Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Προκρίθηκε η Σάκκαρη- Σε επαναληπτικό αγώνα η Θεσσαλονικιά Μαρία Κυρίδου

Οι ελληνικές συμμετοχές της ημέρας.

Parallaxi
ολυμπιακοί-αγώνες-προκρίθηκε-η-σάκκα-557454
Parallaxi

Με σκορ 2-0 νίκησε την Κονταβέιτ η Μαρία Σάκκαρη κατακτώντας μια θέση στον επόμενο γύρο του τουρνουά τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021.

Μία μέρα πριν τα 26α γενέθλια της, η πρωταθλήτρια επικράτησε εύκολα επί της Ανέτ Κόνταβεϊτ και συνεχίζει τον σκληρό αγώνα της στο Τόκιο.

Η ίδια αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη με την 90η στον κόσμο, Νίνα Στογιάνοβιτς, από τη Σερβία, που επικράτησε της Νάο Χιμπίνο με 6-3, 6-3.

Σε επαναληπτικό αγώνα οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου

Στα επαναληπτικά θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά της δικώπου οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, καθώς τερμάτισαν στην 5η και τελευταία θέση της προκριματικής σειράς τους με χρόνο 7:33.94. Στα ημιτελικά, από την 1η προκριματική σειρά του αγωνίσματος προκρίθηκαν ο 1ος Καναδάς με τις Φίλμερ/Γιάνσενς (7:18.34), η 2η Ρουμανία με τις Αλινινκάι/Μπούχους (7:20.36) και η 3η Ιταλία των Τοντοντονάτι/Ρότσεκ (7:22.79). Όπως και η Ελλάδα, το πλήρωμα των ΗΠΑ με τις Καλμόε/Έισερ θα διεκδικήσει μέσω επαναληπτικού αγώνα την πρόκριση στα ημιτελικά της δικώπου γυναικών. Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες θα αγωνιστούν στα επαναληπτικά τα ξημερώματα της Κυυριακής (25/7).

Τόκιο: Προκρίθηκε στα προημιτελικά η Θεσσαλονικιά Αννέτα Κυρίδου

Οι ελληνικές συμμετοχές της ημέρας

Παρακάτω το τηλεοπτικό πρόγραμμα των Ελληνικών συμμετοχών για το Σάββατο 24 Ιουλίου:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (13:00 – 15:30, ΕΡΤ3)

400 μ. μικτή ατομική ανδρών: Προκριματικές σειρές – Απόστολος Παπαστάμος (13:02)

100 μ. πεταλούδα γυναικών: Προκριματικές σειρές – Άννα Ντουντουνάκη (13:28)

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (08:30 – 10:00, ΕΡΤ2)

Προκριματικός ανδρών – Λευτέρης Πετρούνιας

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ (03:00 – 06:45, ΕΡΤSPORTS)

Μονό ανδρών: Προκριματικός γύρος – Παναγιώτης Γκιώνης

Μονό ανδρών (08:15 – 11:15 ): Πρώτος γύρος – Παναγιώτης Γκιώνης

Σκοποβολή: Ολυμπιακό ρεκόρ από την Ντούεσταντ

Το πρώτο Ολυμπιακό ρεκόρ στη σκοποβολή είναι γεγονός. Η Τζάνετ Χεγκ Ντούεσταντ πραγματοποίησε Ολυμπιακό ρεκόρ προκριματικών στο αγώνισμα αεροβόλο καραμπίνα 10 μ. γυναικών, με επίδοση 632,9 και ταυτόχρονα προκρίθηκε στον τελικό. Η σκοπεύτρια από τη Νορβηγία βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, με τις 8 πρώτες των προκριματικών να προχωρούν στον τελικό γύρο αργότερα σήμερα το πρωί (24/7).

Οι άλλες επτά σκοπεύτριες που προκρίθηκαν στον τελικό είναι οι: Παρκ (Ν. Κορέα), Τούκερ (ΗΠΑ), Κβον (Ν. Κορέα), Μίλερ (Γαλλία), Γιανγκ (Κίνα), Κρίστεν (Ελβετία) και Γκαλασίνα (Ρωσία).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στο Τόκιο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα