Ελλάδα

Οπτικές ίνες: Το σχέδιο για να αυξηθούν οι ταχύτητες του ίντερνετ στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται και για δορυφορικό ίντερνετ ευρείας χρήσης.

Parallaxi
οπτικές-ίνες-το-σχέδιο-για-να-αυξηθούν-871541
Parallaxi

Επιτάχυνση των επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς προαναγγέλλει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο ethnos.gr. Ο κ. Πιερρακάκης, παραδέχεται πως η χώρα μας στη σταθερή τηλεφωνία είναι πολύ πίσω σε σχέση με άλλες χώρες.

Διαμηνύει πως θα επιταχυνθούν οι επενδύσεις για εγκατάσταση δικτύων οπτικής ίνας, που θα αυξήσουν κατά πολύ τις ταχύτητες του διαδικτύου στη χώρα μας, ενώ τονίζει πως η κυβέρνηση προετοιμάζεται και για δορυφορικό ίντερνετ ευρείας χρήσης.

Η νέα εποχή του ίντερνετ

«Οι επιδόσεις της Ελλάδας στην κινητή τηλεφωνία είναι καλές, βρίσκεται στην 25η θέση παγκοσμίως. Όμως, στην σταθερή τηλεφωνία είναι στην 100ή θέση, κάτι που οφείλεται τόσο στο γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας όσο και στην καθυστέρηση στη λεγόμενη «αποχαλκοποίηση», καθώς και με τις επενδύσεις την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς. Η αντικατάσταση του χαλκού με οπτική ίνα σημαίνει καλύτερη πρόσβαση στο ίντερνετ για όλους, αξιοπιστία και ταχύτητες, στοιχεία καθοριστικά για την αναπτυξιακή προοπτική μιας χώρας. Υπάρχουν προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη ταυτόχρονα ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, όπως τα Ultra Fast Broadband και Super Fast Broadband», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης και συνεχίζει:

«Παράλληλα, προετοιμάζουμε το Fiber Readiness, ενώ ετοιμαζόμαστε για δορυφορικό internet ευρείας χρήσεως. Μαζί με τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης όπως αυτά για την «αποχαλκοποίηση» και τα υποθαλάσσια καλώδια που θα διασυνδέσουν τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλάζει το τηλεπικοινωνιακό τοπίο.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα