Top

Η «Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη» θα αποκαταστήσει την τοιχογραφία με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης

«Πράξεις σαν και αυτή δεν τιμούν τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης μας».

Parallaxi
η-ομάδα-γειτονιάς-του-βαρδάρη-θα-απο-736824
Parallaxi

Στην αποκατάσταση της τοιχογραφίας με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης προχωρά η «Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη».

Η τοιχογραφία που υλοποίησε η Ομάδα γειτονιάς του Βαρδάρη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας επί της οδού Μιχαήλ Καλού, που τιμά τα θύματα της Εβραϊκής κοινότητας και αποσκοπεί στην διάσωση της ιστορικής μνήμης, βεβηλώθηκε σήμερα το πρωί. «Πράξεις σαν και αυτή δεν τιμούν τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης μας και είναι χαρακτηριστικές της άγνοιας, της αμάθειας και των ρατσιστικών στάσεων από μερίδα συμπολιτών μας», έγραψε χαρακτηριστικά η ομάδα στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι η τοιχογραφία που υλοποίησε η Ομάδα γειτονιάς του Βαρδάρη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας επί της οδού Μιχαήλ Καλού, που τιμά τα θύματα της Εβραϊκής κοινότητας και αποσκοπεί στην διάσωση της ιστορικής μνήμης, έχει βεβηλωθεί.

Πράξεις σαν και αυτή δεν τιμούν τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης μας και είναι χαρακτηριστικές της άγνοιας, της αμάθειας και των ρατσιστικών στάσεων από μερίδα συμπολιτών μας. Είναι αυτές που οδήγησαν στο παρελθόν σε όλα αυτά τα αποτρόπαια γεγονότα που με την εν λόγω τοιχογραφία θέλουμε να αναδείξουμε για να μην ξαναβιώσει η ανθρωπότητα ανάλογες στιγμές. Μας επιβεβαιώνουν το πόσο σημαντική είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Για αυτό το λόγο, τα μέλη της «Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη», που αποτελείται από ανθρώπους σε φάση απεξάρτησης, εργαζόμενους/ες του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, εταίρους στο κοινωνικό πεδίο και έχει την συμπαράσταση μεγάλου αριθμού πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης, θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να μην επικρατήσουν οι «σκοτεινές δυνάμεις».

Η φιλοσοφία του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, άλλωστε, δίνει έμφαση στη δημιουργία, τη συνεργασία και τον διάλογο και όχι στον σκοταδισμό και την «μουντζούρα». Δεν ματαιωνόμαστε, αλλά απαντάμε με θετική δράση και ήδη γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί η τοιχογραφία.

Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι η τοιχογραφία που υλοποίησε η Ομάδα γειτονιάς του Βαρδάρη του Προγράμματος Προαγωγής…

Δημοσιεύτηκε από Ομάδα γειτονιάς του Βαρδάρη στις Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021

Διαβάστε επίσης…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα