Διεθνή

Ομέρ Τσελίκ: Απειλή για την ειρήνη η επίσκεψη του Πομπέο στην Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη δεύτερη επίσκεψη σε έναν μήνα Αμερικανού αξιωματούχου στην Ελλάδα

Parallaxi
ομέρ-τσελίκ-απειλή-για-την-ειρήνη-η-επί-664050
Parallaxi
στιγμιότυπο youtube

Την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, του AKP, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τούρκος πολιτικός εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη δεύτερη επίσκεψη σε έναν μήνα Αμερικανού αξιωματούχου στην Ελλάδα, που, όπως είπε, επισκιάζει την ουδετερότητα των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τσελίκ υποστήριξε πως η μονομερής δήλωση υποστήριξης των ΗΠΑ – διά στόματος Μάικ Πομπέο – προς την Ελλάδα δεν εξυπηρετεί στη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή και βάζει εμπόδια στις σχέσεις με την Τουρκία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία, διά της διπλωματικής οδού, τόνισε ο Ομέρ Τσελίκ, σημείωσε πως και η επίσκεψη στην ελληνοκυπριακή πλευρά τροφοδοτεί το πολιτικό αδιέξοδο στο ζήτημα του Κυπριακού, που, όπως υποστηρίζει, στηρίζει η Λευκωσία.

Η Τουρκία στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν μέχρι τέλους, λέει ο Τσελίκ

Ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε όμως και στην ένταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, παίρνοντας θέση υπέρ του Αζερμπαϊτζάν, λέγοντας πως οι δύο χώρες έχουν κοινή μοίρα και κοινές αξίες.

Ο Τούρκος πολιτικός υποστήριξε πως η Αρμενία παραβίασε την κατάπαυση του πυρός και πραγματοποίησε επίθεση «γενοκτονίας». Το μήνυμα του Ερντογάν είναι πως η Τουρκία θα βρίσκεται δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν ως το τέλος.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα