Επικαιρότητα

Ομοφοβική επίθεση στο ΑΠΘ: Στο νοσοκομείο με ράμματα ένα από τα θύματα

Περίπου δέκα άνδρες επιτέθηκε σε δύο νεαρούς λίγο μετά την ολοκλήρωση του 5ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride.

Parallaxi
ομοφοβική-επίθεση-στο-απθ-στο-νοσοκομ-550662
Parallaxi

Στο νοσοκομείο με ράμματα στο κεφάλι κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής πρόσφυγας, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη Θεσσαλονίκη, μετά από βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και η παρέα του, από ομάδα αγνώστων μέσα στο campus του ΑΠΘ, με μπουκάλια, μπουνιές και κλοτσιές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύει το alterthess.gr, οι δύο νεαροί συμμετείχαν το απόγευμα του Σαββάτου στις εκδηλώσεις και στην πορεία του αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride. Μετά τις εκδηλώσεις οι δύο νεαροί κατευθύνθηκαν με την παρέα τους στο campus του ΑΠΘ για να συνεχίσουν την βραδιά τους.

Μια ομάδα περίπου 10 ανδρών τους προσέγγισε την εν λόγω παρέα βρίζοντας τους με ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια και στη συνέχεια άρχισαν να τους χτυπάνε με γυάλινα μπουκάλια, μπουνιές και κλοτσιές, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, όπου και του έγιναν ράμματα, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να νοσηλευθεί.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο νεαρός τραυματίας φορούσε μπλούζα με σύνθημα και χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, κάτι που πιθανολογείται ότι προκάλεσε την βίαιη ομοφοβική και ρατσιστική επίθεση.

Οι νεαροί πρόσφυγες που ζουν στη Θεσσαλονίκη επιθυμούν μέχρι στιγμής να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να καταγγείλουν επίσημα στις αστυνομικές αρχές την επίθεση, μαζί με τους δικηγόρους τους.

Πηγή: alterthess.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα