνά τις δυσκολίες», είπε ακόμη ο κ. Σούγκα, ο οποίος τόνισε ότι στην Ευρώπη, αθλητικές διοργανώσεις όπως το EURO 2020 και το τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον έγιναν, και μάλιστα με θεατές, παρότι τα κρούσματα κορονοϊού είναι περισσότερα σε σχέση με την Ιαπωνία.

Εκτός διοργάνωσης ο Κέρμοντ για χρήση κοκαϊνης

Ο Αυστραλός ιππέας, Τζέϊμι Κέρμοντ δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία ιππασίας της χώρας του, μετά από σχετικό έλεγχο, βρέθηκε «θετικός» σε χρήση κοκαϊνης τον περασμένο μήνα.

«Ο κ. Κέρμοντ απαγορεύεται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση που εμπίπτει στα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2016, ο Κέρμοντ κατέκτησε το πρωτάθλημα Αυστραλίας, ενώ αγωνίζεται συχνά στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο Κέρμοντ δεν «πέταξε» για το Τόκιο την Τρίτη (20/7) με την υπόλοιπη ομάδα ιππασίας.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Δείτε επίσης 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα